Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Yhteistyössä:

Jatketaan pintaremonttiteemalla ja sillä, kuinka kivasti tästä hieman kulahtaneesta tilasta, eli meidän työhuoneesta, tuli raikas DIY-projekti. Työhuoneessamme oli hyvin vaaleat raitatapetit, jotka olivat kellastuneet ja yleisilme ei houkutellut astumaan sisään huoneeseen. Viimein pitkällisen pohdinnan jälkeen saimme toteutettua työhuoneemme remontin. Uskalsin valita tumman tapetin pieneen huoneeseen ja nyt jälkeen päin ajateltuna en tiedä, miksi tumma tapetti oli pelottava ajatus. Nyt kuitenkin seiniä koristaa maailman kaunein tapetti!

Boråstapeter Flora Boråstapeter FloraBoråstapeter Flora

Kävimme ennen tapetointia kovaa pohdintaa, mikä tapetti olisi oikea valinta ja vaihtoehtoja oli paljon. Olin selannut Värisilmässä Boråstapeterin mallikirjoja ja tämän Flora-tapetin kohdalla täytyi aina pysähtyä hengittämään. Se on niin kaunis – ei liian moderni, mutta ei todellakaan liian romanttinen. Musta tausta tapetissa on juuri oikea ja hieman ”ohi” musta ja valkoinen raakalauta sekä kalkkimaaliseinä antavat sille upean kontrastin. Ei varmaan ole yllätys, että työn teko kotona maistuu tässä tilassa paremmalle ja fiilis on juuri oikea.

Boråstapeter Flora

 

Älä siis pelkää valita rohkeita värejä ja kontrasteja, jos mietit uskaltaako sisustukseen lisätä vahvoja värejä vai ei. Itse huomasin, että tämä oli hyväksi ja aion vakaasti tuoda niitä muihinkin tiloihin.

Boråstapeter

Tapetoinnissa kannattaa aina miettiä hetki ja tarvittaessa kysyä/pyytää vinkkejä ammattilaisilta, joita minä löysin Värisilmän nettisivuilta ja Värisilmän tapetointikoulusta. Päätöksen teko helpottui ja sain hyviä vinkkejä. Näin välttyy suurimmilta ongelmilta.

Boråstapeter Flora Boråstapeter Flora Boråstapeter Flora Boråstapeter Flora

Vinkkejä tapetointiin tai sitä suunnitteleville:

 • Mikäli haluat tapetoida osan huoneista tai seinistä, niin aina kannattaa miettiä tarkkaan. Ainakin yön yli, koska mikään ei ole ikävämpää kuin repiä kallis tapetti pois.
 • Kannattaa hakea inspiraatiokuvia ja ideoita, ja niitä löydät lisää Etuoven ideagalleriasta. Näin makustellen löytyy se oma juttu.
 • Tapetin laatu on ratkaiseva ja tästä aina kannattaa keskustella siihen perehtyneiden henkilöiden kanssa. Muista myös, että erilaiset tapetit vaativat eri tekniikan – esim. voiko liiman levittää suoraan tapetoitavalle pinnalle vai onko tapettivuodilla vettymisaika. Tarkista tämä ennen hankintaa!
 • Muista tehdä aina pohjatyöt hyvin. Jos olet rakentamassa uutta, niin tapetin alle pitää tehdä pohjatyöt yhtä hyvin kuin maalattuun seinään. Näin saat tapetin joskus helposti pois, jos haluat vaihtaa tyyliä. Jos vanha tapetti on tukevasti kiinni seinässä ja siinä ei ole repeämiä, voit hyvin tapetoida sen päälle.
 • Hanki hyvät turvalliset tikkaat ja hyvät tapetointivälineet – näin ei satu haavereita.
 • Muista, että voit myös tapetoida vain osan tilasta ja käytää seinissä kontrastina muitakin materiaaleja.

Nyt sitten tapetoimaan – minulla onkin seuraava tila jo kiikarissa..siitä ei tule valkoinen 🙂 Ja jos haet juuri työhuoneeseen ideoita – kurkkaa lisää työhuoneita Etuoven ideagalleriasta!

Terkuin,
Kati

16 kommenttia sivuun “Maailman kaunein tapetti

 1. Hei!
  Onko mahdollista kysyä mistä valko-harmaa matto on ostettu?
  (Esim työhuonekuvassa, mustan rautasohvan edessä)

  1. Hei

   Matto on hankittu noin vuosi sitten Kodin1:sta. On puhdasta villaa ja oikein ihana:)

   T,Kati

 2. En halua kritisoida tapetti valintaasi, mutta en kuitenkaan ymmärrä miksi kutsuisit sitä ”maailman kauneimmaksi tapetiksi”

  Se saattaa hyvin olla sinun mielestäsi ”kaunein näkemäsi tapetti” tai ”ihana kukkatapetti” tms. mutta mielestäni on aika rohkeaa tai kutsua sitä maailman kauneimmaksi tapetiksi.

  Vaikka se olisi mielipiteesesi, niin ei vielä kuitenkaan tee siitä maailman hienointa =)

  1. Hei Tuomas,
   Bloggarina ja kirjoittana kirjoita pääasiassa omasta kodistani. Tämähän on makuasia ja niistä jokaisella voi olla oma mielipide:)
   Minulle tämä on todella maailman kaunein tapetti, kun taas jollekkin toiselle jotain muuta.
   Kiitos mielipiteestäsi!

   T,Kati

 3. Eksoottinen ja persoonallinen tapetti. Tuo myös kivasti hyvällä tavalla kotoisaa, lämminhenkistä tunnelmaa. Tykkään!

 4. Suosittelen kiinnittämään huomiota laatuun! Itse menin ja ostin sitä halvinta… Lopputuloksena joudutttiin tapetoimaan uudelleen.

 5. Mieleenpainuva sisustus. Jään seuraamaan muitakin toteutuksiasi.

 6. Kun sanoo, että jokin on ”maailman kaunein” niin sanonta kertoo tietysti itsetehostuksen tarpeesta. Onhan se vähän huvittavaa ilmaista itseään niin, tuollaiseen määritelmään sisältyy jotain aggressiivista ja totaalista, ääriajattelua. Vähän samaa oli kirjoittajan vastauksessakin yhdelle kommentoijalle, sellainen keskarin näyttö vastaus. Mutta niinhän se varmaan usein on ihmisellä joka katsoo omaavansa jotain maailman parasta että loukkaantumiskynnys on hyvin herkkä ja matala. Framilla halutaan olla mutta ei kestetä ainuttakaan krittistä kommenttia, ainoastaan ihailu kelpaa.

 7. Hienolta näyttää, tapetointia edessä niin mukavia vinkkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio