Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Kun suljet silmäsi ja ajattelet unelmiesi keittiötä, mitä näet? Mieleen saattaa tulvia kuvia täydellisen keittiön tunnelmasta, toiminnoista ja siellä vietetyistä ihanista hetkistä – siitä miten kauniilta keittiösi näyttää aamuauringossa ja kuinka mukavaa on valmistaa illallista ystäville, kun kaikki toimii. Kun uuden keittiön hankkiminen tai vanhan remontoiminen on ajankohtaista, kannattaa unelmistaan kertoa mahdollisimman tarkasti keittiösuunnittelijalle. Yleensä ne voivat toteutua!

Näitä asioita muut uuden keittiön ostajat toivovat. Mitä sinun unelmakeittiöstäsi pitäisi ainakin löytyä?

Saareke on kotikokkien suursuosikki

suosittu keittiö

Jos se vaan on tilan puolesta mahdollista, moni haluaa keittiöönsä saarekkeen. Siitä tulee keittiön keskipiste, sillä sillä sen ympärille on hyvä kerääntyä kokkailemaan tai odottelemaan ruuan valmistumista ja seurustelemaan. Saarekkeessa on se mukava puoli, että ruokaa valmistellessa ei tarvitse välttämättä katsella seinää. Saareke kätkee sisäänsä myös runsaasti säilytystilaa.

suosittu keittiö

Saareke suunnitellaan keittiön tyyliin istuvaksi, mutta myös sen toiminnallisuuksissa on valinnanvaraa. Onko sen ääressä tarkoitus istuskella, enkä kuinka paljon säilytystilaa siihen halutaan? Ihanan rustiikkista ilmettä saarekkeelle antavat päätyhylly ja -lautasteline.

Kurkkaa täältä viisi ideaa keittiösaarekkeeksi

Yläkaapittomuus avartaa

suosittu keittiö

Viime aikoina keittiötrendinä on näkynyt yläkaappien väheneminen. Jättämällä kaikki tai osan yläkaapeista pois saadaan keittiön ilmettä kevyemmäksi, ihanan ilmavaksi. Mutta mihin tiskialtaassa pestävät padat ja kattilat sitten laitetaan kuivumaan? Tasolle pyyhkeen päälle ja siitä kaappiin, tai sitten niille tarkoitettuun kuivauslaatikkoon tason alle.

Nykyään monet suosivat keittiön säilytyksessä isoja laatikoita, sillä niihin mahtuu paljon tavaraa ja mikä parasta, tavarat näkee kaikki kerralla ja ne ovat helposti saatavissa. Kaappitilaa voidaan myös keskittää yhdelle säilytysseinälle. Korkeisiin kaappeihin on saatavilla jos jonkinlaisia säilytysjärjestelmiä ja mekanismeja, jotka helpottavat keittiöelämää.

Tutustu täällä erilaisiin keittiökaappeihin ja laatikostoihin

Aamiaiskaappi arkea helpottamaan

suosittu keittiö

Aamut voivat tuntua himpun verran helpommilta, kun voi kävellä keittiöön, avata aamiaiskaapin, keittää kahvit ja valmistaa aamiaisen montaakaan askelta ottamatta. Aamiaiskaapissa kaikki tarvittava on käden ulottuvilla. Se on myös esteetikon valinta, sillä ovien taakse kätkeytyvät kätevästi muun muassa keittiön pienet kodinkoneet.

Aamiaiskaappi voidaan toteuttaa monella tavalla. Pocketti-aamiaiskaapissa ovet liukuvat huomaamattomasti sivuille, jolloin se näyttää tyylikkäältä myös avonaisena. Rustiikkisen Willa-keittiön aamiaiskaappi taas on toteutettu ovilla, joissa on yliaukeavat saranat. Ovihyllyt tuovat kaappiin kätevästi lisää säilytystilaa.

Lue lisää aamiaiskaapista ja sen erilaisista käyttötarkoituksista

suosittu keittiö

Virtaviivaista ilman vetimiä

Ne, jotka valitsevat tyyliltään modernin keittiön, päätyvät usein vetimettömyyteen. Eikä ihme, se antaa keittiölle selkeän ja tyylikkään ilmeen. Esimerkiksi avoimessa tilassa, jossa keittiö sulautuu yhteen ruokailutilan ja olohuoneen kanssa, vedikkeettömän keittiön eleetömyys on usein paikallaan.

Vedikkeettömässä keittiössä erityisen tärkeässä roolissa roolissa ovat ovien mekanismit, jotka takaavat vedikkeettömän keittiön mukavan käytön. Tip on -mekanismilla varustetut ovet aukeavat kevyesti painamalla, sähköttömästi.

On myös hyvä valita sellainen ovimateriaali, joka sopii vedikkeettömään keittiöön – ethän halua olla koko ajan pyyhkimässä sormenjälkiä kaapinovista. Esimerkiksi laminaattiovet sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. Tutustu erilaisiin ovimateriaaleihin

suosittu keittiö

Mekanismien lisäksi on muitakin tapoja toteuttaa vedikkeetön keittiö. Jos kokonaisuuteen kaivataan ryhtiä ja näyttävyyttä, voidaan vedikkeettömyys toteuttaa joko vertikaalisilla tai horisontaalisilla Profilo-profiileilla. Niiden avulla mistä tahansa A la Carte -malliston ovesta voidaan tehdä vedikkeetön.

Näyttävämpää ja hienovaraisempaa vedikkeettömyyttä yhdistelemällä syntyy kiinnostava kokonaisuus. Näyttävän Profilon kanssa hyvin yhteen pelaa Rigato-uutuusovi. Se koostuu puusäleistä, joista jokainen toimii vetimenä.

suosittu keittiö

Väriä elämään – ja keittiöön!

Mustat ja valkoiset keittiöt ovat suosittuja, mutta yhä useampi valitsee keittiönsä värin jostain niiden välimaastosta – tai ihan toiselta värikartalta. Esimerkiksi harmaan, beigen ja greigen sävyt ovat sopivan neutraaleja, mutta antavat keittiölle lämminhenkisen ja persoonallisen ilmeen. Tummat ja intensiiviset sävyt, kuten metsänvihreä tai yönsininen puolestaan saavat aikaan dramaattisen tunnelman.

suosittu keittiö

Uuden ajan Keittiömaailma-myymälöissä on helppo inspiroitua erilaisista väriyhdistelmistä, sillä niissä on koottu suurelle väriseinälle valmiiksi mietittyjä väriyhdistelmiä, joista löytyy mieleinen niin neutraalien kuin kirkkaampienkin sävyjen ystävälle. Lue lisää uuden ajan keittiömyymälästä

Tuoreus ja kierrätys kunniaan

suosittu keittiö

Ihmisten tultua yhä tietoisemmiksi ekologisista arvoista, erilaisten kierrätyssysteemien merkitys keittiössä on lisääntynyt. Kierrättäminen ei tunnu houkuttelevalta, jos erilaisille jätteille ei ole selkeitä ja toimivia paikkoja; sen täytyy onnistua niin että pahvit, metallit, muovit ja lasipurkit saa tyylikkäästi piiloon niin, etteivät kierrätysastiat ole tiellä. Toimiva kierrätyspiste voidaan toteuttaa esimerkiksi varaamalla sille oma korkea kaappi, johon asennetaan asianmukaiset järjestelmät.

Myös tuoreus ja ruokahävikin vähentäminen ovat tärkeässä roolissa ekologisessa keittiössä. Istuttamalla oman keittiöpuutarhan vaikkapa Urban Garden -laatikkoon, saa aina tuoreet yrtit kokkausta varten ja kaupan päälle iloa pitkäksi aikaa – tuntuu hyvältä syödä itse kasvattamaansa ruokaa. Hedelmät ja vihannekset pysyvät tuoreina A la Carten Urban-vihanneslaatikossa ja ruokahävikki vähenee.

Lue myös: Näin teet keittiöstäsi ekologisemman

suosittu keittiö

Lisää ideoita omaan unelmakeittiöön kannattaa ammentaa ideoita Keittiömaailman inspiroivista uutuuskonsepteista ja keittiösuunnittelijan vinkeistä, lue myös nämä:

Uusi keittiö mielessä? Poimi ideat uutuuskeittiöistä

Keittiösuunnittelijan vinkit kauniiseen ja käytännölliseen keittiöön

Jos olet valmis ottamaan askeleen kohti uutta ihanaa keittiötä, varaa ilmainen suunnitteluaika lähimpään Keittiömaailmamyymälään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio