View of Tampere

Asuinalueena Tampere

Onko haaveissasi asunto alueelta Tampere? Tutustu alueeseen

Tampere on hätkähdyttävän upeiden järvien ja luonnon ympäröimä Pirkanmaan maakuntakeskus. Se on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kunta ja vanha teollisuuskaupunki. Punatiiliset tehdasrakennukset ovat edelleen vahvasti näkyvissä kaupungin keskustassa, ne ovat löytäneet uuden elämän muun muassa toimisto-, kahvila- ja asuintiloina. Tampere on nuorekas kaupunki, jossa luonto on aina lähettyvillä.

Tampereen asuinalueet

Tampereella on asumisen vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Voit asua veden äärellä, maaseudunomaisella alueella, keskustassa tai eri puolella kaupunkia olevilla kerros- ja pientaloalueilla. Tampereen parhaat asuinalueet ovat täysin makuasioita, mutta paljasjalkainen tamperelainen ei kuulemma muuttaessaan ylitä Tammerkoskea. Tampere jakautuukin Itä-Tampereen ja Länsi-Tampereen kannattajiin. Tampereen suosituimmat asuinalueet ovat keskustassa ja sen läheisyydessä. Keskustan alue houkuttelee asumaan niin nuoria kuin vanhempia ihmisiä palveluiden välittömään läheisyyteen. Keskustan jälkeen suosituimpia kaupunginosia ovat Kaleva, Pyynikki, Hervanta ja Tammela. Pientaloalueet ovat lapsiperheiden suosiossa ja kerrostaloalueet nuorten sekä vanhempien ihmisten.

Tampereelle on syntynyt uusia asuinalueita viime vuosina, esimerkiksi kaupungin eteläpuolelle rakentuvaan Vuorekseen ja Tammerkosken partaalla sijaitsevaan Ranta-Tampellaan. Vuoreksen asuntomessut pidettiin vuonna 2012 ja messujen teemana oli moderni puutarhakaupunki. Vuorekseen rakennetaan edelleen ja kokonaisuudessaan Vuoreksen on tarkoitus valmistua vuoden 2025 paikkeilla, jolloin asukasmääräksi on arvioitu 11 000 asukasta.

Millaista on asua Tampereella?

Tampere on Suomen paras paikka asua. Tutkimusten mukaan Tampereella on Suomen kaupungeista paras imago sijainnin, harrastusmahdollisuuksien ja kunnallisten palvelujen suhteen. Tampereella yhdistyy parhaat puolet niin pienestä kuin isosta kaupungista. Autolla liikkuessa ei tarvitse ruuhkissa jumittaa ja liikkuminen paikasta toiseen on nopeaa. Tampereella on tekemisen meininkiä, ja liikenteen kehittämishankkeet, kuten Suomen pisin tunneli ja rakenteilla oleva ratikka, ovat kasvattaneet vielä entisestään Tampereen seudun vetovoimaisuutta.

Lue lisää

Tampere: 3 150 myytävää asuntoa

Asuntojen hinnat alueella Tampere

Neliöhinta
4360 €/m²
Markkinointiaika
108 vrk

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.