Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Vuonna 2016 asuntomessut sijoittuivat Seinäjoen Pruukinrantaan, jossa näyttelykohteita oli kaikenkaikkiaan 43. Piipahdimme siellä haistelemassa asumisen uusia tuulia. Seinäjoen asuntomessujen teemana on pohjalainen tekemisen tahto, mikä näkyy kohteissa laadukkaana tekemisenä niin rakentamisen kuin sisustuksenkin osalta. Messuilta löytyy inspiraatiota asumiseen todella monipuolisesti. Löytyy puu-, hirsi- ja kivirakenteisia taloja, minikoteja isoja koteja. Myös sisustuksen osalta tarjonta on monipuolista.

Tähän Viikon valinnat -postaukseen poimin Seinäjoen asuntomessujen parhaita paloja. Lisää kuvia asuntomessuilta löytyy ideagalleriastamme Asuntomessut-sivulta

Pohjanmaa

Asuntomessut 2016 Pohjanmaa Kannustalo

 

Asuntomessut 2016 Pohjanmaa Kannustalo

 

Kannustalon Pohjanmaa löytyy messualueen pohjalaiskorttelista, joka koostuu viidestä modernista pohjalaistalosta. Talon alakerrassa on tupa eli yhteiset oleskelutilat sekä kylpy- ja saunatilat. Yläkerrasta puolestaan löytyvät aula ja makuuhuoneet. Helena Karihtalan suunnittelemassa sisustuksessa on yhdistelty taitavasti moderneja sekä perinteisiä elementtejä, kuten kaappikello, keinutuoli tai pönttöuuni. Musta väri on täällä vahvasti läsnä joka puolella, muun muassa ovissa ja ikkunoissa, portaissa ja pönttöuunissa. Väriteema ulottuu myös yksityiskohtiin, kuten valokatkaisimiin.

Riihi

Asuntomessut 2016 Riihi Honkatalo

 

Asuntomessut 2016 Riihi Honkatalo

 

Honkatalojen Riihi on todellinen esimerkki pohjalaisesta tekemisen tahdosta, sillä se paloi rakennusvaiheessa perustuksia myöten, mutta päätettiin kuitenkin rakentaa udelleen. Tämä hirsitalo on upea niin ulkoa kuin sisältä. Välittömästi sisään astuttaessa vaikutuksen tekevät valkoiset kierreportaat, jotka vievät ylös asuinkerrokseen. Tässä kodissa puu ja hirsiseinät ovat todella kauniisti esillä niinkuin monessa muussakin talossa näillä messuilla.

Lakka Lakeus

Asuntomessut 2016 Lakka LakeusLakka Lakeus terassi Asuntomessut 2016 Seinäjoki

Lakka Kivitalojen Lakka Lakeus henkii seesteistä tunnelmaa ja ylellisyyttä. Se on sisustettu todella tyylikkäästi ja modernisti, kuitenkin lapsiperheen tarpeet huomioon ottaen. Tämän kodin oleskelutilat sijaitsevat yläkerrassa.  Kiiltävän valkoisiin pintoihin ja huonekaluihin on yhdistetty mustaa sekä kauniita neutraaleja sävyjä. Balmuirin tekstiilit pehmentävät tunnelmaa ihanasti. Keittiöstä pääsee lasitetulle parvekkeelle, joka on sisustettu ihanan viihtyisäksi. Tuossa kelpaa istuskella takan lämmössä!

Cubo

Asuntomessut 2016 Cubo terassi

 

Asuntomessut 2016 Cubo kesäkeittiö

 

Teri talojen Cubo edustaa puhdaslinjaista, modernin skandinaavista tyyliä. Marimerkon tekstiilit sopivan tänne kuin nenä päähän. Messuilla näkyi paljon todella ihanasti sisustettuja lasitettuja terasseja ja parvekkeita. Tämä Cubon terassi oli aivan ihana. Ovesta toisella puolella on hyvinvarusteltu kesäkeittiö, toisella taas tilat ruokailuun ja oleskeluun. Ja löytyypä terassilta oma paljukin.

Villa Tango

Asuntomessut 2016 Villa Tango olohuone

 

Asuntomessut 2016 Villa Tango makuuhuone

 

Tähän Forte kivitalojen näytteilleasettamaan taloon astuessa suusta pääsi väkisinkin ”wau”. Kartanotyylinen talo on sisustettu todella näyttävästi ja maustettu lukuisilla harkituilla yksityiskohdilla. Yläkerran oleskelutilassa keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat kokonaisuuden, jonka tunnelma on ihanan lämminhenkinen. Olohuoneessa katseen vangitsee näyttävä kiviseinä ja takka. Alakerrasta löytyi vanhemmille suunniteltu, ylellinen makuuhuone. Näillä asuntomessuilla näkyikin jonkin verran hotellimaisia makuuhuoneita muhkeine petauksineen.

Asuntomessujen jälkeen on taas mieli täynnä uusia ideoita inspiraatiota! Todellakin vierailemisen arvoinen kohde nämä Seinäjoen asuntomessut.

Päivitämme kuvagalleriaan uusia kuvia ja lisää blogijuttujakin asuntomessuihin liittyen on tulossa, pysyhän kuulolla! 🙂

-Juulia

Yksi kommentti sivuun “Viikon valinnat: Asuntomessut 2016 Seinäjoella

 1. Hei Juulia

  Kohde Lakka Lakeus.
  Kuvassa näkyy Takkamaailma:n toimittama biotakka seinään upotettuna.
  1,8 m leveä sisustustakka/biotakka rst kehyksineen on varsin upea näky!
  Varmasti tuo syysiltoihin kaivattua tunnelmaa ja toki takka myös hivenen lämmittää.
  Uutuutena tarjoamme Elokuusta 2016 alkaen Patiotulia/Ulkotakkoja, lisää näistä löytyy meidän kotisivuilta http://www.takkamaailma.fi

  t. Ilkka Alatarvas
  0400-872 858
  http://www.takkamaailma.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio