Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Onkohan olemassa mitään rentouttavampaa kuin oleskella takkatulen äärellä? Ojentaa kylmät varpaat kohti lämpöä ja kuunnella palavan puun ritinää ja rätinää. Lueskella hyvää kirjaa tai ihan vaan tuijotella tanssivia liekkejä. Tulisija on takuuvarma tunnelmanluoja, oli kyseessä sitten jykevä kivitakka, kamiina, kakluuni tai vaikka sisustustakka.

Tähän postaukseen poimin tyylikkäät takat ihanista kodeista. Lisää inspiraatiota löytyy ideagalleriastamme

Modernia muotoilua

sisustustakka

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV, Helsinki / Omakotitalo, 

Tässä Hyvinkään asuntomessuillakin nähdyssä talossa takka toimii tilanjakajana olohuoneen ja ruokailutilan välillä. Takkatuli leiskuu taustalla ruokaillessa, mutta sitä voi ihailla myös olohuoneen puolelta. Olohuone on muutaman askelman ruokailutilaa alempana, joten siellä takan tulipesä sijoittuu lattianrajan sijaan katselukorkeudelle.

sisustustakka

Kuva: Etuovi.com / Snellman Sotheby’s International Realty / Omakotitalo, 288,0 m²

Tässä upeassa design-talossa takka sijaitsee niin ikään ruokailutilan ja olohuoneen välissä. Takan luukkuosan pystyy nostamaan kokonaan ylös, jolloin takasta tuleekin avotakka. Upea yksityiskohta!

Kevytrakenteinen kamiina

sisustustakka

Kuva: Etuovi.com / Prime House Oy LKV / Erillistalo, 

Kamiinamallisessa takassa viehättää kevytrakenteisuus. Kamiina on moderni tulisija, mutta samaan aikaan sen muotokieli henkii perinteisyyttä, jotain tuttua ja turvallista. Hyvä vaihtoehto jykevälle kivitakalle mielestäni. Kamiinoista löytyy malleja, joissa on käännettävä tulipesä, jolloin takkatulesta voi nauttia eri tiloissa. Tässä olohuoneessa lämmittää Jotul F 373 -designkamiina. Kyllä kelpaisi nautiskella takan lämmöstä upean Karuselli-tuolin sylissä.

Kauniit kakluunit

sisustustakka

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistönvälitys Näytönpaikka Oy / Omakotitalo, 

Vanhat talot kauniine kaakeliuuneineen, rakastan niitä! En koskaan lakkaa ihastelemasta taidokkaasti tehtyjä koristeellisia kaakeleita, jotka tekevät kakluunista yksilöllisen. Aikoinaan kaakeliuuneja käytettiin pääasiallisina lämmönlähteinä, nykyään muiden lämmitysjärjestelmien lisänä.

sisustustakka

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Bulevardin kodit Oy / Kerrostalo, 

Haaveissani on koti, jossa olisi vanha kaakeliuuni tai mielellään useampikin. Niin ja mitä villimmän värisiä, sen parempi. Yllä olevan kuvan kodissa yhdistyy mielestäni ihanasti jugendasunnon henki ja moderni sisustus.

Myynnissä olevat, kakluunilla varustetut kodit löytyvät Etuoven avainsanahaun avulla

Monipuolinen sisustustakka

sisustustakka

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV, Helsinki / Omakotitalo, 

Jos kotiin ei ole mahdollisuutta tai halua asentaa ”oikeaa” takkaa, on sähköllä toimiva sisustustakka hyvä vaihtoehto. Sitä varten ei nimittäin tarvita hormia tai muita rakenteita. Se saa yhtälailla aikaan lumoavat liekit ja mallista riippuen se voi myös lämmittää. Tämä perinteinen malli sopii kauniisti vanhan puutalon olohuoneen keskipisteeksi.

sisustustakka

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV / Kerrostalo, 

Tämän olohuoneen tunnelmanluojana toimii moderni Garda-sisustustakka, jonka voi nostaa seinälle katselukorkeudelle. Tällainen voisi sopia kivasti myös ruokailutilaan.

sisustustakka

Kuva: Etuovi.com / Kasslin LKV / Paritalo, 

Nyt on tunnelmallista! Paritalokodin makuuhuoneen yhteydestä löytyvään kylpyhuoneeseen on asennettu sisustustakka. Voisiko rentouttavampaa yhdistelmää ollakaan kuin vaahtokylpy ja takkatulen tuijottelu?  Tässä kodissa on muutenkin ylellisyyttä kerrakseen, esimerkiksi tilavan uima-allas- ja saunaosaston muodossa.

Oikeanlaisen takan valinnassa ulkonäköseikkojen lisäksi tulee ottaa huomioon vaikka mitä, kuten se minkälaiseen kotiin takkaa ollaan hankkimassa ja minkälaisia ominaisuuksia siltä toivotaan. Lue Nunnauunin asiantuntijan vinkit takan valintaan

Katso myös miten kätevästi takan asennus käy, videokin löytyy! 

-Juulia

Katso myös: Koristetakka – Etuovi.com Ideat & vinkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio