Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Luonto on lähellä Ekoilijan sydäntä, mikä näkyy myös asumisessa. Asumiselta toivotaan energiatehokkuutta ja alhaisia kustannuksia, luonnollisia materiaaleja ja hyvää sisäilmaa. Oma pihakin olisi hyvä olla oman keittiöpuutarhan perustamista varten. Tähän Viikon valinnat -juttuun kokosin kolme kotia, jotka voisivat sopia Ekoilijalle.

Tutkimme, minkälaisista kodeista suomalaiset unelmoivat ja mitä he asioita asumisessa arvostavat. Vastausten perusteella muodostettiin kuusi erilaista unelmoijatyyppiä, joista Ekoilija on yksi.  Lue lisää tutkimustuloksista

Sanapilvessä myynti-ilmoituksissa usein esiintyviä sanoja, jotka voisivat kuvata ekoilijan unelmakotia.

Rivitalokoti täynnä lämmintä tunnelmaa

Kuva: Etuovi.com / Blok | Brik Kodit Oy
Kuva: Etuovi.com / Blok | Brik Kodit Oy

Tässä rivitalokodissa yhdistyvät upeasti minimalistisen moderni tyyli ja lämmin tunnelma. Rakennusmateriaalina on tyylikäs ja ekologinen massiivipuusta valmistettu CLT-elementti, joka toimii sekä kantavana rakenteena että sisäseinänä. Hengittävä rakenne takaa kotiin hyvän sisäilman ja akustiikan.

Ekoilija arvostaa luonnonläheisyyttä, täällä Laajasalon mermaisemat ja ulkoilureitit ovat helposti saavutettavissa. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta vaikkapa Helsingin keskustaan pääsee kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen tarkemmin

Ekologinen ja yhteisöllinen kerrostalokoti

Kuva: Etuovi.com / OP Koti Uusimaa Oy LKV, Tuusula
Kuva: Etuovi.com / OP Koti Uusimaa Oy LKV, Tuusula

Tuusulaan valmistuva Woodcube on oikea Ekoilijan paratiisi, sillä kaikki ratkaisut on tehty luonnon ehdoilla. Nimensä mukaisesti kerrostalossa materiaalina hyödynnetään kotimaista puuta. Lämmitysmuotona on ekologinen maalämpö ja uusiutuvaa energiaa hyödynnetään omien aurinkopaneelien avulla. Älykäs ilmanvaihto optimoi sisäilman laadun.

Täällä toteutuu myös yhteisöllisyys, joka on usein ekoilijan toivelistalla. Viihtyisä piha-alue pihasaunoineen ja kasvihuoneineen kannustaa yhdessäoloon. Liikkuminen hoituu yhteiskäyttöisillä sähköpyörillä tai sähköautoilla. Etätyöskentelyynkin tästä taloyhtiöstä löytyy viihtyisät tilat.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen tarkemmin

Kompakteja omakotitaloja

Kuva: Etuovi.com / Prime House Oy LKV

Näissä Espoon Tuomarilaan valmistuvissa hieman rintamamiestalohenkisissä omakotitaloissa toteutuu Ekoilijan arvostama kompaktius. Niissä on kaikki tarpeellinen, muttei mitään ylimääräistä. Toimiva pohjaratkaisu on suunniteltu vastaamaan lapsiperheen tarpeita. Energiatehokkuuden ansiosta asumiskustannukset pysyvät alhaisina. Kulkuyhteydet julkisilla ovat kätevät niin kouluihin, päiväkoteihin kuin muidenkin palveluiden äärelle. Omalle sähköautolle on teetettävissä latauspiste pihalle.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen tarkemmin

Toivotko sinäkin kodiltasi ekologisuutta? Katso lisää tämäntyyppisiä koteja

Lue myös:

Suuri unelmointitutkimus – tällaisia ovat suomalsten unelmakodit

Avartajien unelmakodit –  asumista lähellä luontoa ja reilusti tilaa

Tyyliniekan unelmakodit – laadukasta kaupunkiasumista kauneuden ympäröimänä

Yksi kommentti sivuun “Ekoilijoiden unelmakodit – luonnonläheisyyttä ja kompaktia asumista

  1. Miksi CLT-rakennetta mainostetaan ekologisena ja hyvän sisäilman takaavana?
    Puuta joo, mutta täynnä kemikaalia ja liimaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio