Riikka Pöntynen

Fengshui-konsultti, visualisti ja sisustuskirjailija

Fengshui on tuhansia vuosia vanha elämää ohjannut oppijärjestelmä, joka on saanut alkunsa kiinalaisesta kulttuurista. Tämän tehokkaan maan muotoja ja maaperää, ilmasto-olosuhteita sekä taivaankappaleiden vaikutuksia ihmiseen tarkastelevan opin avulla pyritty ennustamaan tulevat luonnonkatastrofit kuten satoa uhanneet tulvat. Fengshuin avulla on myös tavoiteltu onnea, hyvinvointia ja terveyttä.

Fengshui on tehokas ja käytännönläheinen oppi, jonka avulla sinäkin saat mahdollisuuden lisätä hyvinvointiasi ja tuoda onnea ja menestystä kotiisi ja työpaikallesi. Tämän helppokäyttöisen ja yksinkertaisen työkalun avulla voit saada jokaisen perheenjäsenesi viihtymään ja voimaan paremmin kotonanne tai edesauttaa yritystoimintaasi.

fengshui sisustus vinkit

Tavoitteenani on antaa sinulle helppoja ja käytännönläheisiä vinkkejä kuinka käyttää tätä tehokasta ympäristöoppia oman kotisi sisustamisessa ja hyvinvointisi lisäämisessä. Bloggaajasivultani voit lukea lisää, kuka on tämä fengshuikonsultti Riikka.

5 helppoa vinkkiä, joiden avulla parannat kotisi fengshuita

1. Aloita kotisi fengshuin parantaminen siivoamalla

Jos kuulut niihin onnettomiin, jotka uskovat Marttojen lanseeraamaan sloganiin ”Siivoa kaappisi vain siinä tapauksessa, että aiot viettää siellä joulusi” joudun tuottamaan sinulle pettymyksen; myös kellareihin, ullakolle, varastoon ja vaatehuoneisiin sullotut ylimääräiset tavarat vaikuttavat kotisi fengshuihin ja omaan alitajuntaasi negatiivisesti. Käymällä varastoon ja kaappeihin säilötyt tavarat läpi ja luopumalla ylimääräisistä tunnet taakan katoavan hartioiltasi ja saat paljon uutta puhtia elämään. Voit lukaista siivousinspiraatioksi myös Juulian jutun Konmari – kokeile näitä siivoustaikoja kotona.

2. Valitse kotiisi asioita ja esineitä, joista tunnet iloa ja kiitollisuutta

Voidaksesi tuntea kotonasi positiivisia tunteita on kotisi viihtyisyydellä keskeinen rooli. Jos joudut katselemaan kotonasi esineitä tai asioita joiden tuomat muistot ovat pääosin negatiivisia, on myös sinun henkilökohtainen energiasi vaarassa muuttua negatiiviseksi. Vaikeutat silloin itse tiedostamattasi iloisten ja onnellisten asioiden tapahtumista omassa elämässä Säilytä kotonasi vain tarpeelliset, positiivisia tunteita herättävät esineet ja luovu niistä, jotka nostavat mieleesi toisenlaisia tuntemuksia. Vain siten voit pysyä positiivisella taajudella aina kotona ollessasi.

3. Vahvista kotisi positiivista energiaa rakastamalla kotiasi

Elämäsi muodostuu juuri sellaiseksi, mitä sinä itse annat ja heijastat eteenpäin. Vahvista kotisi positiivista energiaa rakastamalla kotiasi, nauttimalla siitä ja tuntemalla siitä kiitollisuutta. Tunteesi palaavat luoksesi samankaltaisina mutta voimakkaampina, ja saat elämääsi lisää rakkauden ja kiitollisuuden aiheita. Kiinnitä erityistä huomiota kotisi keskiosan avoimuuteen ja siisteyteen. Fengshuin mukaan kotisi keskustan vointi vaikuttaa kaikkiin elämäsi osa-alueisiin, enne kaikkea terveyteesi. Sen vuoksi sen pitäminen väljänä ja siistinä on erityisen tärkeää.

4. Varmistu, että kotisi sisäänkäynti on siisti ja hyvin valaistu

Fengshui-opissa, kuten myös kiinalaisessa lääketieteessä tiedetään meitä ympäröivän ja meissä virtaavan Chi -elämänenergian vaikutus hyvinvointiisi. Chi on energiaa, jota haluat houkutella kotiisi auttamaan sinua toteuttamaan unelmasi ja voimaan hyvin. Kodissasi vallitseva Chi -energia vaikuttaa muun muassa tunteisiisi, ajatuksiisi ja terveyteesi. Siksi kotisi energioiden tulee olla kunnossa voidaksesi tuntea itsesi energiseksi, terveeksi ja elinvoimaiseksi. Chi -energia virtaa kotiisi ulko-ovesta. Varmistu, että kotisi sisäänkäynti on siisti ja hyvin valaistu. Huolehdi että ovikellosi toimii ja talosi numero on selkeästi merkitty.

5. Sisusta huoneet väljiksi ja huolehdi, että tavaroilla on omat paikkansa

Auta energiaa virtaamaan vapaasti kotisi sisällä. Sisusta huoneet väljiksi ja huolehdi, että kaikilla tavaroilla on omat paikkansa. Usein paikassa, johon kertyy ylimääräistä tavaraa on pysähtynyt ja huono energia. Se kerryttää lisää roinaa, joka puolestaan vetää puoleensa pölyä ja epäpuhtauksia. Käy kotisi huone huoneelta läpi tunnustellen sen energioita. Jos jokin huone tuntuu tunkkaiselta ja sen energiat tuntuvat pysähtyneet, voi olla tarpeen kiinnittää erityistä huomiota kyseisen huoneen fengshuihin. Järjestele huoneeseen säilötyt tavarat omille paikoilleen ja siivoa huone perusteellisesti. Kohota huoneen energiatasoa esimerkiksi viherkasvin tai kattoon ripustettavan kristallin avulla. Etuoven kuvagalleriasta löydät kuvia viherkasveista osana kodin sisustusta.

fengshui sisustus

Uskotko sinä säähän?

Huonoa fengshuita arvellaan usein hieman leikkimielisesti syyksi niin jonkin tilan huonoon viihtyvyyteen kuin epäonnisiin tapahtumiin. Huono pelimenestys laitetaan fengshuin (tai oikeammin sen puutteen) syyksi myös JVG:n biisissä Hombre, jossa lauletaan ”Mul on feng shui mut ei pelis”.

Länsimaihin tehokas fengshui-oppi rantautui 90-luvun loppupuolella. Meitä, jotka ”julkisesti” myönnämme uskovamme ja harjoittavamme fengshuita on Suomessa vasta kourallinen. Ehkä osasyynä opin julkisen tunnustamisen vähyyteen on aiemmin ollut myös jonkinlainen leimautumisen pelko – kuten kiinalaisessa lääketieteessä niin myös fengshuissa tarkastellaan meitä ympäröiviä näkymättömiä energioita ja luonnon voimia.

Kiinalaisesta lääketieteestä ja akupunktiosta poiketen fengshui-opissa tarkastellaan energioita, jotka virtaavat kodissamme tai missä tahansa tilassa. Vaikka fengshuita opiskellaan Kiinassa yliopistotasolla, ei sen voima ja arvostus meillä Suomessa ole vielä kovin korkealla. Toisaalta opin hitaaseen leviämiseen voi olla syynä myös saatavilla olevan tiedon ristiriitaisuus ja siihen usein turhaan liitettävä mystiikka.

Kysymystä ”Uskotko sinä fengshuihin” voisikin hyvin verrata kysymykseen ”Uskotko sinä säähän?”. Uskoitpa tai et, niin ulkona vallitsee aina jonkinlainen sää joka vaikuttaa sinuun ja käyttäytymiseesi tietoisen mielesi lisäksi alitajunteisesti.

fengshui sisustus olohuone

Kotisi kuvastaa sinua itseäsi ja on yhtä kuin kehosi. Muuttamalla asioita kodissasi muutat samalla elämääsi. Voit syventyä kotisi fengshuihin kerros kerrokselta ja jo pienillä, helposti toteutettavilla muutoksilla voit saada aikaan merkittäviä vaikutuksia elämääsi.

Sokeudumme helposti omalle ympäristöllemme emmekä kiinnitä tietoista huomiota kodissamme oleviin esineisiin ja asioihin, minkä vuoksi sinun on tärkeää aloittaa oman kotisi fengshui-sisustus tarkastelemalla huolella omaa ympäristöäsi. Karsimalla pois ne asiat ja esineet, jotka eivät tue sinua matkallasi kohti harmonisempaa, onnellisempaa elämää vapautat positiivista energiaasi ja mahdollistat jonkin uuden asian saapumisen elämääsi.

Mitä nopeammin viet saamasi tehokkaat fengshui-opit käytäntöön, sitä nopeammin pääset nauttimaan niiden vaikutuksista. Mutta ole varovainen siinä mitä toivot, koska fengshuin avulla toiveillasi on tapana toteutua!

Riikka Pöntynen

Kuvat: Marjut Päivänurmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio