Riikka Ranta

Etuovi.com

Viimeisestä muutostani on jo muutama vuosi aikaa, mutta vieläkin on hyvin muistissa miten uuden kodin etsiminen ja sen ympäristöön tutustuminen sujui – muuttaessahan vaihtuu yleensä paitsi asunto myös koko elinympäristö, ja vaikutus arkiseen elämään voi olla suurikin.

Löysin Etuovi.comista tosi kiinnostavan paritaloasunnon, jossa moni asia loksahti heti kohdilleen. Muistan edelleen kirkkaasti, kuinka ajelimme ennen näyttöä talon lähiympäristössä ja yritimme luoda mielikuvaa alueesta. Emme olleet oikein juurtuneet aiemman kotimme ympäristöön, ja halusimme nyt löytää paitsi sen meille oikean kodin myös ”meidän kotikulmat”.asuinalue, etuovi, kotikulmat, lähipalvelut

Asuinalueen fiilis on tärkeä, mutta arjessa painavat myös tiukat tosiasiat: miten työmatka sujuu, löytyykö läheltä lenkkipolku tai kauppa? Pimeänä marraskuun iltana yritimme kurkkia auton ikkunoista, mitä lähialueella olisi tarjottavana. Jes, ainakin ulkoilumahdollisuudet näyttivät loistavilta! Myös bussipysäkit ja muut palvelut löytyivät käytännössä kiven heiton päästä asunnosta. Näitä tärkeitä asioita ei ollut myynti-ilmoituksessa mainittu ollenkaan. Ennen näytölle menemistä meillä oli vahvasti sellainen fiilis, että viihtyisimme täällä. Taisipa mies ehdottaa kauppojen tekemistä jo ennen asuntoon sisälle astumista.asuinalue, etuovi, kotikulmat, lähipalvelut
Oman kokemuksen kautta huomasin, että netissä uutta asuinaluetta on hankala hahmottaa hyvistä karttapalveluista ja street view -näkymistä huolimatta – tieto on hajallaan monissa eri palveluissa. Työssäni Etuovi.comin tuotepäällikkönä olen jo pitkään pohtinut, miten voisimme tarjota käyttäjillemme paremmin tietoa myös asuinympäristöstä juuri siellä missä käyttäjät sitä eniten tarvitsevat: suoraan asuntoilmoituksen yhteydessä. Olemme pyöritelleet erilaisia ideoita ja konsepteja aiheesta jo pitkään, mutta nyt ne ovat lopulta jalostuneet uudeksi palveluksi!  Myytävien tai vuokrattavien asuntojen kohdesivun kartalle voi nyt klikata näkyviin asunnon lähipalvelut. Kartalla näkyvät lähimpien joukkoliikenteen pysäkkien, kauppojen, päiväkotien ja koulujen sekä terveyspalveluiden ja liikuntapaikkojen sijainnit.asuinalue, lähipalvelut, etuovi

On jännittävää nähdä, miten käyttäjämme ottavat uuden toiminnallisuuden vastaan. Uunituore tutkimus ainakin kertoo, että asuntopalveluiden käyttäjiä kiinnostaa hintakehityksen ohella eniten tieto asuinalueesta (lähde: Real Estate Online, 2015, TNS Gallup Oy). Toivon, että mahdollisimman moni lukijakin käy kokeilemassa uutta lähipalveluhakuamme ja antaa siitä palautetta – yhdessä käyttäjiemme kanssa voimme kehittää hyvästä parhaan!

/Riikka

Kurkkaa myös, mikä muita kiinnostaa!

Töölön asuinalue on yhä edelleen yksi kiinnostavimmista Etuoven käyttäjien mielestä.
Töölön asuinalue on yhä edelleen yksi kiinnostavimmista Etuoven käyttäjien mielestä.

Syyskuussa 2015 Etuoven käyttäjiä kiinnosti etenkin myytävät kerrostaloasunnot Töölössä. Myös Nurmijärven Klaukkalan myytävien omakotitalojen ja rivitalojen kysyntä on kovassa kasvusuhdanteessa.

 

 

4 kommenttia sivuun “Kun myytävä asunto hurmaa, muista miettiä myös asuinaluetta

  1. vaikeeta käyttää eka kerralla vaikka tiedän ositteen . etsin 56 000 maksavaa mänttä-vilppula suunnalta Laskunsillantie 285 ??

  2. Miksi piirrätetään jotain ”pohjapiirustuksia” (ei mittakaavassa yms), kun nykyisin kaikista taloista on saatavana viralliset rakennuslupaan liittyvät piirustukset?
    Kopoioidusta pohjapiirustuksesta ja siihen liittyvästä nimiöstä näkee heti, ovatko ammattilaiset olleet talon suunnittelussa asialla? Eli tunareiden töherrykset = hometalot voi karsia heti ostoslistalta pois!
    Myynti-iIlmoitusten teknisten tietojen ja symbolien piilottamista saadaan vaikutelma aikaan huijauksesta! No, sitähän se kauppa yleiseti on, vrt. autokauppa.

  3. Asuinalue on tärkeää tietoa, samoin etäisyydet lähikaupunkiin tai keskustaan. Itse olen kiinnostunut rivitaloa ja paritaloa katsoessani asunnon ympäristöstä, piha-alueesta ja puutarhasta, vaikka pienestä. Yksikään välittäjä ei ole osannut kertoa näistä kuin välttävästi. Nekin myös ostan. Välittäjät siis myyvät asuinneliöitä sisältä, ei viihtyvyyteen liittyvää ympäristöä. Yksi välittäjä ei tuntenut edes tavallisimpia kasveja. En osta tältä välitysliikkeeltä enkä anna heille omaani myyntiin. Olen satsannut puutarhaani paljon rahaa, mutta välittäjän silmissä sillä ei ole merkitystä. Viherarvot ovat nousemassa. Koska ne tulevat välittäjien osaamiseen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio