Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Ajatus uudesta keittiöstä tuntuu kutkuttavalta, mutta keittiömyymälän kynnys on korkealla – pitäsi tietää mitä haluaa ja olla valmiina vetämään ostohousut jalkaan… Tuttu ajatuskulku!

Mutta mitä tapahtuisi, jos uuden keittiön ostaminen mietittäisiinkin aivan uusiksi? Keittiömaailma teki niin ja syntyi keittiömyymälä 2.0, siis uuden ajan keittiömyymälä, jossa keskiössä ovat inspiraatio, elämyksellisyys ja digitaalisuus.

Näiden uudenlaisten myymälöiden tarkoituksena on helpottaa polkua unelmien keittiöön. Kaikkea ei tarvitse lähteä miettimään alusta asti itse, vaan ammattilaisten valmiiksi koostamien väri- ja materiaaliyhdistelmien avulla on helppo päästä alkuun. Tänne voi tulla vaikka ihan vain katselemaan ja inspiroitumaan, kynnys on matala. Täydellinen keittiömyymälä meille, jotka haluamme päästä koskettamaan, kokeilemaan ja muutenkin fiilistelemään ennen ostopäätöstä.

Pääsin vierailemaan uuden ajan keittiömyymälässä Vantaan Tammistossa ja kokeilemaan, miten homma toimii. Katso video ja tule mukaan!

Valitse värimaailma

Myymälään astuessani heti ensimmäisenä vastassa näyttävä väriseinä, johon on koottu täydellisesti toisiinsa sointuvia yhdistelmiä. Värimaailma määrittää paljon keittiön tunnelmaa, joten sen valitsemisesta on hyvä lähteä liikkeelle. Minun (kuten kuulemma monen muunkin) valintani olisi lämmin ja neutraali Aamu.

uuden ajan keittiö

Jos kaipaat ideoita keittiön värimaailmaan ja tunnelmaan, selaile Keittiömaailman kuvastoja

Inspiroidu Design Studiossa

Materiaalien valitseminen kuuluu keittiön suunnittelemisen hauskimpiin, mutta samalla vaikeimpiin vaiheisiin. Mikä ovimalli sopisi keittiööni, minkä tasomateriaalin ominaisuudet ja silmää miellyttävä ulkonäkö kulkisivat käsi kädessä? Entä mitä välitilaan? Niin ja vetimetkin pitäisi valita… Olo on siis kuin karkkikaupassa – liikaa hyvä ja kauniita vaihtoehtoja!

uuden ajan keittiö

Väriteeman valitsemisen jälkeen siirryimme Design Studioon, eli suuren suunnittelupöydän ääreen. Seinältä sai poimia väriteemaalle valmiiksi suunnitellun moodboardin, joka antoi suuntaviivoja siihen, minkälaista kokonaisuutta lähdettäisiin rakentamaan. Tässä pätee sama kuin ravintolassa; pitkältä ruokalistalta on mahdoton valita, mutta jos vaihtoehtoja rajoitetummin, päätöksenteko helpottuu huomattavasti. Erilaisten materiaalien yhteensovittelu oli ihanaa!

Myymälässä on myös esillä paljon mallikeittiöitä, joista inspiroitua. Ihastutuko ravintolamaiseen Bistroon, virtaviivaiseen Urbaniin vai huvilatunnelmaa henkivään Willaan? Keittiökonsepteista on helppo poimia parhaat palat omaan suunnitelmaan.

Lue myös: Uusi keittiö mielessä? Poimi parhaat ideat uutuuskeittiöistä

Testaile Tech Labissa

Keittiön mekanismit eivät näy päällepäin, mutta vaikuttavat sen toimivuuteen ja sen myötä keittiöelämän sujuvuuteen hurjan paljon. Tech Labissa kaikki mahdolliset mekanismit on koottu yhteen, joten niitä on käydä kokeilemassa. Täällä ovat esillä tavanomaiset sisukset keittiön kaappeihin, mutta myös erikoisempia juttuja, joita ei olisi tullut ajatelleeksikaan. Miltäs kuulostaisi sähköisesti nouseva kulmahylly tai yrttiboksi, joka tekee keittiöpuutarhan pitämisestä helppoa? Tech Labissa saa päästää valloilleen sisäisen lapsensa, joka innostuu nappien painelusta ja laatikoiden availusta!

uuden ajan keittiö

uuden ajan keittiö

Lue myös nämä:

Uusia innovaatioita kotikeittiöön – huippuunsa hiottu toimivuus on arjen luksusta

Uusi keittiö mielessä? Poimi parhaat ideat uutuuskeittiöistä

Valitse kodinkoneet

Laadukkaat kodinkoneet ovat todellakin asia, johon uudessa keittiössä kannattaa panostaa. Esimerkiksi uuneissa on todella suuria eroja, sen olen huomannut varsinkin sen jälkeen kun aloin harrastaa leivän leipomista. Tämän visiitin myötä aloin unelmoida höyryuunista, jossa leipiin saisi helposti ihanan rapsakan kuoren ja pehmeän sisuksen.

Uuden ajan keittiömyymälässä kodinkoneita on jonkin verran esillä testailtavana, mutta suurempaan valikoimaan pääsee käsiksi kosketusnäytön välityksellä. Sieltä voi helposti valita haluamansa valmistajan ja ruveta selailemaan sen valikoimaa. Jokaisesta saatavilla olevasta kodinkoneesta on selkeät kuvat, hinnat ja muut tiedot.

Tarkista alustava hinta-arvio

Suurimmat keittiön hintaan vaikuttavat tekijät ovat kodinkoneet, materiaalit ja mekanismit. Tarkka hinta jokaiselle keittiölle lasketaan tietenkin yksilöllisesti, mutta uuden ajan keittiömyymälässä pääsee niin ikään kosketusnäytöllä tekemään suuntaa-antavaa hinta-arviota omasta unelmakeittiöstä. Näytöltä valitaan esimerkiksi keittiön muoto, väri, ovimalli ja tasojen materiaali ja kone laskee kokonaisuuden hinnan.

Tässä on hyvä tilaisuus nähdä konkreettisesti, miten erilaiset valinnat vaikuttavat keittiön hintaan ja käydä itsensä kanssa keskustelua siitä, minkälaiset asiat ovat niitä kaikkein tärkeimpiä. Jos haluan ehdottomasti kivitasot, voisinko valita edullisemman ovimallin pysyäkseni budjetissa? Hinta-arviotyökalua pääset kokeilemaan tästäkin

Lue myös: Yksi keittiö, kolme hintaa – näin keittiön hinta muodostuu

Vieraile virtuaalisesti uudessa keittiössäsi

Nyt seuraa jännittävä vaihe, nimittäin keittiösuunnitelman valmistuttua laitetaan virtuaalilasit päähän ja päästään vierailulle uuteen keittiöön! Myymälästä saa virtuaalilasit mukaan, joten uutta keittiötä pääsee fiilistelemään vaikka omalla kotisohvalla.

uuden ajan keittiö

Mutta mitäs sitten, kun keittiö on suunniteltu? Keittiömaailmasta keittiön saa avaimet käteen -pakettina, itse ei siis tarvitse tehdä juuri mitään. Suunnitelman ja aikataulun vahvistamisen jälkeen keittiö valmistetaan tilaustyönä Nastolassa. Kun se on valmis, se kuljetetaan ja asennetaan paikoilleen. Lopputarkastettuun keittiöön saa koko sen käyttöiän kattavan takuun.

Varaa tästä maksuton suunnitteluaika ja aloita matka kohti unelmien keittiötä!

Lähimmän Keittiömaailma-myymäläsi löydät täältä

Suosittelen vierailua uudenlaisessa keittiömyymälässä, se on inspiroiva kokemus! Tällä hetkellä uuden ajan keittiömyymälöitä löytyy Tampereelta, Vantaalta ja Porista.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio