Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Uskallan väittää, että keittiö on tärkein paikka kotona, täytyyhän meidän syödä joka päivä. Siellä kokataan nopeat arkiruuat ja kiireettömän viikonloppuillalliset, vietetään aikaa perheen ja ystävien kanssa yhteisen aterian äärellä. Kun keittiö on suunniteltu toimivaksi, maistuvat elämä ja arki siellä aivan erityisen maikeilta.  Keittiömaailman uudet innovaatiot nostavat keittiön toiminnallisuuden aivan uudelle tasolle tarjoten keittiön ongelmakohtiin ratkaisuja, joista kotikokki ei ole osannut haaveillakaan!

keittiö innovaatio

Kävin Keittiömaailman uudessa liikkeessa Tampereen Ratinassa tutustumassa A la Carte -keittiöiden upeisiin innovaatioihin, tässä jutussa kerron teille niistä. Luvassa on uudenlaisia ideoita muun muassa keittiön säilytykseen, tervetuloa inspiroitumaan! Katso jutun lopussa myös video, jolla Keittiömaailman Jenna esittelee innovatiiviset ratkaisut kotikeittiöön.

Nerokas ratkaisu nurkkaan: nouseva kulmamekanismi

keittiö innovaatio

Nurkat ovat usein keittiön murheenkryynejä. Kukapa ei olisi kokenut sitä turhautumisen tunnetta, kun tarvitsee jotain nurkkakaapin perältä ja joutuu purkamaan koko kaapin sisällön päästäkseen käsiksi tarvitsemaansa tavaraan. Minä ainakin olen!

Yksi (varsin nerokas) ratkaisu tähän ongelmaan on nouseva kulma. Sen lisäksi, että se tekee varmasti vaikutuksen ilallisevieraisiin, kätkee se kätevästi vaikkapa pienet kodinkoneet. Kun niitä halutaan käyttää, saadaan ne esille napista painamalla.

Lue lisää Urban-kulmamekanismista

Keittiön pientavarat piilossa tai käden ulottuvilla Found-kaapissa

keittiö innovaatio

Toinen kätevä sähkökäyttöinen ratkaisu on Found-seinäkaappi, johon piiloutuu alas laskeutuva hylly. Hyllyn sisäosat ovat muunneltavissa omien tarpeiden mukaan, niihin saa vaikkapa sopivat hyllyt maustepurkeille tai magneettilistan keittiötarvikkeille. Erinomainen paikka esimerkiksi veitsien säilytykseen – näin ne eivät vie tilaa tasoilta ja pysyvät parempina kuin laatikossa säilytettäessä.

Lue lisää Found-seinäkaapista

Urban Garden on keittiöpuutarhurin paras kaveri

keittiö innovaatio

Eikö olekin ihana ajatus, että kotikeittiössä kokkailtavat ruuat voisi maustaa itse kasvatetuilla yrteillä? Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun olen innoissani istuttanut yrtit suurin odotuksin ja jonkin ajan päästä joutunut julistamaan projektin epäonnistuneeksi. Yrtit nuupahtavat nopeasti vaikka pistän peliin parhaat hoivaustaitoni ja ovathan purnukat usein myös vähän tiellä pienehkössä keittiössäni.

Urban garden -kasvatuslaatikossa on optimaaliset lämpö- ja valaistusolosuhteet yrteille. Kun yrtit ovat käden ulottuvilla, tulee niitä myös käytettyä. Tämä innokas (mutta hieman kärsimätön) keittiöpuutarhuri ainakin haaveilee tällaisesta!

Lue lisää Urban Garden -yrttilaatikosta

Uusi tapa säilyttää vihanneksia

keittiö innovaatio

Keittiön toimivuutta pohdittaessa myös ruuan säilytystä voidaan ajatella uudella tavalla. Mitä jos kasvikset laitettaisiinkin omaan laatikkoonsa käden ulottuville, ehkä ne eivät silloin unohtuisi niin helposti pilaantumaan jääkaapin perukoille? Ja ehkä niitä tulisi syötyäkin enemmän? Tämä keksintö tekee hyvää sekä itselle että ympäristölle, win-win! Näen sieluni silmin ihanan flown – otan työskentelytason alapuolelle sijoitetusta laatikosta kasvikset, kuorin ja pilkon ne, laitan kuoret viereiseen roskikseen ja lopuksi loihdin kasviksista herkullista ruokaa.

Lue lisää Urban vihanneslaatikosta

Lue myös: Näin teet keittiöstäsi ekologisemman – 6 vihreää vinkkiä

Pocketti-aamiaiskaappi säilyttää ja piilottaa

keittiö innovaatio

Nykyään suositaan avokeittiöitä ja keittiön ilmeen halutaan olevan siisti ja yhtenäinen. Silloin kätevä ratkaisu on aamiaiskaappi, jonka ovien taakse kätkeytyy työskentely- ja säilytystilaa. Nimensä mukaisesti kaappi on hyvä säilytyspaikka vaikka aamiaisen valmistamiseen tarvittaville pienille kodinkoneille ja astioille. Pocketti-aamiaiskaapin erikoisuus on se, että ovet eivät vie tilaa ollessaan, vaan liukuvat piiloon kaapin sivuille.

Lue lisää Pocketti-aamiaiskaapista

Stage-hylly – lisää säilytystilaa kevyellä ratkaisulla

keittiö innovaatio

Keittiön sisustukseen voi lisätä myös pientä maustetta tekemättä isompia rakenteellisia muutoksia. Siihen tarkoitukseen Stage-hyllykkö sopii mainiosti! Esimerkiksi yläkaapittomaan keittiöön se tarjoaa hieman lisää säilytystilaa säilyttäen kuitenkin keittiön ilmavan ilmeen siroutensa ansiosta. Tämä hylly kutsuu kokoamaan kauniita asetelmia keittiön kauneimmista esineistä, jotka ansaitsevat olla esillä.

Lue lisää Stage-hyllystä

Sound unit kruunaa keittiökokemuksen

keittiö innovaatio

Keittiössä puuhastelusta tulee entistä mukavampi kokemus, kun taustalle pistää soimaan hyvää musiikkia, äänikirjan tai vaikka podastin. Onkin tutkittu, että lähes 70 prosenttia ihmisistä kuuntelee musiikkia keittiössä. Erillinen radio tai kaiutin vie kallisarvoista taso- tai hyllytilaa, mutta tähänkin ongelmaan Keittiömaailmalta löytyy innovatiivinen ratkaisu. Bluetooth-yhteydellä varustettu Sound Unit on keittiöön integroitava, tyylikäs audiojärjestelmä, joka tuo musiikin luonnolliseksi osaksi keittiöelämää.

Lue lisää Sound Unitista

Katso videolta esittely näistä ja monista muista keittiöinnovaatioista:

 

Piipahda myös keittiömaailman sivuilla tutustumassa tarkemmin keittiöinnovaatioihin!

Niitä kannattaa käydä testailemassa paikan päällä myymälässä, mutta varoituksen sana; keittiökuume saattaa nousta huimiin lukemiin

-Juulia

Lue myös:

Keittiösuunnittelijan vinkit kauniiseen ja käytännölliseen keittiöön

Yksi keittiö, kolme hintaa – näin keittiön hinta muodostuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio