Etuovi.com

Oma toimitus

Ihana talo uusimaalaisella maaseudulla oli ollut Jaanan unelmien täyttymys. Kotiin oli nivoutunut perheen perustamisen ja kasvun tarina, ja kiintymys taloon ja ympäröivään luontoon oli syvää.

Kun perhe sitten päättikin muuttaa Helsinkiin oli selvää, ettei omakotitaloa lähdettäisi myymään itse, vaan paras lopputulos saataisiin aikaan ammattilaisen avulla. Jaana kertoo, miten kaupat lopulta syntyivät intensiivisellä yhteistyöllä.

Omakotitalo Uudellamaalla olohuone
Upean talon sijainti kaukana kaikesta edellytti aktiivista myyntityötä. Kuva: Sari Salmela, Sp-Koti Urbaanit Kodit Oy

Haluamme puolisoni kanssa hyödyntää elämää helpottavia palveluita. Koska kiinteistökauppa ei kuulu vahvuuksiimme, halusimme turvautua asiantuntijan apuun. Olimme valmiit maksamaan hyvästä palvelusta.

Pyysimme tarjouksia useilta välittäjiltä. Ensimmäinen välittäjämme ei saanut taloa kaupaksi ja hänen kiinnostuksensa nuupahti. Päätimme vaihtaa välittäjää ja valinta osui Salmelan Sariin. Syntyi yhteys, ja asiat alkoivat edetä.

Sarin osaaminen, luotettavuus sekä kiinnostus asiakasta kohtaan loivat vahvan pohjan myyntiponnisteluille. Talomme oli aivan upea ja herätti kovasti kiinnostusta, mutta se sijaitsi huonojen yhteyksien päässä. Tiesimme, että myyminen vaatii paljon suunnitelmallista työtä.

Harkitsetko sinäkin asuntosi myymistä? Täältä löydät Etuovi.com-takuuvälittäjät

Omakotitalo Uudellamaalla kylpyhuone
Remontoitua taloa ei tarvinnut stailata myyntikuvien ottamista varten. Kuva: Sari Salmela, Sp-Koti Urbaanit Kodit Oy

Olimme remontoineet talon itsellemme mieluisaksi ja liikojen tavaroiden karsiminenkin oli jo aloitettu, sillä edessä oli muutto puolet pienempään kaupunkiasuntoon. Sari hankki paikalle ammattikuvaajan, joka otti talostamme älyttömän hienot kuvat.

Mietimme millainen perhe voisi haluta asua talossamme. Laadimme sen pohjalta yhdessä Sarin kanssa ilmoituksen esittelytekstin. Halusimme  kertoa, millainen tulevan asukkaan tarina voisi talossa olla.

Erikoiskohde herätti paljon kiinnostusta. Yhteydenottoja ja näyttöjä ehti vuoden kestäneen myynnin aikana olla lukuisia. Sari teki todella aktiivisesti myyntitoimia. Hän hyödynsi mm. Etuovi.comin Nousu-lisänäkyvyyttä ja some-mainontaa.

Sari oli meihin jatkuvasti yhteydessä ja siksi homma toimi. Saimme tiedon kaikista kiinnostuneista, palautteista näytön jälkeen ja yhteydenpidosta mahdollisiin ostajiin. Seurasimme kaupantekoa ikään kuin kärpäsenä katossa. Täytyy myöntää, että näyttöjen aikana jännitti!

Omakotitalo Uudellamaalla makuuhuone
Myyjät olivat erityisen tyytyväisiä myynti-ilmoituksen laadukkaisiin kuviin. Kuva: Sari Salmela, Sp-Koti Urbaanit Kodit Oy

Myynnin aikana Sari otti yhä syvällisemmin selvää alueesta ja sen hintakehityksestä. Kun Sari avasi tilannetta meille, myös oma hintakäsityksemme muuttui. Rakasta kotiaan pitää helposti liian arvokkaana.

Kun talo oli ollut myynnissä muutaman kuukauden, pidimme analyysipalaverin. Arvioimme myyntihintaa eri näkökulmista ja mietimme rohkeasti tilanteen plussat ja miinukset. Lopputuloksena syntyi oikeaksi osoittautunut päätös laskea hintaa. Kun ostotarjous sitten saatiin, Sari kävi sen huolella kanssamme läpi ja yhteistyössä syntyi päätös myydä.

Saimme lopulta talosta juuri sen hinnan, jonka olimme asettaneet tavoitteeksi. Sari hoiti kaupanteon ja jälkiseurannankin todella mallikkaasti – hän on kiitossamppanjansa ansainnut!

Omakotitalo Uudellamaalla veranta
Talon tarina kerrottiin myynti-ilmoituksessa harkituin sanoin ja kuvin. Kuva: Sari Salmela, Sp-Koti Urbaanit Kodit Oy

Oman asuntonsa myyntiä miettiville Jaana vinkkaa näin:

Valitse välittäjä, johon luotat ja jonka kanssa pystyt kohtaamaan myynnin haasteet. On tärkeää, että välittäjä hallitsee myyntiprosessin, mutta hänen täytyy myös saada kodin myymisen tuntumaan kivalta. Koskaan et ennakolta tiedä, mitä myynnin aikana tulee tapahtumaan. Oman kodin myyminen on paljon helpompaa, kun on ammattilainen sumplimassa kaikki asiat!

 Lue lisää kokemuksia asunnon myynnistä

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Jaanan myyjän tarinan kirjasi Sarianne Etuovi.comista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio