Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Lämmintä tunnelmaa, ruuan tuoksua, yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa – moni toivoo keittiöltä ennen kaikkea kodikkuutta.  Keittiötrendirintamalla päätään nostaakin nyt ripauksen rustiikkisempi tyyli, jonka runsaus ja klassiset yksityiskohdat henkivät kotoisaa, kartanomaista tunnelmaa.

Keittiömaailman Petra-mallistoon kuuluva Willa on keittiö kodikkaimmasta päästä. Sen hurmaavia elementtejä yhdistelemällä saa omaan makuunsa sopivan keittiön, oli se sitten maalaisromanttinen tai astetta modernimpi.

kodikas keittiö

Willa-keittiön elementit tuovat keittiöön runsautta ja kodikkuutta

Tämä keittiö sopii kotikokille, jonka mielestä keittiö saa todellakin näyttää keittiöltä; ruuanlaittoon tarvittavia välineitä ei tarvitse piilottaa, vaan ne nostetaan ylpeästi esille. Keittiön keskipiste on suuri saareke, jonka ympärillä on hyvä leipoa tai kokata isommallakin porukalla. Eikä ihan mikä tahansa saareke, vaan sellainen, joka tarjoaa silmänruokaa ja mukavasti säilytystilaa.

Willa-avopääty on saarekkeen näyttävä jatke, jonka avohyllyille saa kätevästi käytetyimmät keittiövälineet kädenulottuville. Kun arkisetkin esineet ovat kauniita, on niitä ilo pitää esillä.

Willa-lautasteline vie ajatukset englantiaisten herraskartanoiden köökkeihin (Downton Abbey -fani täällä hei!). Tässä telineessä vaikkapa kirpputorilta metsästetyt vanhat Arabiat pääsisivät arvoiselleen paikalle.

Lue myös: Keittiön halutuimmat ominaisuudet – unelmoitko sinäkin näistä? 

kodikas keittiö

Tammesta tehdyn Willa-naulakkolaudan avulla saadaan keittiöön vaikka seinän pituudelta kaunista säilytystilaa keittiövälineille. Naulakkolaudan ilme itsessään on pelkistetty, mikä antaa tilaa esillä olevien esineiden tuomalle runsaudelle.

kodikas keittiö

Willa-keittiön kodikkuutta henkivä estetiikka ulottuu myös kaappien sisäpuolelle. Willa-ovihyllyt pitävät vaikkapa pienet maustepurkit ojennuksessa niin, etteivät ne hautaudu kaapin perälle. Ovihyllyt voidaan asentaa komeroon tai vaikka aamiaiskaappiin.

kodikas keittiö

Willa-keittiö muuntautuu myös modernimpaan makuun

Voisi ajatella, ettei modernin talon tai asunnon keittiössä ole sijaa rustiikkisuudelle, mutta ehkä sille pitääkin vain löytää ympäristöönsä istuva ilmenemismuoto. Willa-keittiön konsepti muuntautuu moneksi; karsimalla koristeellisuutta ja valitsemalla vaikkapa mustan värin sen ilme muuttuu täysin.

kodikas keittiö

Harmaa Willa-keittiö ilmentää rustiikkista kodikkuutta modernilla tavalla. Avohyllyt ja peiliovet tuovat runsautta, kun taas mustat yksityiskohdat tekevät kokonaisuudesta skarpin. Tyylikäs yksityiskohta tässä keittiössä toimivat ovien ympärille asennetut raamit, jotka tuovat ovet kauniisti esiin ja luovat laadukkaan vaikutelman.

kodikas keittiö

Minä ihastuin Willa-keittiön ajattomuuteen, en usko sen vuosikymmentenkään päästä näyttävän aikansa eläneeltä.  Klassikkoainesta siis! Keittiö on iso ja pitkäaikainen hankinta, joten ajaton ilme ja kotimainen laatu ovat voittava yhdistelmä. Willa ja muut Keittiömaailman keittiöt valmistetaan ja kootaan käsityönä Nastolan tehtaalla.

Onko sinun unelmakeittiösi tunnelmallinen Willa vai joku ihan muu? Käy testaamassa minkälainen keittiö olisi sopiva juuri sinulle 

Mikäli on aika ottaa askel kohti unelmien keittiötä, varaa tästä aika maksuttomaan suunnittelutapaamiseen lähimpään Keittiömaailma-myymälään

Jos kaipaat lisää inspiraatiota uuden keittiön suunnitteluun, lue myös nämä:

Uusi keittiö mielessä? Poimi parhaat ideat uutuuskeittiöistä

Keittiösuunnittelijan vinkit kauniiseen ja käytännölliseen keittiöön

Yksi keittiö, kolme hintaa – näin keittiön hinta muodostuu 

Näin teet keittiöstäsi ekologisemman – 6 vihreää vinkkiä

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio