Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Hyviä uutisia uutta keittiötä suunnittelevalle: nyt ei tarvitse kulkea valtavirran mukana tai surffata jonkin tietyn trendin aallonharjalla, vaan jokaiselle löytyy aivan varmasti juuri oman näköinen keittiö. Keittiömaailman uudet konseptit tarjoavat ideoita unelmien keittiön suunnitelun, niitä voi hyödyntää joko sellaisenaan tai poimimalla parhaat palat.

Konseptit toimivat keittiösuunnittelussa punaisena lankana, jota seuraamalla on helppo muokata keittiöstä oman näköinen. Tässä jutussa tutustutaan Keittiömaailman uutuuskonsepteihin ja siihen miten ne taipuvat erilaisiin tyyleihin.

Videolla pääset tutustumaan keittiöuutuuksiin suunnittelija Katin johdolla:

Rigato henkii modernia skandinaavista tyyliä

A la Carte -malliston uutuus Rigato ihastuttaa skandinaavisen vähäeleisellä ja luonnonläheisellä ilmeellään. Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuovat massiivitammiset, puusäleistä koostuvat ovet, jotka ovat omiaan käytettäväksi tehosteena esimerkiksi alakaapeissa ja saarekkeissa.

uusi keittiö

Vedikkeettömät ovet nauttivat suurta suosiota, sillä ne antavat keittiölle yhtenäisen ilmeen. Rigatossa vedikkeettömyys toteutuu kiinnostavalla tavalla, jokainen puusäle nimittäin toimii vetimenä. Vetimiä on siis oikeastaan paljonkin, mutta juuri sen ansiosta ovirivistön ilme on yhtenäinen.

uusi keittiö

Rigato-ovi on saatavilla luonnonvärisen tai valkolakatun tammen lisäksi mustana. Tässä mustassa keittiössä Rigato- ja Profilo-konsepteja yhdistelevässä keittiössä vedikkeettömyys toteutuu näyttävästi. Kaappiseinän sileisiin oviin on asennettu Profilo-vertikaaliprofiilit, joiden avulla mistä tahansa A la Carte -malliston ovesta saadaan vedikkeetön.

Tutustu täällä tarkemmin Rigatoon ja Profiloon

Linjakas Urban tarjoaa yllätyksellisyyttä ja teknisiä innovaatioita

uusi keittiö

Urban-keittiö on sopiva valinta hänelle, joka haluaa keittiön olevan moderni, virtaviivainen sekä kätkevän ovien taakse kaiken tarvittavan. Tummilla sävyillä syntyy tyyliin sopiva, dramaattinen tunnelma.

Urban-keittiössä toiminnallisuus nousee aivan uudelle tasolle uudenlaisten teknisten innovaatioiden ansiosta. Pienet kodinkoneet piiloutuvat sähköisesti nousevaan ja laskevaan kulmahyllyyn, maustepurkit puolestaan yläkaapista napinpainalluksella laskeutuvaan Found-hyllyyn.

Lue myös: Uusia innovaatioita kotikeittiöön – huippuunsa hiottu toimivuus on arjen luksusta

Urban taipuu myös astetta pehmeämpään tunnelmaan, kun värivalinnoissa suositaan vaaleampia sävyjä. Yllätyksellisten teknisten elementtien lisäksi Urban-keittiössä panostetaan tuoreuteen ja ruokahävikin vähentämiseen. Urban Garden-yrttilaatikoissa on optimaaliset kasvuolosuhteet yrteille ja Urban-vihanneslaatikossa kasvikset säilyvät tuoreina.

Tutustu täällä tarkemmin Urban-keittiöön

Rouhea Bistro tuo ravintolatunnelmaa kotikeittiöön

Moderni tyyli on ollut pitkään trendinä keittiörintamalla, mutta viime aikoina on alkanut lisätä suosiotaan myös rustiikkisempi tunnelma.

A la Carten Bistro-keittiö tuo nimensä mukaan ravintolatunnelmaa kotikeittiöön. Tässä keittiössä ei piiloteta patoja, kattiloita ja kauhoja kaappeihin, vaan päivittäisessä käytössä olevat tavarat saavat olla esillä. Niille onkin luotu kekseliäitä säilytysratkaisuja, kuten kattohyllyt ja avohyllyt. Bistron helmi on Pantry eli vanha kunnon ruokakomero, johon piiloutuu hyllymetreittäin säilytystilaa.

Bistro-keittiössä yhdistyy luontevasti runsaskin määrä erilaisia materiaaleja ja tunnelmaa on helppo muokata mieleisekseen. Tähän keittiöön sopivat erityisen hyvin rouheat materiaalit, kuten puu ja teräs.

Tutustu täällä tarkemmin Bistro-keittiöön

Raami kehystää kaapinovet kauniisti

Petra-keittiöiden Raami-konseptin avulla voi kuljettaa keittiön tunnelman menneille vuosikymmenille tai stailata trendikkäästi.

Erilaisten kokonaisuuksien kirjo on rajaton, sillä Raamilla voi kehystää minkä tahansa Petran ovimallin. Esimerkiksi sileillä ovilla ja nuppi- tai lankavetimillä varustettu keittiö henkii nostalgista 50-lukua, kun taas peiliovilla keittiön tunnelmasta saa astetta maalaishenkisemmän. Ovimallin lisäksi valintoja voi tehdä myös ovien ja raamien värin suhteen. Ne voivat olla eri väriset, jolloin kiinnostava kokonaisuus on taattu!

uusi keittiö

Kun sileä valkoinen ovi kehystetään Raamilla, syntyy ihanan kodikas ja persoonallinen kokonaisuus. Messinkiset yksityiskohdat tuovat mukanaan ripauksen trendikkyyttä.

Lue lisää tästä laulaja Jannan kauniista keittiöstä

uusi keittiö

Tässä ihastuttavassa keittiössä Raami ja valkoinen peiliovi puolestaan muodostavat yhdessä ajattoman kokonaisuuden, jonka näkisin sopivan mainiosti niin vanhassa kerrostalossa olevaan kaupunkikotiin kuin vaikka kesämökille. Raamin ansiosta jokainen ovi nousee kauniisti esiin.

Tutustu Raami-keittiöön tarkemmin täällä

Willa henkii kodikasta kartanotunnelmaa

uusi keittiö

Petra-keittiöiden uutuus Willa huokuu kodikasta, kartanomaista tunnelmaa, joka kutsuu kokkaamaan ja viettämään aikaa yhdessä. Willa-keittiön tunnusmerkkeihin kuuluu suuri saareke, jonka ääreen mahtuu montakin kokkia.  Seinähyllyistä, vitriinikaapeista ja lautastelineestä löytävät paikkansa keittiön kauneimmat ja käytetyimmät esineet.

Myös Willa-keittön muuntautumiskyky on lähes rajaton. Tunnelma muuttuu heti astetta modernimmaksi ja maskuliinisemmaksi, kun valitaan mustat kaapit ja jätetään yläkaapit pois.

Tutustu täällä tarkemmin Willa-keittiöön 

uusi keittiö

Mikä keittiötyyli on sinun suosikkisi? Käy testaamassa minkälainen keittiö olisi sopiva juuri sinulle 

Mikäli on aika ottaa askel kohti unelmien keittiötä, varaa tästä aika maksuttomaan suunnittelutapaamiseen lähimpään Keittiömaailma-myymälään

Jos kaipaat lisää inspiraatiota uuden keittiön suunnitteluun, lue myös nämä:

Keittiösuunnittelijan vinkit kauniiseen ja käytännölliseen keittiöön

Yksi keittiö, kolme hintaa – näin keittiön hinta muodostuu 

Näin teet keittiöstäsi ekologisemman – 6 vihreää vinkkiä

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio