Yhteistyössä:

Oululainen Anneli Kunnasmäki on viihtynyt TA-Yhtiöiden asumisoikeusasunnossa jo kesästä 2006 lähtien. Asumisoikeusasunnossa viehättää erityisesti helppous ja huolettomuus.

asoasukkaana

Anneli Kunnasmäki muutti ensimmäiseen asumisoikeusasuntoonsa Oulun Rautatienkadulle vuonna 2006. – Näin lehdessä pienen ilmoituksen rakenteilla olevasta uudiskohteesta ja kiinnostuin. Muutto oli ajankohtainen, kun lapset olivat muuttaneet omilleen ja tarvitsin pienemmän asunnon, Anneli kertoo.

Lue lisää asumisoikeusasumisen eduista

Asumista ilman suuria lainasummia

Anneli ei tuntenut asumisoikeusjärjestelmää lainkaan, joten kaikki oli hänelle uutta. – Kaikki sujui kuitenkin todella helposti, tutustuin järjestelmään ja hain järjestysnumeron. Pääsin muuttamaan ihan uuteen asuntoon kesällä 2006, Anneli kertoo.

Asumisoikeutta asumismuotona hän pitää hyvänä etenkin, jos ei halua sijoittaa isoa summaa asuntoon ja ottaa niin suurta lainaa. – Käyttövastike on kuitenkin aika paljon tämänkin alueen vuokria pienempi, joten olen tyytyväinen, että päätin hankkia asumisoikeusasunnon enkä jäänyt vuokralle.

Lisää tietoa asumisoikeusasumisen hakuprosessista 

Asokoti luhtitalossa lähellä luontoa

Aiemmin vanhassa rivitalossa vuokralla asunut Anneli ei kuitenkaan lopulta viihtynyt niin hyvin vastavalmistuneessa kerrostalossa. – Haluan, että asunnolla on sielu. Rautatienkadulla kaikki oli niin uutta eikä kerrostalossa oikein tutustunut naapureihin. Halusin myös lähemmäs luontoa, hän kertoo.

Anneli muutti vuonna 2012 noin kolmen kilometrin päähän vuonna 1999 valmistuneeseen luhtitaloon, osoitteeseen Peltolankaari 14. – Täällä olen viihtynyt todella hyvin eikä muutto ole käynyt edes mielessä.

Oulussa on tarjolla mielenkiintoisia koteja

Sujuva muutto ja pientä pintaremonttia

Muutto TA:n asunnosta toiseen sujui ongelmitta eikä päällekkäisiä vastikemaksujakaan tullut. Anneli on myös remontoinut asuntoaan omanlaisekseen. – Asensin laminaattilattian ja olen tapetoinut muutamia seiniä. Asunto tuntuu ihan omalta, kun sen on remontoinut mieleisekseen.

Peltolankaari on myös sijainniltaan ihanteellinen Annelille. – Työpaikkani on tien toisella puolella, kävelen töihin viidessä minuutissa, Anneli naurahtaa.

Myös lähikauppa ja mm. apteekki ovat kävelyetäisyydellä, joten omaa autoa Anneli ei edes tarvitse. – Tarvittaessa saan lainaksi tyttären auton ja bussitkin kulkevat tästä tosi hyvin. Oulun keskustaankin on ihan kävelymatka.

Ihanat, avuliaat naapurit

Viidessä vuodessa Anneli on ehtinyt jo tutustua useampaankin naapuriin. – Meillä on vuosittain pihatalkoot, joihin olen osallistunut ja luhtitalon pihalla näkee naapureita paljon enemmän kuin isossa kerrostalossa, Anneli kertoo.

Anneli kehuu taloyhtiön rauhallisuutta ja hyviä naapureita. – Täällä on todella turvallisen tuntuista asua, kun ympärillä on naapureita, joilta voi tarvittaessa pyytää apua.

Asukastoimikunnassa voit vaikuttaa kotitalosi asioihin 

-Anu TA-Yhtiöiltä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio