Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Koti on se arjen turvasatama, jossa rentoudutaan työn ja muiden menojen jälkeen. Nyt kun moni meistä työskentelee ja opiskelee kotioloissa, voi olla hyvä katsoa kotia uusin silmin ja miettiä, miten säilyttää sen rooli palautumispaikkana. Miten erottaa työ ja vapaa-aika, arki ja viikonloppu? Onko aika luoda uudenlaisia rentoutumisrutiineja?

Tähän juttuun kokosin ihanat rentoutumispaikat Etuovi.com-kodeista. Mikä on sinun lempipaikkasi kotona?

Turvapaikka sohvannurkassa

Tanskalaisessa hygge-filosofiassa on sellainen konsepti kuin ”hyggekrog”, joka tarkoittaa erityisen turvallisen ja mukavan tuntuista paikkaa, johon hakeutuu mielellllään. Sohvannurkka tai nojatuoli on usein sellainen, mikä ei ole ihme, sillä ihmisellä on luontainen taipumus hakeutua paikkaan, jossa selusta on turvattu ja josta näkee koko tilan.

Lue myös: Näin teet ihanan hygge-tunnelman

Kuva: Etuovi.com / Habita Ullanlinna / Etelä-Helsingin Habita Oy

Tässä hurmaavassa olohuoneessa on paljonkin mukavan näköisiä rentoutumispaikkoja. Hakolan herkullisen vaaleanpunainen Lazy-sohva on kutsuva näky. Rottinkituolin korkea selkänoja ja käsinojat muodostavat mukavan pesän, johon olisi mukava käpertyä hyvän kirjan kanssa.

Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Casa Alto | Casa Alto Oy LKV

Tässä kauniissa olohuoneessa sohvat on asemoitu toisiaan vasten sen sijaan, että televisio olisi kaiken keskipiste. Kaikki (ihanan pehmoisen näköisillä) sohvilla istuskelijat näkevät takan ja saavat laskea laskea kahvikuppinsa ja lautasensa isolle sohvapöydälle kurkottelematta. Tällaiset asiat tekevät tilasta kutsuvan ja kannustavat läsnäoloon ja vuorovaikutukseen.

Omaa aikaa koti-spassa

Tavallisista asioista tulee erityisiä, kun niistä tekee rituaalin. Vaikka kotonaa ei olisikaan ylellistä koti-spata kylpyammeineen vaan ihan tavallinen kylppäri, voi hieman mielikuvitusta käyttämällä saada rentouttavan spa-hetken. Tavallinen iltasuihkukin voi tuntua astetta erityisemmältä kynttilän valossa.

Kuva: Etuovi.com / Birds LKV

Tässä klassisenkauniissa kylpyhuoneessa vallitsee ihanan seesteinen tunnelma, täällä kelpaisi viettää rentouttavia spa-hetkiä. Perinteinen tassuamme on kaunis katslla, mutta myös mukava muotoilultaan.

Kuva: Etuovi.com / Habita Sipoo/Porvoon Habita Oy

Tämä kylpyhuone sopii täydellisesti vanhan talon tunnelmaan. Vanhasta senkistä tehty säilytyskaluste, kauniit kaakeloinnit ja vanhanaikaiset messinkihanat ovat silmää hiveleviä yksityiskohtia.

Inspiroidu täällä tunnelmallisista kotikylpylöistä

Makuuhuone on paikka palautumiselle

Tunnelmaltaan rauhallisessa makuuhuoneessa uni tulee paremmin. Aamulla kannattaa käyttää pieni hetki järjestelyyn ja sängyn petaamiseen – tämän pienen tehtävän suorittaminen antaa ryhdikkään alun päivälle. Varsinkin, jos makuuhuone toimii myös työhuoneena, on hyvä huolehtia siitä ettei sinne synny epäjärjestystä, joka pistää fengshuit päälaelleen.

Lue myös: 5 helppoa fengshui-vinkkiä

Kuva: Etuovi.com / Birds LKV

Tämä kaunis makuuhuone on oikea rauhan tyyssija ja huokuu ihanaa hotellimaista tunnelmaa. Sen värimaailma on rauhallinen kauniine sinisen ja beigen sävyineen. Pellavaiset petivaatteet tuntuvat ihanalta ihoa vasten.

Kuva: Etuovi.com / Birds LKV

Lisää ideoita makuuhuoneen sisustukseen löydät täältä

Keittiössä rentoudutaan tekemällä

Joskus on mukava rentoutua tekemällä. Kasvisten pilkkomiseen, taikinan vaivaamiseen tai risoton hämmentämiseen uppoutuminen voi olla parasta meditaatiota. Oma suosikkini on laittaa leipä tai sämpylät uuniin ja seurata sitä, kuinka taikina kohoaa uunissa ja muuttaa muotoaan. Sitä tuoksua voita mikään.

Kuva: Etuovi.com / Habita Sipoo/Porvoon Habita Oy

Tämä keittiö on ihana yhdistelmä vanhan talon tunnelmaa ja skandinaavista selkeälinjaisuutta. Ison saarekkeen ympärille mahtuu hääräämään useampikin kokki.

Lue myös: Kodikas keittiö omalla tyylillä – modernia vai maalaisromanttista?

Kuva: Etuovi.com / Yksityinen myyjä

Tämä modernin paritalokodin keittiö on tehty mukavaan yhdessäoloon ja sen kruunaavat puusepän tekemät yksityiskohdat. Saarekkeen ääreen tehdyn aamiaispöydän ääressä on hyvä istuskella ja pitää seuraa kokille. Ikkunan viereen rakennettu rentoutumisnurkkaus taas on oiva paikka odotella ruoan valmistumista vaikkapa kirjaa lueskellen.

Lue myös: Viihdytään kotosalla – vinkit mukavaan kotoiluun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio