Muuttomaailma.fi-tiimi

Ja muuttaminen onkin mukavaa

Yhteistyössä:

Erään Muuttomaailma.fi-palvelun käyttäjän tarina.

Tammikuussa se tapahtui. Sain hyvän tarjouksen myynnissä olleesta asunnostani. Uusikin asunto oli jo katsottuna, joten pian pääsisin muuttohommiin. Jes!

Olen aina muuttanut omatoimisesti. Yleensä ystävien avulla ja lainaamalla peräkärryä. Se on toiminut ihan hyvin, mutta voisiko muutto olla vieläkin fiksumpaa? Päätin tutkia vaihtoehtoja.

Mietin, että olisi upeaa saada iso muuttoauto, joku organisoimaan lastausta, kantamaan sohvat ja sängyt, yleensäkin asiantuntemusta muuttoon. Tällaista asiantuntemustahan löytyy muuttofirmoista, joten päätin kysyä heiltä tarjouksia.

Kerron tässä jutussa miten oma muutto eteni alusta loppuun ja mitä muuttofirma teki:

  • Tarjoukset muuttofirmoilta, niiden vertailu
  • Pakettiauton vuokraus, hinta
  • Tavaroiden ja asunnon suojaaminen
  • Muuttolaatikot, lukumäärä ja hinta
  • Työnjako muutossa
  • Menikö kaikki putkeen?
  • Saamani kehut muuttomiehiltä

No niin, asiaan. Minkälaiset tarjoukset sain? Kerron niistä seuraavaksi.

Tarjouspyyntö matkaan (keskellä yötä)

Parhaat ideat syntyy yöllä, vai mitä? Kello läheni jo keskiyötä kun klikkailin Muuttomaailman auki. Syötin muuttoni tiedot, eli kaksion muutto Oulussa keskustan alueella, kakkoskerroksesta neloseen, hissit löytyy, pieni kuvaus tavaran määrästä ja menoksi. Kirjoitin tarjouspyyntöön, että muuttofirma saisi hoitaa kantamisen.

Latasinpa samalla myös muuttajan muistilistan.

Seuraavana päivänä kolme tarjousta odotti sähköpostissani.

Kaksi tarjousta oli urakkahinnalla ja yksi tuntihinnalla (minimiveloitus 1 tunti). Yksi tarjous sisälsi myös muuttolaatikot, huippua. Pidin siitä, että tarjoukset olivat erilaisia, jolloin pystyin oikeasti tekemään vertailua.

Laskin, että saan rahalle eniten vastinetta tuntihinnalla, koska arvioin muutossa kestävän vain 2 tuntia. Lisäksi koska olen myynyt ja antanut pois tavaraa, sekä muuttomatkan ollessa lyhyt, en tarvitse muuttoon suurta kuorma-autoa. Kaksi tuntia 15 kuution muuttoautolla ja kahdella miehellä tekisi noin 200 euroa.

Vielä vilkaisu muuttofirmojen saamiin arvosteluihin, ja suosikkini oli löytynyt.

Paljonko säästäisin vuokraamalla pakettiauton?

Mutta entä jos… Hetkinen. Mitä jos vain vuokraisin pakettiauton? Siinähän varmasti säästäisi. Mutta paljonko?

Googlailin siis vertailun vuoksi pakettiautojen vuokrahinnat Oulussa. Löysinkin kätevän laskurin, jossa valitaan auto ja vuokra-aika, jonka jälkeen saa hinnan.

Kokemukseni mukaan omalla porukalla muutto on kestänyt useamman tunnin. Varataan myös aikaa siirtymiin ja auton lopputankkaukseen. Lasketaan vuokra vaikkapa klo 10 – 15 välille. Saan kätevällä nettilaskurilla hinnaksi 82 euroa (15 m3 pakettiauto). Siihen vielä jokunen euro lisää polttoaineista. Joka tapauksessa huomattavasti edullisempi vaihtoehto.

Erotus on 118 euroa vuokrapakun eduksi. Pakettiauton vuokraus on siis 118 euroa edullisempaa kuin arvioimani kustannus muuttopalvelusta.

Miksi maksaisin muuttofirmalle?

Mietitäänpä vielä näin päin: Mitä saan, jos maksan sen 118 euroa ekstraa, ja tilaan muuttopalvelun?

No ainakin saan muuttoauton polttoaineineen kotiinkuljetuksella ja pois viennillä. Lisäksi saan kaksi muuttomiestä hoitamaan kantamisen, nokkakärryt, kuorman kiinnityksen, suojaamisen ja kuljetuksen. Houkuttelevaa.

Yllätyksekseni se 118 euroa ei tunnu enää kovin suurelta sijoitukselta. Tilaisinko sittenkin muuttomiehet? Voisin itse keskittyä muuton muihin järjestelyihin, kun muuttofirma hoitaa muuttoauton ja kuljetusasiat. Alanko olla vanha ja turhan mukavuudenhaluinen? En nimittäin viitsisi ottaa yhtään ylimääräistä stressiä muutosta.

Jo riittää jahkailu

Se siitä, asia päätetty. Avasin sähköpostiin saamani muuttotarjouksen, ja klikkasin sen hyväksytyksi. Ai että. Elämäni ensimmäinen muuttopalvelu tilattu.

Olen tohkeissani, ja samalla jännittää.

Minkähänlaiset muuttomiehet sieltä tulee? Onko muuttofirma kovakourainen tavaroideni kanssa? Kuinka paljon minun pitää suojata niitä? Entä asuntoa? Mitä jos eteisen peilikaapit menee säpäleiksi?

Mielessäni pyöri monia kysymyksiä ja uhkakuvia, koska minulla ei ollut ennestään mitään käytännön kokemuksia muuttofirmoista. Sen verran kuitenkin ymmärsin, että saadakseni mielenrauhaa suojaan parkettilattiat vähintään kulkuväylien kohdalta.

Enää 3 päivää muuttoon

Vuokrasin ihka oikeat muuttolaatikot. Ensimmäinen kerta tämäkin. Koska en tarvitse kovin montaa laatikkoa, päätin, että haen ne itse. Otan niin monta kuin henkilöautoon mahtuu. Silloin en joudu maksamaan niiden kuljetuksesta, eli hinnaksi jää 0,15 € / kpl / vrk.

Lue ja katso kuvat tästä operaatiosta: Montako muuttolaatikkoa Volkswagen Poloon mahtuu?

Suojasin sekä nykyisen että uuden asunnon lattiat remonttipaperilla. Noin 5 eurolla sain riittävästi suojapaperia (asunnot ovat kooltaan kaksio ja kolmio). Kiinnitin paprut lattiaan leveällä maalarinteipillä.

Maalarinteipistä jäi muuten liimajälkiä parkettiin, joten en tiedä oliko se paras vaihtoehto. Tai ehkä huonolaatuinen maalarinteippi? Mutta ei ainakaan tullut mitään naarmuja.

Laitoin myös muutaman strategisesti sijoitetun kulmasuojan siltä varalta, että isommat kalusteet hipovat kulkukäytävien seiniä. Kulmasuojia voi vuokrata ja ostaa.

Pyöräytinpä vähän elmukelmuakin vaalean sohvan päätyjen ympäri. Voin paljastaa, että ei toiminut kovin hyvin. Ei tarttunut tarpeeksi tiukkaan, joten otin opiksi ja käytän jatkossa oikeaa suoja- tai pakkauskelmua. Jos edes tarpeen. Vaalea sohvakangas säilyi täysin puhtaana ja ehjänä.

Muutto – nyt se alkaa!

Muutto oli sovittu alkavan torstaina klo 9 maissa. Aamu oli kirpeä pakkasaamu, ja elohopea oli yön aikana laskenut lukemiin -20°C. Kello 9.20 ovisummeri pärähti, ja kaksi nuorta miestä asteli arvioimaan tilanteen. Siinä ei kauan nokka tuhissut, kun pian jo ryhdyttiin kantohommiin.

Työnjako oli selkeä heti kättelyssä: Kokeneempi muuttomies suunnitteli ja opasti, sekä kantoi yhdessä nuoremman kaverin kanssa. Minä osallistuin mieluusti muuttolaatikoiden roudaamiseen, koska niiden käsittely oli näppärää ja ammattilaiset saivat keskittyä huonekaluihin. Tämä työnjako osoittautui erittäin toimivaksi ja sopi minulle kuin nenä päähän. Iso peukku.

Koko porukka teki työtä todella reippaasti ja hyvällä hengellä. Selvät sävelet alusta loppuun ilman mokailua tai ihmettelyä.

Muutto vei kaiken kaikkiaan yhden tunnin ja 50 minuuttia.

Huippuhyvä suoritus ja miellyttävät muuttomiehet. Missään vaiheessa ei pelottanut, että tavaroiden käy huonosti, koska miehet selkeästi tiesivät, mitä tekivät, 5/5.

Minäkin sain lopuksi hieman kehuja, koska olin pakannut tavarat fiksusti ja käyttänyt muuttolaatikoita. Ne ovat todella miellyttävä käsitellä verrattuna sekalaisen kokoisiin ja muotoisiin laatikoihin ja nyssäköihin. Jes!

Miten jatkossa? Tee-se-itse vai muuttopalvelu?

Kaiken kaikkiaan muuttofirman käyttö oli erittäin myönteinen kokemus, enkä usko, että tästä on enää paluuta tee-se-itse -muuttamiseen. Se on semmonen savotta, että henkilökohtaisesti toivotan kaiken helpotuksen tervetulleeksi.

Nyt tuli todettua, että muuttopalvelu (+ muuttolaatikot) ehdottomasti helpottaa muuttoa. Kaikki meni paremmin kuin hyvin, ennakkoluuloista huolimatta. Positiivinen yllätys. Suosittelen!

-Juha Muuttomaailmasta

Muuttomaailma.fi ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “”Käytin muuttofirmaa ensimmäistä kertaa – tämä yllätti”

  1. mista saan tiedon muutto firmoista Kuusamossa? en tarvistse vinkkeja miten muutan ja pakkaan. vain firmojen tarjoavien yhteystiedot.

    1. Muuttoa kuolinpesästä tehdessäsi muista, että et ota mukaasi kuolinpesän yhteistä omaisuutta ilman osakkaiden yhteistä sopimusta/suostumusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio