Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Habitare-messut 2017 tarjosivat jälleen ideoita asumiseen ja sisustamiseen, messupäivän jälkeen paikalta poistui taskut täynnä inspiraatiota. Messut osuvat ajankohtaan, jolloin sisustuskuume on ainakin allekirjoittaneella korkeimmillaan – pimeää ja kylmää vuodenaikaa vasten kodista tekee mieli tehdä mahdollisimman mukava paikka. Oli siis ihanaa tutustua syksyn sisustustrendeihin ja uutuustuotteisiin, tähän Viikon valinnat -juttuun kokosin niistä mieleenpainuvimpia.

Tänä vuonna Habitaren teemana on huomisen koti, joka on turvapaikka hektisen elämän ja jatkuvan muutoksen keskellä ja samalla sopeutuu muuttuviin tarpeisiin. Teema näkyy osastoilla ja erilaisissa näyttelyissä esimerkiksi muunneltavissa tilaratkaisuissa ja huonekaluissa sekä kodikkuutena ja luonnonläheisyytenä.

Tekstiilit ja piensisustus

anno tekstiilit habitaressa

anno tekstiilit habitaressa

Voi mikä ilon päivä! Suomalaisten sisustajien rakastama Anno lanseerasi uuden odotetun mallistonsa ja avasi uuden verkkokaupan. Messuilla pääsi vihdoin ihastelemaan näitä uutuuksia livenä ja ne näyttivät (ja tuntuivat) ihanilta. Kauniita murrettuja sävyjä, materiaaleina ihanan pehmeää samettia, villaa, pellavaa ja puuvillaa.

Valaistus

Habitare-messut sijoittuvat ajankohtaan, jolloin illat pimenevät ja kodin valaistukseen rupeaa kiinnittämään taas enemmän huomiota. Messut tarjosivatkin runsaasti ideoita valaistukseen.

epäsuora valaistus makuuhuoneessa

Philipsin osastolla valaistus nostaa minimalististakin minimalistisemman sisustuksen uudelle tasolle. Kaunista epäsuoraa valoa! Habitaren kansainvälinen ystävä, japanilaisen lifestyle-brändi Mujin pääjohtaja Masaaki Kanai valitsi tämän osaston messujen kiinnostavimmaksi.

Habitare 2017 - Innolux Tip-valaisimet

Innoluxin uutuuksiin kuuluvat Tapio Anttilan suunnitlemat Tip-valaisimet, joissa yhdistyy linjakas muotoilu ja hyvät valaistusominaisuudet. Litteän muotonsa ansiosta valaisin valaisee hyvin, mutta ei peitä näkymiä.

näyttävä kattovalaisin

Näyttävä valaisin on takuuvarma katseenvangitsija. Sessakin osastolla ihastelin tätä lasipalloista koostuvaa valaisinta, joka on samaan aikaan näyttävä ja ilmava ilmeeltään.

Bongaa lisää valaistusideoita kuvagalleriasta!

Samettia sen olla pitää

Habitare 2017 - Skanno, Ligne Roset-sohva

Sametti on trendikäs materiaali sisustustekstiilien lisäksi myös sohvissa. Skannon osastolta löytyi tämä herkullisen värinen kokonaisuus sinisine samettisohvineen, raheineen ja kauniin eläväpintaisine viskoosimattoineen. Sisustustoimittajat valitsivat tämän osaston messujen parhaaksi ja se kuului myös omien suosikkieni joukkoon.

hakola sohva habitaressa

Samettisohvissa suosituimpia sävyjä ovat syvän sinisen ja vihreän sävyt, tämä upea tummanvihreä yksilö löytyi kotimaisen huonekaluvalmistaja Hakolan osastolta.

adea nojatuoli, sohva ja sohvapöytä habitaressa

Adean osastolla ihanat Bonnet-nojatuolit kauniissa poltetun oranssissa sävyssä.

Kodikkuus kunniaan

Habitare 2017 - Ikea-olohuone

värikäs sisustus olohuoneessa

Ikea osallistui Habitareen tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja tekikin sen näyttävästi sisustamalla osastolleen 200 neliöisen elohuoneen. Elohuone on Ikean uusi konsepti, joka tarjoaa uuden näkökulman kodin sisustamiseen ja tilaratkaisuihin. Elohuone taipuu muunneltavien tilojen ja kalusteiden ansiosta monenlaiseen tekemiseen joko yksin tai yhdessä.

Harmoniaa ja luonnonläheisyyttä

Habitare-messut 2017

Osastoilla näkyi paljon värikkäitä sisustuksia, mutta myös hillitymmän väripaletin ystäville Habitare-messut 2017 tarjosivat inspiraatiota. Esimerkiksi Asun-lehden osasto oli sisustettu vaaleilla, harmonisilla sävyillä ja ajattomalla designilla.

Habitare-messut 2017

Matrin osastolta löytyi superkauniita sänkykokonaisuuksia, erityisen houkuttelevilta ne näyttivät päivän päätteeksi kun jalat olivat messuhallien kiertelystä väsyneet. Matrilta saa laadukkaat sängyt, mutta myös kaiken mitä tarvitaan täydelliseen petaukseen sängynpäädystä helmalakanaan ja petivaatteisiin. Ja jopa yöpöydän!

Habitaren mielenkiintoista antia edustavat myös mielenkiintoiset näyttelyt, kuten asumisen tulevaisuutta ennustava Signals sekä nuorten suunnitelijoiden tuoteideoita esittelevä Protoshop. Niin, ja tietenkin Mujin pop up -kauppa, joka saa minimalistisen kauniiden ja käytännöllisten kodintavaroiden ystävän pään pyörälle…

Jos olet vieraillut tai vierailet viikonloppuna Habitaressa niin kerro kommenteissa omat suosikkisi! 🙂

Habitare-messut 2017 löydät myös kuvagalleriastamme

-Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio