Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Laattaa, maalia, tapettia… mitä keittiön välitilaan? Erilaisilla välitilaratkaisuilla on helppo tuoda keittiöön persoonallista ilmettä. Suosittu vaihtoehto on laatta, mutta mahdollisuudet ovat rajattomat. Tähän Viikon valinnat -juttuun poimin kuvagalleriastamme erilaiset ideat keittiön välitilaan.

Laattaa välitilaan – klassista vai villimpää?

skandinaavinen keittiö
Kuva: Etuovi.com / Yksityinen myyjä

Suosittu vaihtoehto keittiön välitilaan on sen laatoittaminen. Tässä keittiössä on käytetty välitilassa klassisen kaunista fasettireunaista laattaa, joka on ladottu tiililadonnalla.

skanidnaavinen sisustus keittiössä
Kuva: Etuovi.com / Kahdeksas päivä Oy, Helsinki-Itä

Simppeliin, valkoiseen keittiöön voi tuoda persoonallista ilmettä valitsemalla esimerkiksi värikkäät tai kuviolliset laatat.

Maali sopii välitilaan

keittiön välitila
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Casa Alto | Casa Alto Oy LKV

Yksi vaihtoehto keittiön välitilaan on maali, jolloin välitila voi olla samaa sävyä kuin keittiön muutkin seinät. Välitilaan valitaan maali, joka kestää hyvin pyyhkimistä ja puhdistusta.

Lasilevy maali- tai tapettipinnan päälle

valkoinen keittiö
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Hki-Etelä, Kruununhaka ja Katajanokka (KK-Neliöt Oy LKV)

Tyylikäs ratkaisu on  asentaa maalatun tai tapetoidun seinän päälle lasi välitilan kohdalle. Se on helppo pitää puhtaana ja näyttää kauniilta.

Peilipinta suurentaa

valkoinen maalaisromanttinen keittio
Kuva: Etuovi.com / Snellman Sotheby’s International Realty

Peili keittiön välitilassa luo vaikutelman todellista isommasta tilasta. Tämä ratkaisu luo myös paineita pitää keittiön tasot siisteinä, sillä peili kaksinkertaistaa keittiön tasolle kertyvät sotkut;)

Rouheaa betonipintaa

harmaa keittiö
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Visio | Kiinteistönvälitys Visio Oy LKV

Viime aikoina suureen suosioon ovat nousseet betonimaiset pinnat kodin eri tiloissa ja miksei sellainen sopisi keittiöönkin. Betonimaisen pinnan saa aikaiseksi vaikkapa sisustuslaastilla, jonka päälle lisätään vielä kerros viimeistelyvahaa. Sisustuslaasti voidaan levittää myös laattojen päälle.

Täältä löydät inspiraatiota betonimaisiin pintoihin

Tyylikästä marmoria

marmori keittiön välitilassa
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Helsinki Oy

Yksi viime aikojen suosituimmista materiaaleista keittiössä on marmori, sen voisi sanoa olevan samaan aikaan trendikäs ja ajaton. Huokoisuutensa takia marmori ei välttämättä ole käytännöllisin vaihtoehto keittiöön, mutta on suojattavissa erityisellä aineella.

Katso täältä lisää ideoita marmorin käyttöön kodin pinnoilla 

Katso lisää ideoita keittiöön ja keittiön välitilaan

Lue myös: Uusia innovaatioita keittiöön – huippuunsa hiottu toimivuus on arjen luksusta

Juulia

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 10.6.2016 ja päivitetty 7.2.2019

Katso myös nämä

7 kommenttia sivuun “Mitä keittiön välitilaan?

  1. Kiitos kommentista Taivaldeco! Mukava kuulla että tykkäsit:) Välitilan avulla pystyy kyllä vaikuttamaan kivasti keittiön ilmeeseen!

   -Juulia

  1. Moi Merja ja kiitos kommentista! Näitä juttuja tuntuukin moni pohtivan. Kiva jos tykkäsit! 🙂

   -Juulia

 1. Hienoja ratkaisuja, meillä poistettiin vanhat notkahtaneet pyökkipinnoite kaapit välitilan päältä ja tilalle laitettiin hyllyt. Ateljee Amnelin toimittaa myös Chromaluxe alumiinisia välitilatauluja joihin saa valokuvan, kestävämpää kuin mikään tapetti, voi pestä ja koittaa naarmuttaa mielin määrin, ei naarmuunnu nimittäin 😀

  1. Moi Johanna ja kiitos kommentista! Yläkaappien poistaminen avartaakin keittiön ilmettä kivasti ja avohyllyt ovat ihanan kodikkaat 🙂 Kiitos vinkistä välitilatauluihin!

   -Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio