Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Kaunista keittiötä kelpaa ihastella, mutta todellinen keittiön käyttämisen ilo syntyy juuri itselle sopivista toiminnallisuuksista ja käytännöllisyydestä. Erilaisten yksityiskohtien ja kätevien toimintojen avulla keittiötä voi personoida, tehdä siitä omia tarpeita vastaavan. Tähän juttuun poimittiin A la Carten ja Petran keittiömallistoista nerokkaat yksityiskohdat ja innovaatiot. Minkä tahansa ongelmakohdan tai tarpeen keittiössä keksitkään, uskallan väittää, että siihen löytyy ratkaisu!

Videolla keittiösuunnittelija Jenna esittelee kätevimmät keittiöinnovaatiot:

 

Räätälöidyt ratkaisut kaappeihin ja laatikoihin

Moni keittiö päältä kaunis, mutta tärkeää on myös se mitä löytyy sisältä kaapeista ja laatikoista. On arjen ilo, kun laadukkaat laatikot avautuvat sulavasti ja sulkeutuvat äänettömästi. Legrabox-laatikoiden sisukset on muokattavissa omien tarpeiden mukaan; niihin saadaan erilaisia lokeroita tai esimerkiksi Urban-vihanneslaatikko. Yläkaapittomaan keittiöön käsin tiskattaville padoille ja kattiloille saa kätevän kuivauslaatikon.

keittiö säilytys

Korkeat komerot tarjoavat runsaasti säilytystilaa ja myös niiden sisäosat voidaan räätälöidä tarpeen mukaan. Ruokakaapissa apteekkarikaapin mekanismi on ehdoton, sillä se mahdollistaa koko sisällön tarkastelemisen yhdellä silmäyksellä. Kun vielä lisätään oveen taittuva korimekanismi, mahtuu kaappiin varmasti kaikki tarvittava.

keittiö säilytys

Kulmakaapit ovat usein keittiön murheenkryynejä, joten esimerkiksi jonkinlaiseen karusellimekanismiin kannattaa panostaa mikäli ei halua menettää hermojaan aina tavoitellessaan jotain kaapin perältä.  Uusin innovaatio ratkaisuksi kulmapulmiin on sähköisesti, napista painamalla nouseva kulma, joka kätkee sisäänsä kätevästi vaikka pienet kodinkoneet.

keittiö säilytys

Tutustu täällä erilaisiin keittiökaappeihin ja laatikostoihin

Erilaiset mekanismit vaikuttavat keittiön hintaan, lue myös: Yksi keittiö, kolme hintaa – näin keittiön hinta muodostuu 

Kätevät ja persoonalliset säilytysratkaisut keittiön pikkutavaroille

Keittiöön kerääntyy helposti kaikenlaista pientä tavaraa, jonka halutaan olevan käden ulottuvilla, mutta jonka ei kuitenkaan valtaavan arvokasta tilaa tasoilta. Myös tähän ongelmaan on kauniita ja käteviä ratkaisuja!

keittiö säilytys

keittiö säilytys

Peggi-päätylevyn voi kiinnittää joko seinään tai kaapiston päätyyn, se on kätevä tapa ottaa joutilaana oleva tila hyötykäyttöön. Peggiin voidaan kiinnittää hyllyjä, koukkuja, tankoja ja magneetteja, joista voi koota itselle sopivan kokonaisuuden.

keittiö säilytys

Jos haluaa pitää keittiön ilmeen minimalistisena, sopiva vaihtoehto voisi olla yläkaappiin piiloutuva ja napista painamalla laskeutuva Found-hylly. Se kätkee sisäänsä kätevästi vaikkapa maustepurkit tai veitset.

keittiö säilytys

Seininään kiinnitettävä tai pöydällä seisova Stage-hyllykkö toimii simppelinä avohyllynä, yrttitarhana tai vaikka näyttävänä tarjoilutasona illallispöydässä. Muunneltavuutensa ansiosta se onkin omiaan tuomaan keittiöön persoonallista ilmettä.

Lue myös: Keittiösuunnittelijan vinkit kauniiseen ja käytännölliseen keittiöön

Pienen keittiön pelastukset

Pienissä keittiössä tarvitaan usein innovatiivisia ratkaisuja, jotta tilaan saadaan kaikki halutut toiminnot.

Jos keittiösi on pieni etkä halua tukkia tilaa pysyvällä ruokapöydällä, mutta haluat kuitenkin aina välillä kutsua ystävät syömään, voi Klaffi-pöytä olla oikea ratkaisu. Se on seinään kiinnitettävä kaappi, joka avautuu pöydäksi. Se kätkee sisäänsä pöydän lisäksi myös kivasti säilytystilaa.

keittiö säilytys

Pienessä keittiössä työskentelytila saattaa olla kortilla. Kätevä Plussa-kaappi piiloutuu tason alle ja tulee apuun tarvittaessa. Se tarjoaa työskentely- ja laskutilaa sekä säilytystilaa.

keittiö säilytys

Mikä sinun mielestäsi on tärkeintä toimivassa keittiössä?

Lisää ideoita omaan unelmakeittiöön kannattaa ammentaa ideoita Keittiömaailman inspiroivista uutuuskonsepteista, lue siis myös tämä: Uusi keittiö mielessä? Poimi ideat uutuuskeittiöistä

Jos olet valmis ottamaan askeleen kohti uutta ihanaa keittiötä, varaa ilmainen suunnitteluaika lähimpään Keittiömaailmamyymälään

Uusi keittiö mielessä? Poimi parhaat ideat uutuuskeittiöistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio