Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Suomalaisten suosikki keittiön värityksessä on edelleen valkoinen, mutta se on saanut mustasta vakavasti otettavan kilpailijan. Juttelin hiljattain keittiösuunnittelijan kanssa, jonka mukaan jo puolet uudiskohteisiin tehtävistä keittiöistä onkin väriltään mustia. Mustaan keittiöön ilmettä tuo erilaisten materiaalien ja pintojen vuoropuhelu. Tähän Viikon valinnat -juttuun kokosin viisi erilaista keittiötä – kaikki mustia, kaikki omalla tavallaan upeita.

Tyylikäs musta avokeittiö

musta keittiö
Kuva: Etuovi.com / Aninkaisten Kiinteistövälitys Oy

Etenkin uudemmissa asunnoissa keittiö on usein osana oleskelutiloja. Avaraan tilaan musta keittiö sopiikin mainiosti, näyttävyytensä ja kalustemaisen ilmeensä ansiosta.

Raikkaat mustavalkoiset keittiöt

mustavalkoinen keittiö
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Kamppi

Koko keittiön ei tietenkään tarvitse olla samaa väriä. Tämä keittiö huokuu tumman dramatiikan sijasta raikasta tunnelmaa.  Tummilla alakaapeilla ja valkoisilla yläkaapeilla varustetun keittiön ilme on tasapainoinen.

moderni mustavalkoinen keittiö
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Stadihouse Oy

Myös tässä mustavalkoisessa, Nixin Valanti-mallistoon kuuluvassa keittiössä tunnelma on ihanan harmoninen. Useimmiten mustia keittiöitä näkee vetimettöminä, mutta esimerkiksi simppelit lankavetimet sopivat moderniinkin keittiöön kauniisti.

Mustaa, puuta ja betonia

moderni keittiö
Kuva: Etuovi.com / 24 Housing Oy Espoo

Tässä mustaan keittiöön on yhdistetty tyylikkäästi  vaaleaa puuta, tämä kombinaatio sopii kivasti vaikka tällaiseen skandinaaviseen tyyliin sisustettuun kotiin.  Puun ja mustan kontrasti on mustavalkoista pehmeämpi. Betoninen takaseinä tuo kokonaisuuteen sopivasti rosoisuutta.

Klassisempaa tyyliä

musta keittiö
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Espoo-Kauniainen, Pecasa Oy LKV, Kauppakeskus Grani

Musta keittiö voi olla muutakin kuin virtaviivainen! Tässä keittiössä on kauniita klassisia elementtejä, kuten peiliovet, shakkiruutulattia ja marmorilaalat – musta väri tuo mukanaan modernin vivahteen.

Aika upeita keittiöitä, vai mitä? Minua mustassa keittiössä viehättää sen tunnelmallisuus ja se, kuinka erilaisilla yksityiskohdilla ja materiaaleilla saa aikaan upeita kokonaisuuksia. Nykyään keittiöfirmojen valikoimista löytyy mustana kaikkea vetimistä hanoihin ja kodinkoneisiin, joten tyylistä ei tarvitse tinkiä!

Entäs sitten ne sormenjäljet? Tämä kysymys mietityttää varmasti montaa mustaa keittiötä harkitsevaa. Kyllähän ne tummissa pinnoissa helpommin näkyvät, joten kannattaa varautua heilumaan rätin kanssa tavallista useammin. Materiaalit kehittyvät kuitenkin kovaa vauhtia. Esimerkiksi valitsemalla keittiöön nanolaminaattia, voi puhtaanapidossa päästä helpommalla.

Katso lisää inspiraatiota mustaan keittiöön ideagalleriastamme

Yksi upea musta keittiö löytyy Memmun vanhasta Pispalan talosta

-Juulia

Katso myös nämä

Sammio