Yhteistyössä:

Oletko koskaan kuullut Pohjois-Kyproksesta? Jos et, niin et ole yksin. Monet suomalaiset ovat kuulleet Kyproksesta ja vierailleetkin siellä, mutta useimmille ihmisille Kyproksen saaren pohjoisosa on tuntemattomampi.

Jos olet suunnittelemassa kiinteistön ostoa ulkomailta tai etsit uniikkia lomakohdetta niin nyt kannattaa tutustua nopeasti kehittyvän Pohjois-Kyproksen tuomiin uskomattomiin mahdollisuuksiin. Forbes.com arvioi helmikuussa 2021 Pohjois-Kyproksen viiden parhaan joukkoon niistä maista, joista voi ostaa rantahuvilan hämmästyttävän edulliseen hintaan.

Mukavaa elämää ja edulliset kustannukset

Kypros on Välimeren kolmanneksi suurin ja kolmanneksi väkirikkain saari, joka sijaitsee Kreikasta kaakkoon, Turkin eteläpuolella. Pohjois-Kyproksella törmäät kauniiseen luontoon, korkeatasoiseen infrastruktuuriin ja terveelliseen ja rentoon elämäntapaan, jonka laatu ovat samalla tai jopa korkeammalla tasolla kuin monissa tunnetummissa Euroopan lomakohteissa, mutta elinkustannukset ovat alle niihin kolmanneksen verrattuna. Pohjois-Kyproksen suurimmat kaupungit ovat Nikosia, Famagusta, Girne ja Güzelyurt.

Pohjois-Kyproksella aurinko paistaa 360 päivää vuodessa.

Matkailu on yksi saaren pääelinkeinoista. Huhtikuusta lokakuuhun kestävän sesongin aikana saaren pohjoisosa houkuttelee yli 1,2 miljoonaa matkailijaa. Pohjois-Kypros tarjoaa matkailijalle esimerkiksi kymmeniä viiden tähden hotelleja, jotka tarjoavat ylellistä majoitusta erittäin edulliseen hintaan, hyvin hoidettuja merenrantakohteita, kasinoita, yökerhoja, ravintoloita, monenlaisia mahdollisuuksia kaikenlaiseen vesiurheiluun ja retkeilyyn monipuolisessa, kiehtovassa luonnossa. Myös lääketieteellinen infrastruktuuri ja palvelut ovat laadukkaat.

Pohjois-Kypros on Iso-Britannian entinen siirtomaa ja tämä historia vaikuttaa saaren elämänmenoon edelleen selvästi. Saarella on vasemmanpuoleinen liikenne, sähköpistorasiat vastaavat Englannissa käytettäviä, oikeusjärjestelmä on pääosin brittiläinen ja punta toimii viitevaluuttana, vaikka Turkin liira on virallinen valuutta. Kaikkialla saarella pärjää englannin kielellä, joka on yleisimmin käytetty kieli Pohjois-Kyproksella.

Pohjois-Kyproksella on oma kansainvälinen lentokenttä Ercan, joka yhdistää Pohjois-Kyproksen ja Istanbulin uuden lentokentän kautta kulkevaan lentoliikenteen helposti ja kätevästi. Iso-Britanniassa asuu yli 300 000 Kyprokselta muuttaneita kyproksenturkkilaista. Brexitin kiihdyttämänä Lontoosta avataan myös suoria lentoja Ercaniin lähiaikoina.

Matkailijat voivat matkustaa Pohjois-Kyprokselle myös Etelä-Kyproksen Larnakan kansainvälisen lentokentän kautta suorilla lennoilla Euroopan suurimmista kaupungeista. Sieltä on vain kahden tunnin ajomatka pohjoisiin kohteisiin (järjestämme taksit noutamaan sinut kentältä). Raja näiden kahden valtion välillä on ollut avoin ja vapaa jo jonkin aikaa. On myös mahdollista matkustaa Pohjois-Kyprokselle lautalla Turkin mantereen kautta.

Pohjois-Kyproksella kryptovaluutat ovat yleinen maksutapa. Esimerkiksi monet rakennuttajat ja asiantuntijat, joiden kanssa työskentelemme, hyväksyvät kryptovaluutat maksutapana ja niillä voi hoitaa myös kiinteistöjen kuukausittaiset ylläpitomaksut.

Kiehtova historia, kukoistava kulttuuritarjonta ja kaunis luonto

Ne, jotka saapuvat nykyiseen Kyprokseen, uppoutuvat ainutlaatuiseen kulttuurimaisemaan. Tavatessaan saaren asukkaita he kuulevat turkkia, englantia tai kreikkaa ja huomaavat, että saarella on monipuolinen historia, useiden kulttuurien piirteistä sulautunut persoonallinen, kiehtova elämäntapa.

Arkeologiset löydöt osoittavat, että ensimmäiset uudisasukkaat asettuivat Pohjois-Kyprokselle jo 10 000 eKr. Rikkaasta historiasta kertovat lukuisat historialliset nähtävyydet, kuten kiehtovat linnojen rauniot, kirkot ja arkeologisia kohteet. Esimerkiksi Bellapaisin hyvin säilynyt ja upea hautausmaa on peräisin varhaispronssikaudelta (3000 eKr.).

Monipuoliset harrastus- ja retkelilymahdollisuudet saavat rakastumaan Pohjois-Kyprokseen. Henkeäsalpaavan kauniissa luonnossa on mielenkiintoisia kohteita; useita kilpikonnien asuttamia lahtia, luonnonsuojelualue, jossa voi bongata erimerkiksi roaming-flamingoja ja harvinaisia villiaaseja. Vuoristopolkuja patikointiin sekä monelaisia ranta-alueita, joissa on hyvät mahdollisuudet monipuolisiin vesiurheiluharrastuksiin – wakeboardingista ja sukelluksesta kalastukseen.

Golfin harrastajille löytyy saarelta kaunis, kansainvälinen 18-reikäinen golfkenttä, joka sijoittuu 42. sijalle Euroopassa rankingissa. Se houkuttelee pelaajia ympäri maailmaa, ja korkean kiinnostuksen vuoksi on saarella jo toinen 18-reikäinen kenttä suunnitteluvaiheessa.

Lue lisää Pohjois-Kyproksesta! (englanniksi)

Loma-asunto Pohjois-Kyprokselta?

Yhtiömme toimii saarella ja tarjoaa sinulle luotettavaa kiinteistönvälityspalvelua ja kattavaa tietoa kaikesta, mitä sinun tarvitsee tietää ostaessasi kiinteistöä Pohjois-Kyprokselta.

Esittelemme sinulle kiinteistöprojekteja, jotka voidaan myös räätälöidä toiveittesi ja tarpeittesi mukaan. Monipuolinen tarjontamme kattaa kaiken, mitä tarvitset unelmiesi rantahuvilan tai asunnon ostamiseksi. Teemme yhteistyötä saarella toimivien luotettavien rakennuttajien kanssa. Välittämämme asunnot ovat tyylikkäitä ja ne on rakennettu korkealuokkaisista materiaaleista laadukkasti. Me pystymme tarjoamaan myös asiakkaillemme kilpailukykyisimmät hinnat.

Tunnemme paikalliset olosuhteet hyvin, sillä osa henkilökunnastamme asuu ympäri vuoden saarella. Kokemuksemme ja erinomaisen verkostomme avulla voimme auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi koskien Pohjois-Kyprosta. Olipa kyse sitten viestinnästä rakennuttajien kanssa, pankkitilin perustamisesta ja rahoituksesta, oleskeluluvan hakemisesta tai asumiseen ja loma-asunnon vuokraamiseen liittyvien asioiden ratkaisemisesta.

Lue lisää loma-asunnon hankkimisen prosessista! (englanniksi) 

Pohjois-Kyproksen alueella tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja tarkkaan selvittää kiinteistön taustat asiantuntevan, alueen kiinteistöoloihin perehtyneen riippumattoman juristin avulla, sillä kyproksenturkkilainen puoli on kansainvälisoikeudellisesti miehitettyä aluetta. Voit lukea lisää alueen turvallisuustilanteesta Ulkoministeriön sivuilta. 

Hyödynnä tervetulo-ohjelmamme!

Vieraamme saavat asua ilmaiseksi useita päiviä yhdessä myytävissä kohteistamme ja tutustua saaren kokonaistarjotaan vaikkapa kiertoajelujen merkeissä. Annamme sinulle mahdollisuuden tutustua kohteisiimme ja esittelemme mielellämme sinulle myös erilaisia suunnitteilla ja rakenteilla olevia kiinteistöprojektejamme. Seuraamme koronatilannetta ja noudatamme viranomaisten ohjeita.

Tutustu saatavilla oleviin loma-asuntoihin!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Heikki Hyvärinen

Sähköposti: heikki@obsidian-invest.com

Puhelin: +358(0)40 969 5455

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio