Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Habitare-messut ajoittuvat kätevästi ajankohtaan, jolloin katse alkaa kääntyä kesän riennoista kotiin – siitä alkaa taas valmistella kotoisaa pesää pimeitä syysiltoja varten. Tämänvuotista inspiraatioannosta odotin erityisen innokkaasti, sillä olen juuri muuttanut uuteen kotiin, joka on vasta muotoutumassa omannäköiseksi. Habitare ei pettänyt tälläkään kertaa vaan tarjosivat roppakaupalla ideoita!

Sisustamisen megatrendejä

Susanna Björklundin ja Sisse Collanderin suunnittelema Signals-trendinäyttely luo kiinnostavan katsauksen asumisen ja sisustamisen tulevaisuuden suuntauksiin ja megatrendeihin. Tänä vuonna näyttelyssä korostuivat keskeisinä teemoina empatia sekä kiireettömän ja rauhoittavan tunnelman luominen kotiin.

Kiinnostavia uutuuksia

Hakolan värikäs messuosasto on aina innostava näky! Tänä vuonna sieltä löytyi valloittavia uutuuksia, nimittäin Joanna Laajiston suunnittelema, pyöreillä muodoillaan hurmaava Bobo-sohva sekä Samuli Helavuon suunnittelupöydältä lähtöisin oleva Mama-tuoli. Unelmieni ruokapöydän tuoli on vuosia ollut Hans Wegnerin suunnittelema Wishbone-tuoli, mutta se taisi nyt kyllä saada Mamasta vakavasti otettavan haastajan.

Innoluxin osastolta löytyi Jukka Jokisen suunnittelema kaunis Sula-valaisin, joka on kuin taideteos. Suupuhalletusta lasista valmistettua valaisinta voi käyttää myös vaasina, jolloin vesi heijastaa heijastaa valoa kauniisti. Tämä olisi ihana tunnelmanluoja syyskotiin!

Vastuullisia valintoja

Habitaressa oli tänä vuonna omistettu eettisyydelle oma alue, jonka tarkoituksena oli nostaa esiin vastuullisesti tuotettuja tavaroita ja niiden tavaroita. Tikaun ja Suomen Pakolaisavun Empathy Movement -liikkeen yhteisen teeman ”koti kuuluu kaikille” takana on visio pakolaisten ja maahanmuuttajien kotouttamisesta. Ei ole helppoa rakentaa kotia uuteen ja vieraaseen paikkaan, ympärillä olevilta ihmisiltä tarvitaan siis apua ja ymmärrystä. Yhteistyömalliston tuotanto työllistää pakolais- ja maahanmuuttajataustaisia käsityöläisiä Suomessa.

Inspiroivia ikisuosikkeja

Konkreettista sisustusinspiraatiota tarjosi tuttuun tapaan Asun-lehden kodinomainen osasto, joka oli täynnä toinen toistaan kiinnostavampia tiloja, tunnelmia ja asetelmia.

Skannon osasto taas tarjosi tapansa mukaan näyttävää designia sekä kiinnostavia tekstuureja ja väriyhdistelmiä. Jos parina aikaisempana vuonna on ollut aistittavissa tuulahduksia 70-luvulta, niin liikuttiin selvästi 80-luvun suuntaan. Sillä tavalla hienostuneesti kuitenkin;)

Kävitkö sinä tänä vuonna Habitaressa? Mistä inspiroiduit?

-Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio