Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Sisustustrendien seuraaminen on siitä kiinnostavaa, että sen lisäksi että ne saattavat määrätä minkä värisiä tyynyjä löytyy sohviltamme milloinkin, kertovat ne jotain ajastamme ja siitä, minkälaiset asiat asumisessa ovat meille tärkeitä. Katsotaanpa, miltä sisustustrendit 2018 sitten näyttävät! Ainakin värimaailman suhteen ollaan menossa lämpimämpään ja rohkeampaan suuntaan, persoonallisuus on valttia ja vihersisustus jatkaa sisustustrendien aallonharjalla.

Lämpimiä värisävyjä

sisustustrendit 2018
Kuva: Etuovi.com / Kahdeksas päivä Oy, Helsinki-Etelä

Beige on uusi harmaa! Harmaa on ollut pitkään sisustuksen ykkösväri, mutta nytpä lämpimämmät ruskean, greigen ja beigen sävyt ovat taas nostamassa päätään. Hyvin valittu beigen sävy seinillä antaa sisustukselle ihanan pehmeän ilmeen.

viltti ja koristetyyny olohuoneen sisustuksessa
Kuva: Etuovi.com / Room21
tekstiilit makuuhuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Room21

Tummaa punaista, poltettua oranssia ja puuterista roosaa – mieluiten kaikkia yhdessä! Näitä sävyjä ei tulisi ensimmäisenä mieleen yhdistää, mutta ne muodostavatkin aika herkullisen yhdistelmän. Yksi trendikkäimmistä värisävyistä on ehdottomasti pehmeä roosa. Se toimii niin tehostevärinä vaikka tekstiileissä, mutta myös isommilla pinnoilla seinillä tai huonekaluissa. Lastenhuonefiiliksen voi välttää valitsemalla tarpeeksi murretun sävyn.

Täältä löydät lisää ideoita kodin värimaailmaan

Runsaus ja rohkeat kuosit

persoonallinen sisutus olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Helsinki Oy
näyttävä tapetti wc
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Helsinki Oy

Sisustustrendeissä on havaitavissa muutosta paitsi värikkäämpään, myös runsaampaan ja rohkeampaan suuntaan. Valttia onkin taito osata yhdistellä värejä ja kuoseja niin, että ne muodostavat näyttävän, mutta kuitenkin harmonisen kokonaisuuden. Rohkeat kuosit tapeteissa ja tekstiileissä, romanttiset vaikutteet ja näyttävät yksityiskohdat tekevät tyylin. Erilaisilla tyyleillä leikittely on enemmän kuin sallittua! Pelkistettyyn kotiin vaikkapa kultareunainen, koristeellinen peili ja suuri rönsyilevä kukkakimppu tuovat sopivan ripauksen ylellisyyttä.

Jos ajatus näyttävistä tapeteista kutkuttaa, ideoita löytyy täältä

Materiaaleissa luonnonläheisyyttä ja pehmeyttä

skandinaavinen sisustus olohuoneessa
Kuva: Asuntomessut 2017/ Kohde Kannustalo Harmaja Saimaa

Ainakin yhtä tärkeää (ellei tärkeämpää) kuin se miltä kotona näyttää, on se miltä koti tuntuu. Luonnonläheiset materiaalit tuntuvat mukavalta ihoa vasten ja saavat olon tuntumaan kotoisalta. Puun käyttö sisustuksessa isoillakin pinnoilla on taas in ja rottinkikalusteet ovat vieneet monen sisustajan sydämen. Käsintehdyn tuntuiset saviastiat ihastuttavat rosoisuudellaan.

Kannustalon kohteessa Mikkelin asuntomessuilla luonnonmateriaalit olivat isossa roolissa niin sisustuksessa kuin pinnoillakin. Olohuoneen seiniä peitti superkaunis sormipaneeli.

samettirahi ja viskoosimatto

Viime syksyisten Habitaremessujen perusteella yksi asia todellakin oli selvä: tulevaisuus toisi tullessaan paljon pehmeää samettia ja pyöreilä muotoja. Nämä söpöt rahit ja ihana (trendikkäästi roosa) viskoosimatto löytyivät Skannon osastolta.

moderni sisustus asetelma
Kuva: Etuovi.com / Room21

Trendikkäimmät metalliset sisustusesineet tänä vuonna ovat hopeanvärisiä. Messingin- tai kuparinvärisiä maljakoita ja kynttilänjalkoja ei kannata kuitenkaan piilottaa kaapin perälle, vaan sen sijaan koota erivärisistä metalliesineistä kaunis asetelma.

Vihreä jatkaa voittokulkuaan

skandinaavinen sisustus olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / TILAVA Oy LKV

Vihreällä sisustaminen – niin viherkasvien muodossa kuin muutenkin, on on ollut pinnalla jo jonkin aikaa ja näyttää siltä, ettei trendi ota laantuakseen. Mitä viherkasveihin tulee, niin niiden määrässä ei kannata säästellä ja erilaisia lajeja kannattaa yhdistellä. Sisustajien suosiosta nauttivat tällä hetkellä esimerkiksi peikonlehti, lyyraviikuna sekä kaktukset.

Kurkaa täältä hortonomi Katin vinkit sujuvaan yhteiseloon viherkasvien kanssa

ferm living istutuslaatikko olohuoneen sisustuksessa
Kuva: Etuovi.com / Room21

Pienehköt viherkasvit näyttävät kivalta vaikkapa tyylikkäässä istutuslaatikossa tai amppeliruukuissa eivätkä näin vie tilaa pöydiltä. Ripustamalla kasvit amppeliin saa aikaan juuri sopivasti sellaista ihanan kodikasta mummolafiilistä.

Lisää ideoita vihreään sisustukseen löydät täältä

Trendikkäin sisustus on kodikas ja persoonallinen

ullakkoasunnon kodikas sisustus
Kuva: Etuovi.com / Habita Etelä-Helsinki / Etelä-Helsingin Habita Oy
ullakkoasunnon olohuone ja avokeittiö
Kuva: Etuovi.com / Habita Etelä-Helsinki / Etelä-Helsingin Habita Oy

Kaikista trendikkäin sisustus on kuitenkin persoonallinen ja kodikas. Ne asiat, jotka tekevät kodista juuri oman näköiset, tekevät siitä myös kiinnostavan. Anna siis persoonallisuuden näkyä ja valitse sisustustrendeistä käyttöön ainoastaan ne, jotka tuntuvat aidosti omilta! Kannattaa käydä täällä lukemassa sisustussuunnittelija Maijan vinkit persoonallisen kodin sisustukseen

Miltäs sinun mielestäsi vaikuttavat sisustustrendit 2018?:) Aiotko niitä soveltaa omassa kodissasi?

-Juulia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio