Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Luonnonläheiset sävyt ja materiaalit ovat nyt sisustustrendikartan kirkkaimpia tähtiä, mikä kumpuaa meidän ihmisten lisääntyneestä kiinnostuksesta ympäristömme tilaa kohtaan ja kaipuusta luontoon. Nyt ne saavat loistaa myös keittiössä!  Luonnonläheisillä sävyillä ja materiaaleilla voidaan luoda keittiöön erilaisia, ihania tunnelmia.

Ruotsalainen huippustylisti ja sisustusarkkitehti Lotta Agaton suunnitteli Keittiömaailmalle kaksi uutuusväriä – oliivinvihreän ja suklaanruskean – ja stailasi nämä tässäkin jutussa esiintyvät upeat, keittiötrendejä heijastelevat keittiökuvat. Uusia värejä ja lookeja on helppo lähteä soveltamaan olemassa olevien keittiökonseptien pohjalta tai sekoittelemalla niitä rohkeasti keskenään.

Oliivinvihreä keittiö henkii modernia maalaistunnelmaa

Kuten sanottu, inspiraatiota näihin uutuusväreihin Agaton haki luonnosta – tämä murrettu vihreän sävy viekin ajatukset metsään tai Italian oliivilehtoihin. Värillisen keittiön hankkimista arkaillaan usein kyllästymisen pelossa. Näiden sävyjen kohdalla epäilen sen olevan epätodennäköistä, sillä luonnonläheiset sävyt ovat psykologisilta vaikutuksiltaan harmoniaa ja tasapainoa edistäviä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin se, jos oman keittiön katselemisella olisi maadoittava vaikutus samaan tapaan kuin metsäretkellä!

Vihreys ja luonnonläheisyys näkyvät keittiötrendeissä värikartan lisäksi myös muilla tasoilla. Konkereettisesti se näkyy siinä, miten myös kaupunkikotien keittiöihin halutaan tuoda palanen luontoa kasvattamalla vaikkapa yrtit itse. Vihreiden arvojen vaalimisen keinona toimii myös keittiön ekologisuuteen, esimerkiksi kierrätyssysteemeihin ja energiatehokkaisiin kodinkoneisiin panostaminen. Myös laadukkaiden ja ajattomien luonnonmateriaalien valitseminen keittiöön on ekoteko, sillä ne kestävät käyttöä ja katsetta vuodesta (elleivät vuosikymmenestä) toiseen.

Lue myös: Näin teet keittiöstäsi ekologisemman – 6 vihreää vinkkiä

Luonnonläheisyyden lisäksi tämä tässä keittiössä näkyy toinenkin vahva trendi nimittäin niin sanottu shaker-tyyli, joka henkii rentoa maalaistunnelmaa. Sen tunnusmerkkejä ovat esimerkiksi peiliovet, käsityön tuntu ja murretut sävyt. Tälle vuosikymmenelle maalaishenkinen keittiö tuodaan vaikkapa jättämällä yläkaapit pois ja maustamalla keittiö moderneilla yksityiskohdilla.

Täydelliset elementit tämän tyyliseen keittiöön löytyvät Petran kodikkuutta huokuvasta Willa-keittiökonseptista, jonka pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan kokonaisuutta.  Oliivinvihreä sävy on saatavilla Petran maalattuihin ovimalleihin, tähän uuteen Eerika-oveen se sopii erityisen hyvin.

Lue myös: Kodikas keittiö omalla tyylillä – modernia vai maalaisromanttista

Tummien sävyjen ja materiaalien sinfoniaa suklaanruskeassa keittiössä

Ruskean sävyt aina vaaleasta beigestä syvään suklaanruskeaan ovat olleet sisustustrendeissä pinnalla jo pidemmän aikaa ja nyt ne rantautuvat myös keittiöön. Ruskean sävyt toimivatkin hyvinä, hieman pehmeämpinä vaihtoehtoina suositulle mustalle.

Lotta Agatonin stailaaman kokonaisuuden tunnelma syntyy syvien sävyjen ja tyylikkäiden, mattapintaisten materiaalien sinfoniasta. Vaikuttava, modernin eksklusiivinen kokonaisuus saadaan aikaan yhdistelemällä saman sävyisiä, mutta tuntumaltaan erilaisia luonnonmateriaaleja. Tumma puu, kivi ja metallit näyttelevät pääroolia tässä keittiössä

Myös tämän tyylisen keittiön suunnitteluun valmiit konseptit tarjoavat inspiraatiota. Tässä yhdistyvät A la Carten Urban-keittiön virtaviivaisuus ja Bisto-keittiön rouheus.

Lue myös: Uusi keittiö mielessä? Poimi ideat uutuuskeittiöistä

Kuten näistäkin kuvista näkyy, trendikkäin keittiö koostuu nyt suuresta, työskentely- ja säilytystilaa tarjoavasta saarekkeesta sekä yhtenäisestä komeroseinästä tai näyttävästä avohyllyratkaisusta. Tähän tummaan keittiöön avohylly tuo kepeyttä jykevän saarekkeen rinnalle, se on koottu Bistro-keittiön elementteihin kuuluvista seinähyllyistä.

Lue myös: Keittiösuunnittelijan vinkit kauniiseen ja käytännölliseen keittiöön

Tutustu täällä Lotta Agatonin kokoamiin, luonnonläheisistä väreistä ja materiaaleista koostuviin moodboardeihin

Keittiömaailman uuden ajan myymälöissä voit myös koota oman moodboardisi, jonka pohjalta lähteä rakentamaan unelmien keittiötä. Varaa tästä maksuton suunnitteluaika

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio