Etuovi.com

Oma toimitus

Sinikka Helsingistä myi asuntonsa itse syyskuussa 2016 Etuovi.comissa. Pieni epäilys omia myyntitaitoja kohtaan vaihtui rohkeaksi kokeiluksi ja onnistuneiksi asuntokaupoiksi,  kiitos omien poikien rohkaisun ja avun. Kaksio Helsingistä meni kaupaksi reilussa viikossa. Lue tästä jutusta, miten Sinikka sai asuntonsa myytyä nopeasti ja toivomaansa hintaan.

”Myin itse 48,5 m2:n kaksion Helsingistä, Puotilasta Etuovi.comissa.

Harkitsin kyllä välittäjiä, joita kotonani kävikin useampi. Syy, miksi lopulta päädyin itsemyyntiin, oli poikani. Hän oli myynyt oman asuntonsa Etuovi.comin kautta runsas vuosi aikaisemmin, ja oli sitä mieltä, että ilman muuta minunkin kannattaa myydä asuntoni itse. ’Kokeile ainakin’, hän sanoi. Niin sitten päätin yrittää.

EDIT: Oletko jo kokeillut Etuovi.comin hintalaskuria? Laskurin antama hinta-arvio perustuu muiden samankaltaisten asuntojen hintapyyntöihin ja kertoo, millaista hintaa asunnostasi kannattaa pyytää. Voit laskea asuntosi hinta-arvion, kun olet kirjautunut Etuovi.comiin. Tekemäsi hinta-arviot tallentuvat profiiliisi.  Kirjaudu tästä!

kaksio HelsingistäKuva: Tuukka Ervasti. Tämä kuva asunnon olohuoneesta oli myynti-ilmoituksessa, kun Sinikka ilmoitti asunnosta Etuovi.comissa, Helsingin myytävissä kaksioissa.

En tehnyt minkäänlaista remonttia myyntiä varten. Olin toki tehnyt aiemmin asunnossani remonttia, mutta vain itseäni varten.

Muistaakseni ilmoituksessani oli kaikkiaan 19 kuvaa. Kuvat otti toinen poikani, joten minun tarvitsi vain sivusta seurata hänen työtään. Hän otti kuvia enemmänkin kuin ilmoituksessa lopulta käytin. Siivosin koko huushollin ennen kuvien ottoa, pesin mm. parvekelasit ja keittiön ikkunan. Tyhjensin tavaroita pois hyllyiltä jne, järjestelin paikkoja, hankin kukkia pöydille. Keittiötä somistelin sinne sopivin jutuin. Aikaa tähän kaikkeen käytin sen verran paljon, että olin lopputulokseen tyytyväinen.

Esittelytekstini oli melko lyhyt, ja mainitsin siinä asunnon koon, minkälaisessa ympäristössä se sijaitsee ja vielä jotain taloyhtiöstä. Käytin joitain adjektiiveja (hyvä taloyhtiö, vehreä ja rauhallinen ympäristö). Mainitsin lasitetun parvekkeen ja muistaakseni myös hyvät yhteydet suuntaan jos toiseenkin.

Julkaisin ilmoituksen sunnuntai-iltana ja heti seuraavana aamuna sain monta yhteydenottoa, joista iso osa oli välittäjiltä. Torjuin heidät ystävällisesti paitsi kaksi, jotka kumpikin sanoivat olevansa asiakkaansa asialla. En käyttänyt somea enkä mitään muutakaan väylää asunnon markkinoimiseksi. Sain yhteydenottoja sekä Etuovi.comin kautta että suoraan, ja tietenkin kaikkiin yhteydenottopyyntöihin vastasin.

Muuten en yhteyttä ostajaehdokkaisiin pitänyt.

kaksio Helsingistä keittiö

Kuva: Tuukka Ervasti. Tämä kuva asunnon keittiöstä oli myynti-ilmoituksessa, kun Sinikka ilmoitti asunnosta Etuovi.comissa, Helsingin myytävissä kaksioissa.

Esittelin asuntoa kaikkiaan kolme kertaa, kaikki yksityisnäyttöinä. En muokannut ilmoitustani niitten perusteella, muuten kyllä. Pohdin yleisesittelyn järjestämistä seuraavalle sunnuntaille, mutta ennen sitä sain kaksi tarjousta, joista toisen hyväksyin. Ilmoitus ehti olla Etuovi.com:ssa runsaan viikon ajan. Sain yhteydenottoja vielä maanantaiaamuna, jolloin poistin ilmoituksen.

kaksio Helsingistä parveke

Kuva: Tuukka Ervasti. Tämä kuva asunnon parvekkeesta oli myynti-ilmoituksessa, kun Sinikka ilmoitti asunnosta Etuovi.comissa, Helsingin myytävissä kaksioissa.

Hyväksymäni tarjouksen jättäneen ostajan välittäjä hoiti kaikki paperiasiat, joten minun ei tarvinnut tehdä muuta kuin mennä sovittuna aikana ostajan pankkiin laittamaan nimiä papereihin. Pääsin siis todella helpolla tässä asiassa. Kiitos vain ostajan välittäjälle!

Sain asunnostani sen, minkä olin etukäteen asettanut tavoitteekseni. Olin laittanut myyntihintaan ns tinkivaraa, jonka myös käytin.

Ilmoituksen teko oli yllättävän helppoa. Kun tarvitsin siinä apua, sain sitä Etuovi.comin väeltä (käytin chat-palvelua). Se, että molemmat poikani olivat mukana tässä prosessissa auttoi paljon. Haasteellista oli asunnon myyminen ylipäätään; oman kodin myynti ei ole mikään ihan helppo juttu. Sen esitteleminen vieraille vaatii voimia ja kanttia, sen tulin huomaamaan. Siinä mielessä välittäjän käyttäminen puolustaa paikkaansa, välittäjällä kun ei ole henkilökohtaista suhdetta myytävään asuntoon.

Kyllä minä silti suosittelen itsemyyntiä kelle tahansa. Ainakin sitä voi kokeilla. Eräs luonani käynyt välittäjä ihmetteli, etteivät ihmiset tee sitä enemmän ja useammin. Miksei siis voisi myydä itse omaa kotiaan siinä kuin jotain muutakin omaansa?”

Kiitos Sinikka inspiroivasta tarinasta ja kiitos myös pojille avunannosta!

-Sarianne

PS. Saat lisää vinkkejä asunnon myyntistailaukseen tai siivoukseen ja tavaroiden karsimiseen täältä meidän blogista. Jos harkitset asunnon myymistä itse, lue myös myyntivinkkimme.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 10.10.2016 ja uudelleen 9.1.2019

Sammio