Yhteistyössä:

Moni meistä haaveilee ympärivuotiseen asumiseen soveltuvasta omasta talosta meren rannalla, hyvien palveluiden ja koulujen lähellä, niin, ja tietysti puolen tunnin päässä Helsingin keskustasta, eikö totta? Haaveilla on joskus tapana toteutua!

Harvinaisen upeille merenrantatonteille Espoon Munkkirantaan Suvisaariston kupeeseen, ja Saunaniemeen on nyt rakenteilla moderneja ja korkeatasoisia taloja! Munkkirantaan rakennetaan huippumodernit hirsitalot huikealla merinäköalalla ja Saunaniemeen puolestaan täyskivitalot omilla rantasaunoilla. Näissä kohteissa voit mainiosti yhdistää kesä- ja talviasumisen.

Hirsi- ja kivitaloilla on kummallakin kannattajansa. Olipa valintasi sitten hirsitalo tai täyskivitalo, ovat molemmat vaihtoehdot hyviä ja ekologisia. Enemmän kysymys onkin omasta mieltymyksestä kumpaan valinta kallistuu. Tutustutaan nyt näihin kahteen uudiskohteeseen tarkemmin!

Huippumodernit hirsitalot merenrannalle Suvisaariston naapuriin

Munkkirantaan Suvisaariston äärelle luonnonkauniille ranta-alueelle rakennetaan kuusi arkkitehti Seppo Mäntylän suunnittelemaa modernia ja ekologista erillistaloa.

merenrantatalo espoo

Talot ovat massiivista hirttä ja niissä on suuret merelle avautuvat ikkunapinnat. Hirsitalossa sisäilman laatu on todistetusti hyvä kaikkina vuodenaikoina ja sen massiivinen seinärakenne säätelee ilmankosteutta varastoimalla ja luovuttamalla kosteutta tarpeen mukaan, jolloin huoneilman kosteustasapaino on aina optimaalisella tasolla. Hirsitalo on myös ekologinen valinta; se on luonnontuote, joka kestää käytössä sukupolvelta toiselle ja toimii hiilinieluna koko pitkän elinkaarensa ajan.

Suomalainen hirsitalo valmistetaan maailman parhaalla havumetsävyöhykkeellä kasvaneista suomalaisista puista. Metsän läsnäolon voi tuntea ja aistia puupinnoissa, jotka huokuvat luonnon positiivista energiaa. Taloissa on vesikiertoinen lattialämmitys ekologisella ja edullisella maalämmöllä.

espoo merenrantatalo

Rantariviin sijoittuvat kolme taloa ovat yksitasoisia ja muut kolme taloa rakennetaan kahteen tasoon. Talot on sijoiteltu siten, että kaikista on merinäköala. Yksitasoiset rantatalot ovat skandinaavisen minimalistisia ja tyylikkäitä erillistaloja ja niihin kuuluu suuret terassit. Keittiö, ruokailutila ja olohuone on avaraa ja valoisaa yhtenäistä tilaa, josta avautuva huikea merinäköala lumoaa kaikkina vuodenaikoina!

Makuuhuoneet on sijoitettu toimivasti niin, että yksi makuuhuoneista, tietenkin omalla kylpyhuoneella ja vaatehuoneella, sijaitsee talon merenpuoleisessa päässä suoralla näkymällä merelle.  Kukapa ei haluaisi makuuhuonetta merinäköalalla! Muut kolme makuuhuonetta on sijoitettu talon toiseen päähän ja niiden yhteydessä on kylpyhuone- ja saunatilat. Kaksitasoisten ylätalojen ensimmäisessä kerroksessa on kolme makuuhuonetta ja saunaosasto. Yläkerrassa sijaitsee avara keittiö-ruokailutila-olohuone, makuuhuone, kylpyhuone ja suuri merelle avautuva terassiparveke aivan huikein merinäkymin.

merenrantatalo espoo

Talojen varustelu ja sisustusmateriaalit ovat korkeatasoisia ja modernin tyylikkäitä, lattiat kivilaattaa ja vaaleaa tammiparkettia, ja ulkoterassit Siperian lehtikuusta. Uudiskohteiden hyvä puoli on muuten se, että voit myös itse vaikuttaa sisustusmateriaalivalintoihin!

Alataloilla on omaa rantaviivaa ja ylätaloilla rantaoikeus, jonne kulku tapahtuu tontin itäreunassa olevaa tietä pitkin. Tontin omaa rantaviiva on noin 70 metriä ja mikä parasta, ranta myös säilyy yksityisenä, sillä alueen asemakaavassa ei ole yleisiä rantaraitteja!

merenrantatalo espoo

Munkkirannassa on hyvät palvelut lähistöllä sijaitsevine päiväkoteineen, kouluineen, kauppoineen ja liikenneyhteyksineen. Erityismaininnan arvoinen on reilun kilometrin päässä sijaitseva 1920-luvulla perustettu Suvisaariston idyllinen kyläkauppa Skärgårdsbutiken, jonka kahvilassa voit käydä kahvilla tai lounaalla ja samalla tutustua alueen asukkaisiin!

Tutustu tarkemmin kohteeseen tästä! 

Saunaniemen Keidas – modernit kivitalot merenrantatontille

Tässä on kaikki! Moderni täyskivitalo, oma ranta ja vielä oma rantasaunakin!
Upealle paikalle Saunaniemen rantaan, Saunalahden läntiseen niemekkeeseen kauniille etelään avautuvalle merenrantatontille rakennetaan neljä skandinaavisen selkeälinjaista täyskivitaloa.

Arkkitehti Pet Michaelin suunnittelemien talojen materiaaleista ja varustelutasosta ei ole tingitty, ekologisuutta unohtamatta. Talot ovat kolmetasoisia vaaleaksi rapattuja kivitaloja, joiden ulkoseinät muurataan tehokkaina lämmönvaraajina tunnetuista Lakan Eko-grafit -harkoista. Jokaisella talolla on lisäksi oma viihtyisä viherkattoinen takallinen rantasauna ja oma hiekkaranta! Ulkovarastotilat ja kahden auton katos helpottavat arkea. Talojen entreepuolella kokonaisuutta suojaa vallikivimuuri ja sähköportti.

Tilavan talon sisätiloissa aistit korkeatasoisen suunnittelun, ja toimiva pohjaratkaisu sopii suuremmallekin perheelle. Talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee upea 5,7 metriä korkea takallinen ateljee-olohuone, keittiö, yksi makuuhuoneista, vaatehuone, wc ja katettu, lasitettu terassi. Toiseen kerrokseen puolestaan on sijoitettu kolme makuuhuonetta, vaatehuone, kaksi kylpyhuonetta ja kaksi parveketta. Yksi toisen kerroksen makuuhuoneista on näyttävä päämakuuhuone, jonka yhteydessä on iso walk in closet -vaatehuone ja oma kylpyhuone. Kellarikerroksen saunaosasto tilavine takkahuoneineen täydentää viihtyvyyden. Siellä on lisäksi vaatehuone, säilytystilaa ja tietysti aina tarpeellinen kodinhoitohuone.

espoo merenrantatalo

Talojen lämmitysmuotona on ekologinen, sähköä säästävä maalämpö vesikiertoisena lattialämmityksenä. Asumismukavuutta lisää maaviileä. Kesähelteillä maalämpöjärjestelmää nimittäin voidaan käyttää tehokkaasti rakennuksen jäähdyttämiseen, joten enää ei tarvitse metsästää loppuunmyytyjä tuulettimia tai viilentää lakanoita pakastimessa, vaan sisäilma viilennetään tehokkaasti maaviileän avulla!

Omalta rantasaunalta, jollainen kuuluu jokaiselle talolle, on muutama askel ikiomalle hiekkarannalle. Veneilijöiden iloksi rantaan rakennetaan myös yhteinen iso venelaituri. Tontin kokonaisrantaviiva on noin 55 metriä ja rannan oma rauha on taattu tulevaisuudessakin alueen asemakaavassa.

Merellinen, viihtyisä pientaloalue sijaitsee kattavien palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien päässä, mm. Kauppakeskus Isoon Omenaan ja Matinkylän metroasemalle on tiheät ja nopeat liityntäyhteydet.

Tutustu tarkemmin kohteeseen tästä! 

Tove Larsson
p. 040 777 0305
tove.larsson@leajakama.fi

Eero Jakama
p. 0400 303 031
eero.jakama@leajakama.fi

 

Teksti: Marja Kangasvaara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio