Sää oli kuin oikutteleva morsian saapuessani heinäkuisena aamuna Vantaan asuntomessualueelle. Lämmin, jopa kuumottava auringonpaiste saattoi vaihtua hetkessä tummiin pilviin ja jopa kaatosateeseen, kun taas hetken kuluttua aurinko pilkistelikin uudestaan pilvien lomasta. Haastavista sääolosuhteista huolimatta onnistuin kiertämään päivän aikana peräti kahdeksantoista messukohdetta, kiitos varsin kompaktin messualueen.

Tämän vuoden talotarjonta tuntui kuitenkin olevan asteen tasapaksumpaa verrattuna viime vuoden messuihin. Pienempi messualue kun rajoittaa niin tonttien kuin talojenkin pohjapinta-aloja. Esimerkiksi Jyväskylän messujen,  talo Luckin kaltaista yksitasoista kotia ei Kivistössä tullut ainakaan itselleni vastaan. Onneksi Vantaan messukohteet tarjosivatkin – jälleen kerran – runsaasti ahaa-elämyksiä ja silmänruokaa sisustuksesta kiinnostuneille.  Eniten huomasin tänä vuonna ihastuvani rohkeisiin kaakeliratkaisuihin sekä kohteisin, joissa puu näytteli isoa osaa sisustuksessa. Alla omat lempparini Vantaan Kivistöstä.

asuntomessut 2015, Vantaa, kaakelit

Kohde: 25 Deko 165 asuntomessut 2015, Vantaa, kaakelitKohde: 31 Lammi-Kivitalo Casa Del Limon

No nyt löytyi jo aiempaan postaukseeni kaipaamani kalanruotokaakeliladonta! Kohteeseen Deko 165 toteutettu upea tehosteseinä kuvastaa veden sävymaailmaa ”pohjasta pintaan”. Mikä verraton idea elävöittää saniteettitiloja tai kylpyhuonetta! Meksikolaisella ”twistillä” sisustetun Casa Del Limonin kodinhoitohuoneesta löytyivät  ihanat Talavera-laatat. Juuri nämä pienet ja omaleimaiset elementit tuovat kodikkuutta vielä niin uudenkarheisiin messukohteisiin.

 

asuntomessut, puutalo, puukoti, Harunire, Asuntomessut 2015 Vantaa asuntomessut, puutalo, puukotiKohde: 14 Kontio Harunire

asuntomessut, puutalo, puukoti asuntomessut, puutalo, puukotiasuntomessut, puutalo, puukoti, Asuntomessut 2015 Vantaa, VivolaKohde: 19 Vivola

Kohteet Harunire ja Vivola tekivät lähtemättömän vaikutuksen luonnonläheisillä ja pelkistetyillä sisustuselementeillään. Harunirestä päällimäisenä jäi mieleen jopa vahva puun tuoksu, joka toivottavasti laantuu ennen asukkaiden kotiin muuttoa. Jos skandinaavinen sisustustyyli on sydäntä lähellä, niin näitä kahta kohdetta ei messuja kierellessä kannata jättää väliin.

kylpyhuone, sauna, Tecra Tiger, Asuntomessut 2015 VantaaKohde: 37 Tecra Tiger

Yksi upeimmistä kylpytiloista löytyi kohteesta Terca Tiger. Polku saunaan on mielestäni mitä mainion sisustusoivallus ja viereinen luonnonkivielementti lattiassa täydentää entisestään tilan maanläheistä ilmettä. Plussaa tuli lisäksi tilan takaosasta erotetusta wc-nurkkauksesta.

Asuntomessut 2015 Vantaa, Urban Villa, olohuoneAsuntomessut 2015 Vantaa, Urban Villa, makuuhuoneKohde: 35 Urban Villa

Kohteesta 35, Urban Villa, löytyi mielestäni messujen näyttävin olohuone! Televisiostakin tutun Iisa Strandin toteuttama sisustus on yksi messujen yhtenäisimmistä. Koti oli kautta linjan sisustettu klassisen kauniisti – ja ylellisesti – muun muassa Balmuirin ja Blomerin tuotteilla. Vaikka itse koen tyylin aavistuksen liian ”krumeluuriksi” oli kohde visuaalisesti mitä nautinnollisin.

Deko 192, Asuntomessut 2015 VantaaKohde: 15 Deko 192

Deko 192 talon laattavalinnat oli messujen persoonallisimpia ja sisustus mitä iloisin. Parasta kohteessa oli upeat tiililadonnat sekä mustavalkoinen sävymaailma piristettynä vahvalla punaisella. Blogiimmekin kirjoittava Memmu Pitkänen oli luonut upean kokonaisuuden, joka erottui tyylillisesti useasta naapurikohteestaan. Memmu tuleekin kertomaan blogissamme vielä lisää sisustamastaan messutalosta, joten lisää kuvia Deko 192:sta myöhempänä.

Jälleen kerran suosittelen vierailua asuntomessuilla, jos remontointi, rakentaminen tai sisustus ovat lähellä sydäntä. Perille pääsi mainiosti ilman autoa uuden kehäradan ansiosta ja messualueen parhaimmat kohteet kiertää tarvittaessa lyhyessäkin ajassa. Jos olet käynyt jo messuilla niin mielelläni kuulisin myös omat lempparisi :-).

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

P.S. Lisää herkullisia kuvia vuoden 2015 Asuntomessuilta löytyy täältä.

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Katso myös nämä

Asuntomessut: Talo Luck ja muut parhaat palat viime vuosilta
Blogi Viikon valinnat
Asuntojen vuokrat Jyväskylässä – mitä maksaa eri alueilla?
Blogi Asunnonvaihto
Miten takka kannattaa valita? 4 tärkeää kysymystä, jotka auttavat valinnassa
Blogi Sisustus
Vantaan asuntomessut – Kohde 15 Dekotalo 192
Blogi Sisustus
Valon ja värin viikonloppu – Sisustus 2015
Blogi Sisustus
Asuntomessut 2017 Mikkelissä – parhaat palat
Blogi Sisustus
Vuokra-asunnot Jyväskylässä – nämä ovat haluttuja alueita
Blogi Asunnonvaihto
Kodikas loft-henkinen koti, osa 2/2
Blogi Kylässä
Värikäs Habitare 2015
Blogi Sisustus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio