Etuovi.com

Oma toimitus

Luonto heräilee kevääseen ja samalla kiinnostus kaikenlaisia pihapuuhia kohtaan. Olisiko tänä vuonna aika pistää piha kuntoon, istuttaa ihana keittiöpuutarha tai rakentaa terassi? Tähän juttuun koottiin parhaat ideat ja vinkit pihalle, puutarhaan ja terassille. Tervetuloa inspiroitumaan!

Pihasuunnitelma voi tuoda pihan parhaat puolet esiin

Ammattilaisen tekemä pihasuunnitelma voi auttaa tuomaan oman pihan parhaat puolet esiin ja ottamaan niistä hyödyn ja ilon irti. Pihasuunnittelija osaa myös valita pihalle sopivat ja hoidettavuudeltaan asukkaalle sopivat kasvit.

pihasuunnitelma, mitä se maksaa

Hortonomi Kati kokosi vinkit pihasuunnitelman tilaamiseen ja avaa myös sitä, miten pihasuunnitelman hinta muodostuu.

Lue lisää:

Mitä pihasuunnitelma maksaa ja miksi se kannattaa tilata? 

Myymässä tai ostamassa asuntoa? Kiinnitä huomiota pihaan

Vaikka asuntoa ostettaessa talo tai asunto on myyntivaltti, syntyy ensivaikutelma kodista jo pihalla. Asuntoa myydessä kannattaa siis huolehtia, että piha on yleisilmeeltään siisti. Se, että nurmikko on leikattu, istutusalueet eivät rehota rikkaruohoja ja sisäänkäynti näyttää kutsuvalta tekee paljon houkuttelevan ensivaikutelman hyväksi.

Myös asuntoa ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota pihaan; onko se helppohoitoinen, minkälaista kasvillisuutta siellä on ja vaatiiko pihan uudistaminen mittavia pohjatöitä? Näin voidaan arvioida, minkälainen budjetti pitäisi varata pihan laittamiseksi omia mieltymyksiä vastaavaksi.

Lue lisää:

Siisti piha ennen asunnon myyntiä – 4 neuvoa pihasuunnittelijalta

Kiinnitä huomio pihaan asuntoa ostaessasi

Pihan puut – uhka vai mahdollisuus?

Oikein sijoitetut ja hyväkuntoiset puut voivat olla arvokas lisä pihalle, mutta esimerkiksi liian lähelle taloa sijoitetut ja muuten ongelmalliset puut voivat aiheuttaa vaivaa ja merkittäviä kustannuksia. Hortonomi Kati kokosi blogiin vinkit siihen mitä pihan puustoa tarkastellessa kannattaa ottaa huomioon.

Lue lisää:

Pihan puut – arvokas lisä vai uhka kiinteistölle

Näin perustat keittiöpuutarhan

Ilo siitä, kun onnistuu kasvattamaan omassa puutarhassa tai parvekkeella jotakin syötäväksi kelpaavaa on suuri – oli kyseessä sitten yrtit tai ihanan makeat tomaatit.

keittiöpuutarha

Lue vinkit: hyötykasvien kasvattamiseen puutarhassa ja parvekkeella.

Koristeellinen keittiöpuutarha

Kasvata hyötykasveja parvekkeella

Rakentaisiko pihasaunan, paljun tai pergolan?

Puuttuuko pihaltasi se jokin? Kaipaatko pientä nikkarointiprojektia? Käy lukemassa kokemukset pihasaunan ja paljun rakentamisesta sekä vinkit pergolan tekemiseen.

Lue lisää:

Näin rakennettiin hirsinen pihasauna uuden omakotitalon pihaan

Tee-se-itse -kylpytynnyri – näin se rakennetaan

Pergolan rakentaminen – näin luot huonemaisia tiloja pihalle

Myös terassi kuntoon kesäpäiviä varten

Moni haaveilee tilavasta terassista, jolla viettää kauniina kesäpäivinä aikaa ruokailun ja oleskelun merkeissä. Mutta miten terassin materiaali kannattaa valita ja mitä terassiremontti maksaa?

Lue lisää:

Terassiremontti: hintaesimerkkejä ja vinkkejä

Haussa paras terassilauta: komposiitti, kestopuu vai joku ihan muu?

Lasitetulla terassilla terassikausi pitenee molemmista päistä. Unelmoitko sinäkin terassin lasittamisesta? Täältä löydät kokemuksia, vinkkejä ja inspiraatiota 

terassilauta

Lisää inspiraatiota pihalle ja puutarhaan löydät täältä!

Katso myös nämä

Yksi kommentti sivuun “Piha kuntoon! Parhaat vinkit pihalle, puutarhaan ja terassille

  1. Hei jutusta sai paljon hyvää tietoa. Kiitos siitä. Parveke on aiheeni ja pulmani on liian vino parvekkeen lattia. Taloyhtiö eikä asunnon omistaja ole kiinnostuneita lattian vinoudesta. Muilla asukkailla ei ole näin. Mitä voisin tehdä saadakseni siitä viihtyisän ? Kait se turvallinen kuitenkin on…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio