Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Koti on paikka, joka edustaa turvallisuutta, se on paikka jossa palautua ja olla oma itsensä. Esteettisen kauneuden lisäksi kodin viihtyisyyteen vaikuttavat myös se, miltä siellä tuoksuu, miltä materiaalit tuntuvat, miten energia virtaa. Koska koti on fyysisen paikan lisäksi myös tunne, auttaa kotiin liittyvien asioiden puuhasteleminen vahvistamaan yhteyttä siihen. Tähän juttuun kokosin blogistamme parhaat vinkit kotoiluun.

Kodin fengshuit kohdilleen

kotoilu

Fengshui on ikivanha kiinalainen oppi siitä, miten tiloista voidaan luoda hyvinvointia, onnea ja menestystä edistäviä. Kun kodissa on siistiä ja väljää ja siellä olevat tavarat ovat rakkaudella valittuja, pääsee hyvä energia virtaamaan vapaasti. Kodin positiivista energiaa voi vahvistaa myös rakastamalla sitä ja tuntemalla kiitollisuutta siitä.

Lue fengshui-asiantuntija Riikan kirjoittamat vinkit:

Kevätkodin fengshui: TO DO -lista sisustajalle

5 helppoa fengshui-vinkkiä

KonMarin siivoustaioilla järjestys pysyy

Yksi kodin viihtyisyyden kulmakivistä on järjestys, se että tavaroilla on oma paikkansa. Japanilaisen Marie Kondon kehittämä järjestelymetodi tarjoaa hyviä vinkkejä tavaroiden järjestelemiseen niin, että kotona on hyvä olla ilman että tavarapaljous tai paikatta ajelehtivat esineet häiritsevät. Myös tarpeettomista tavaroista neuvotaan luopumaan, vain niiden tavaroiden, jotka tuottavat iloa tai ovat tarpeellisia pitäisi jäädä jäljelle.

KonMari – kokeile näitä siivoustaikoja kotona

kotoilu

Sisustussuunnittelija Maija kirjoitti vinkit, joiden avulla lasten vaatteet, lelut ja askarteluvälineet pysyvät ojennuksessa.

Toimiva vaatesäilytys – ja 6 muuta sisustussuunnittelijan vinkkiä lapsiperheen kotiin

Hyggeily on kodista nauttimista

Hygge tarkoittaa muutakin kuin kynttilöiden polttelua ja sohvannurkkaan käpertymistä, se on kokonaisvaltainen tapa nauttia kodista ja vaalia hyvää arkea. Tämä tanskalaisten onnellisuuden salaisuus on tajuttu muuallakin ja esimerkiksi nykyiset sisustustrendit heijastelevat hyvinkin samantapaisia ajatuksia kuin hygge-filosofia; täydellisen estetiikan sijaan kodissa kannattaa tavoitella hyvää tunnelmaa.

Näin teet hyggetunnelman

Viihtyisä koti pienellä stailauksella

Sisustustrendit 2020 – luonnonläheisyyttä ja hyvinvointia

Viherkasvien ja keittiöpuutarhan hoito tuo iloa

Viherkasvit piristävät kotia ja parantavat sisäilmaa. Niin ja onhan niiden hoitamisesta iso ilo – ainakin jos on osannut valita omalle viherpeukalolle ja omaan kotiin sopivat kasvit. Nyt on se aika vuodesta, kun viherkasveille vaihdetaan mullat ja ruukut vaihdetaan tarvittaessa isompiin.

Lue tääältä hortonomi Katin vinkit viherkasvien hoitoon

kotoilu

Nyt on myös se aika, kun on aika alkaa ajatella ensi kesän puutarhajuttuja. Monien hyöty- ja koristekasvien esikasvatus kannattaa aloittaa maalis-huhtikuussa. Oman keittiöpuutarhan voi perustaa niin parvekkeelle kuin pihallekin, käy lukemassa hortonomi Katin vinkit:

Koristeellinen keittiöpuutarha

Keittiöpuutarha parvekkeelle

kotoilu

Mukavia kotoiluhetkiä!

-Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio