Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Kun juttelee ihmisten kanssa mökeistä ja mökkeilystä, hyvin monenlaisia näkemyksiä nousee esiin. Yhden mielestä paras mökki on mummonmökki rönsyilevän puutarhan keskellä, toisen mieleen on saaristomökki karun kallioisissa maisemissa. Jonkun mielestä mökillä on mukavaa olla vaan, kun taas toinen rentoutuu puutarhatöissä tai uutta saunamökkiä nikkaroiden. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Myös siitä, millainen mökin sisustus tulisi olla, on varmasti yhtä monta mielipidettä kuin mökkeilijää. Kirpputorilöytöjä vai uusinta uutta? Sama linja kuin kaupunkikodissa vai jotain ihan muuta? Oikeita vastauksia näihin kysymyksiin ei (onneksi) ole.

Kuluva kesä on ollut poikkeuksellisen sateinen ja harmaa, mikä on varmasti montaa mökkiläistä hieman harmittanut. Mitä jos sisustaisit mökistäsi sisältä niin kivan, että sadepäivä saa tulla?  Keräilin vinkkejä muutamaan erilaiseen mökkityyliin, romantikolle, retroilijalle ja rennon rantamökin asukille.

Romantikon kesäparatiisi:

Värisilmä, tapetti

Kuva: Värisilmä

Romantikon ruusutarha jatkuu sisätiloihin kukkakuvioisten tapettien muodossa. Puutarhatöiden lomassa keitetään kahvit, jotka nautiskellaan suloisista posliinikupeista.

Ellos, petivaatteet, päiväpeite

Kuva: Ellos

Makuuhuoneen sisustuksessa enemmän on enemmän. Sänkyyn  pedataan runsaat röyhelölakanat ja lisätään ripaus pastellisävyjä.   Weranna's, kori, torkkupeitto

Kuva: Weranna’s

Oman kasvimaan antimet tai ostokset torilta kulkevat kauniissa kesäkassissa. Pehmeän torkkupeiton alle asetutaan aterian jälkeen päivänokosille.

 

Retromökki:

K-rauta, tapetti

Kuva: K-rauta

Ehkä jonkun lomapäivistä voisi käyttää tapetoimalla yhden tai useamman seinän mahdollisimman herkullisen värisellä kuviotapetilla?   Aarikka, keittiöpyyhe, maljakko, purkki

Kuva: Aarikka

Myös  graafisilla kuvioilla varustetuilla tekstiileillä, sisustusesineillä tai vaikka astioilla saa tuotua reipasta retrohenkisyyttä mökin sisustukseen.

 

Rento rantahuvila:

Ellos Home, päiväpeite, pussilakanasetti, seinävalaisin, peili

Kuva: Ellos

Tämän mökin sisustus toistaa ympäröivaän luonnon värimaailma. Syvän sinistä vettä, harmaita rantakallioita, valkoisia pilvenhattaroita, lämpimiä puun sävyjä… Ihanan raikasta!

Weranna's, vati, kassi

Kuva: Weranna’s

Rennot avohyllyt sopivat kesäkodin keittiöön. Tarttumalla pensseliin ja maalaamalla puunväriset seinät valkoisella koko mökin ilme raikastuu kertaheitolla.   Minkälaisia ajatuksia teillä on mökin sisustamisesta? Kolahtaako jokin näistä tyyleistä vai joku ihan muu?   Vielä on mökkikesää jäljellä ja toivottavasti niitä lämpimiäkin päiviä. Ja hissukseen hämärtyviä elokuun iltoja.

Mukavaa mökkikesän jatkoa toivottaa,

Juulia / Etuovi.com Sisustus

 

Juulia Vuori

Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Katso myös nämä

Lastenhuoneen tapetit – Kun lapset saavat päättää
Blogi Sisustus
Viikon valinnat: mökin sisustus moneen makuun
Blogi Viikon valinnat
Värit kodin sisustuksessa – näin käytät väripareja!
Blogi Sisustus
Viikon valinnat: unelmien mummonmökki
Blogi Viikon valinnat
Hanna Werningin kiehtova Wonderland ja vinkkejä kuviotapetin käyttöön
Blogi Sisustus
Makuuhuoneen sisustus – tunnelma ratkaisee
Blogi Viikon valinnat
Haussa tunnelmallisin hirsimökki Lapista
Blogi Viikon valinnat
Kylpyhuoneen uudistus edullisesti ja nopeasti – laattojen pinnoitus pelasti
Blogi Remontti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *