Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Jälleen on se aika vuodesta, kun sisustajat, rakentajat ja muuten vain asumisesta kiinnostuneet suuntaavat asuntomessuille inspiroitumaan. Tänä vuonna asuntomessut järjestetään Kouvolassa. Omaleimaisen vivahteensa asuntomessualueelle antaa se, että se on rakennettu Pioneerinpuiston vanhaan kasarmimiljööseen.

Messujen kohdetarjonta koostuu tällä kertaa 13 omakotitalosta sekä niiden lisäksi rivitalosta, minitaloista ja senioriasunnoista. Näiltä messuilta et löydä valtavan suuria ja hulppeita omakotitaloja, vaan hyvällä tavalla tavallisia, kompaktejakin koteja. Sisustuksessa seesteiset sävyt ja luonnonmateriaalit näyttävät pitävän pintansa, mutta myös värien ystävälle löytyy silmänruokaa. Tähän juttuun kokosin parhaat palat Kouvolan asuntomessujen tarjonnasta.

Tyylikäs Airon Haave

airon haave olohuone
Kuva: Tomi Heikkinen
keittiö airon haave
Kuva: Tomi Heikkinen

Designtalon Airon Haave on kolmihenkiselle perheelle rakennettu puutalo, jonka takapihalta avautuvat näkymät joelle. Mikko Toppalan suunnittelemassa sisustuksessa yhdistyvät valkoisen ja ruskean sävyt raikkaalla tavalla. Sisustuksessa käytetyt tyylikkäät huonekalut ja valaisimet ovat Skannon valikoimasta.

Ihanan seesteinen Dekolaku

Kuva: Tomi Heikkinen
skandinaavinen makuuhuone dekolaku
Kuva: Tomi Heikkinen

Deko-Talon Dekolaku hurmasi minut (ja ihastuneiden huokausten perusteella aika monen muunkin kanssa-asuntomessuilijan) rauhaisalla tunnelmallaan ja ajattomuudellaan. Taloon muuttavan nuoren pariskunnan apuna sisustusvalintoja tekemässä on ollut Etuovi-blogistakin tuttu Memmu Pitkänen.  Dekolakussa on panostettu myös pihaan, josta löytyy niin tilava terassi, tunnelmallinen nuotiopaikka kuin pelialuekin.

Luonnonläheinen Meidän Unto

olohuone meidän unto
Kuva: Tomi Heikkinen
kylpyhuone meidän unto
Kuva: Tomi Heikkinen

Sievitalon Unto henkii hyvää fiilistä. Talo on avara ja valoisa, mutta tunnelmaltaan lämmin. Linda Bakin suunnittelemassa sisustuksessa puulla on nimittäin suuri rooli – jopa kylpyhuoneessa. Sieltä löytyy nimittäin Woodion ekologisesta puukomposiitista valmistettu kylpyamme.

Moderni hirsitalo Talo Aito

keittiä talo aito
Kuva: Tomi Heikkinen
keittiö talo aito
Kuva: Tomi Heikkinen

Tällä kertaa asuntomessujen ainoa hirsitalokohde on Honkatalojen Talo Aito. Kodin sydän on alakerran ihanan valoisa oleskelutila avokeittiöineen. Niina Norviita ja Johanna Koistinen Vepsäläiseltä ovat suunnitelleet sisustuksen, jossa selkeät linjat yhdistyvät kiinnostaviin kuoseihin ja materiaaleihin.

Inspiroiva Trendikoti

trendikoti
Kuva: Tomi Heikkinen
Kouvolan asuntomessut
Kuva: Tomi Heikkinen

Vanhan pioneerikoulun tiloista löytyy roppakaupalla inspiraatiota sisustajalle. Malla Tapion sisustamassa Trendikodissa pääsee ihastelemaan rohkeita väri- ja materiaaliyhdistelmiä. Yksi tämän messukohteen tavoitteista on tarjota ideoita vanhan ja uuden yhdistämiseen – muistuttaa, että kaunis sisustus ei välttämättä synny uusista kalliista tavaroista vaan kekseliäisyydestä ja merkityksellisyydestä. Kannattaa käväistä myös Trendikodin naapurissa Sisustusloungessa, jossa on tarjolla ilmaisia 20 minuutin sisustuskonsultaatioita. Siinä ajassa ehtii  ratkaista vaikkapa värivalintoihin liittyvän pulman.

Lisää kuvasatoa Kouvolan asuntomessuilta löydät täältä

Kouvolan asuntomessut ovat avoinna 12.7.- 11.8.2019. Kuuluuko käynti asuntomessuilla sinun kesäsuunnitelmiisi?

3 kommenttia sivuun “Kouvolan asuntomessut – parhaat palat

  1. kylpyammeet on tosi tyhmiä , ikääntyneen on sinne vaikeaa nousta tai pois päästä sieltä , varsinkin tuossa Unto talossa kukaan ei
    edes yllä astumaan ammeeseen , Saksassa myydään ovellisia ammeita , tuokaa niitä Suomeen , ovat turvallisempia kuin vanhat ammeet joiden reunojen yli hyppiminen voi johtaa liukastumiseen ja hengenlähtöön , amme on kuuman veden tuhlausta , tuskin
    sitä katsotaan hyvällä missään as.oy:ssä , amme vetää 700 litraa vettä , kun joka ov kylpee niin tekee se 30 x 700 l eli 2,1 m3 vettä

  2. No perskeles, ammeen pitkästä sivusta pala pois ja siihen palaan saranat ja saranan vastakappaleet ammeeseen, niin siinä se. Eri asia on sitten veden pysyminen ammeessa, mutta sitähän ei kysytty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio