Meilahdenmutsi

Ouluun asettunut Helsinkilover

Lauttasaari. Lautta ja saari. Lautalla saareen. Lauttasaareen. Saaressa puu. Puussa käki. Käki kukkuu kukkuluuruu!

Joskus luulin, että Lauttasaari on kaukana Helsingin keskustasta sijaitseva pikkuinen saari, jossa on kivoja retkeilyreittejä ja makkaranpaistokatos. Vielä 100 vuotta sitten saari olikin sellainen; pieni, sievä, lauttamatkan päässä oleva kalapaikka Helsingin pikkuisen pitäjän laitamilla. Vuonna 1935 lautan tilalle tuli silta ja ensimmäiset kerrostalot rakennettiin.

Nykyään Lauttasaari on iloinen sekoitus historiaa, nykyisyyttä, kaupunkia ja maaseutua; sulassa sovussa keskenään töröttävät retkeilyreitit, mökit, ravintolat ja kerrostalot. Pyörällä Kamppiin ajaa vartissa ja myöhemmin tänä vuonna valmistuva metro vie keskustaan viidessä minuutissa! Aika käsittämätöntä, että mökkimaisemista pääsee mainoskatkon aikana Helsingin keskustaan Johtoon espressolle.

Lauttasaaren Särkiniemi

Kuva: Lauttasaaren Särkiniemi/Lauttasaari.fi/Kuvaaja: Sami B 7/2015

Mutsiksi Lauttasaareen?

Olen käynyt Lauttasaaressa kerran. Menin bussilla ystävän luo ja muistan reissulta valtavan sillan, kauniit 50-luvun kerrostalot, meren, tuulen, vakavat vaalikeskustelut ja herkkupiirakan. Olen nyt yrittänyt muodostaa Lauttasaaresta hiukan kattavampaa mielikuvaa Etuoven karttapalvelun, Lauttasaari.fi-sivuston sekä Etuoven asuntokuvien kautta ja olen päässyt siihen tulokseen, että Lauttasaari on ihana. Asuinalue vaikuttaa rauhalliselta ja turvalliselta tyyssiijalta, jossa eläväinen yhteisö puuhaa ja järjestää yhteistä tekemistä. Lauttasaari kuulostaa jotenkin ihan täydelliseltä: se on lähellä, mutta kaukana, se on yhteisöllinen, mutta iso.

Meilahdenmutsi muuttaa Lauttasaareen, karttaKuva: Etuovi.com karttahaku

Lauttasaari on kuin tehty lapsi-ja koiraperheille; on puistoja, rantoja ja rauhaa. Alueen vehreys on vertaansa vailla, mutta kuka takaa, että se rakennuskaavan tiivistyessä säilyy? Kuka takaa, että merenrantaa saa vastaisuudessakin käveleskellä ilman kolmen miljoonan sijoitusta omaan rantatonttiin? Säilytetäänhän arvokkaat lepakoiden kodit?

Alueen hintataso on pikkuisen halvempi kuin esimerkiksi Töölössä: Lauttasaaresta kerrostalokolmion saa keskimäärin noin 4600 euron neliöhinnalla. Länsiväylää pitkin pääsee nopeasti liikkumaan keskustaan sekä keskustasta poispäin kehäteille, mikä ei ole itsestäänselvyys muualla kantakaupungissa. Syksyllä 2016 Lauttasaareen valmistuu metro, joka helpottaa keskustaan kulkua huomattavasti – varsinki keskellä talvea raekuuron ja myrsytuulen aikaan on varmasti ihan kiva kulkea maan alta eikä suuren sillan yli. Tietääkö joku onko metron rakentaminen nostanut jo Lauttasaaren neliöhintoja ja kuinka paljon?

Jugendarkkitehtuuria rakastavana ainut alueella ahdistusta aiheuttava tekijä on liian uudet asuintalot. Monet myytävät asunnot Lauttasaaressa ovat 80- luvun kerrostaloja tai aivan uusia kohteita, joissa ei ole harrastettu leveitä ikkunalautoja, korkeita huoneita tai edes narisevia lankkulattioita. Harmitellessani asiaa havahduin Oulun kotimme sisustusintoilun keskeltä huomaamaan, kuinka hyvin me tällä hetkellä viihdymmekään 70-luvulla rakennetussa betonikuutioissamme. Erityisesti tykkään meidän suurista ikkunoista ja lasitetusta parvekkeesta, joita jugendtaloissa ei ole. Ehkä voisin muuttaa 80-luvunkin betonikuutioon tai jopa ihan uuteen taloon? Enhän voi olla niin ilkeä, että yhden huonosti passaavan yksityiskohdan takia heitän koko saaren menemään?!

Lauttasaaren laavut: tiiliseinää vai tuoretta tavaraa?

Perheeseemme kuuluu kaksi aikuista, kaksi lasta ja yksi villakoira, joten kolmio tai neliö on tällä hetkellä meille toimivin ratkaisu. Etuoven hakuun näppäilen Lauttasaari, vähintään 70 neliötä ja saldona on 203 asuntoa! Alla esittelen minun mielestä kiinnostavimmat, meidän perheelle sopivat kohteet. Vastoin kaikkia odotuksia olen ensimmäistä kertaa innostunut myös uudistuotannosta! Mitä sinä tykkäät valitsemistani kohteista?

Särkiniementie 17

Lauttasaaren kolmio ja upea terassi!Kuva: Etuovi.com/West-House LKV

Tämän asunnon kohdalle pysähdyin nähtyäni kuvan ihanan isosta ja valoisasta parvekkeesta! Sisällekin riittää valoa, kun kulmahuoneiston ikkunat avautuvat kolmeen ilmansuuntaan. Toisessa makuuhuoneessa on vaatehuone, josta kovasti tykkään: määrättömästi tavaraa saa nopeasti oven taakse piiloon. Asunnon kaksi vessaa ovat aina plussaa, kun perheessä on naisvalta. Asunnon kaksi parveketta on jo luksusta – varsinkin kun ketään ei ole suojaisan parvekkeen edessä pällistelemässä alasti virvokkeita siemailevaa mammaa.

Ainut pientä kiristystä aiheuttava asia on asunnon rakennusvuosi. Olen itse 90-luvun nuori ja vaikka keittiötä katsoisi miten päin tahansa, mieleeni nousee vain poolopaidat ja spaissarit. Edes kaapin ovien vaihdetut vetimet eivät peitä sitä tosiasiaa, että minustakin on tullut aikuinen ja asuntovelallinen. Toisaalta pientä remonttiakin on kiva päästä tekemään, jolloin asunnosta saa ihan omanlaisensa.

Kokonaisuutena koti on erittäin houkutteleva: toimiva pohja, valoisa huoneisto, upea sijainti, kohtuullinen vastike ja lähimpään päiväkotiin 11 metriä. Päiväkotiin y-k-s-i-t-o-i-s-t-a metriä: ei siis autoon pakkaamista, ei vaunurumbaa, ei edes pyörän tarakalla kyytsäämistä. Sen kun vaan tipautat lapset parvekkeelta alakertaan päivähoitoon ja nakkelet kumpparit perään.

Lisää tietoa ja kuvia tästä asunnosta Etuovi.comissa

 

Pohjoiskaari 15

Lauttasaari Pohjoiskaari

Kuva: Etuovi.com/Kiinteistömaailma Hki-Länsi

Tässä on nyt taas tällainen huokauksia aiheuttava, vanhaan tehdasrakennukseen loihdittu asunto. Oih ja voih. On tiiliseinää, raaka betonikatto, lukemattomia suuria ikkunoita ja avara pohja. Asunto on kulmahuoneisto ja sijainti saaren itälaidalla Lauttasaaren sillan kupeessa on varmaan koko saaren paras mahdollinen. Näen niin selvästi itseni tässä kodissa kokkaamassa supersmoothieta, joogaamassa aamuauringossa ja laulamassa oopperaa ikkunat helisten. Kaikki – upean asunnon lisäksi – ovat tavoittamattomia unelmia, joiden perään voin vain jälleen kerran huokailla. Jos sinulla on varaa, osta tämä ja kutsu minut kahville koskettelmaan tiiliseinää! Jooko?

Lisää tietoa ja kuvia tästä asunnosta Etuovi.comissa

Heikkiläntie 1

Lauttasaaren toimiva perheasunto

Kuva: Etuovi.com/Kiinteistömaailma Hki-Länsi

Tämä asunto on suosikkikohteeni! Koti on vuonna 2013 rakennettu 92 neliöinen kolmio, joka elämäntilanteiden vaihdellessa muuttuu tarvittaessa kätevästi myös neliöksi. Tässäkin asunnossa on kaksi lasitettua parveketta: sisäpihalle päin vilvoitteluparveke saunasta ja länteen päin oleskeluparveke puistomaisemin. Koti olisi meidän nelihenkiselle perheelle todella hyvä: kaunis keittiö, iso olohuone, kaksi makuuhuonetta, kaksi vaatehuonetta, kaksi vessaa, kodinhoitotila, parvekkeet ja jopa sauna. Asunto on paljon kulkevalle lapsi- ja koiraperheelle kätevästi toisessa kerroksessa; hissiä ei tarvitse odotella ja näkymät ovat kuitenkin puiden tasalla.

Vaikka uudet asunnot ovat ihanan helppoja ja huolettomia, vaikuttavat ne minusta monesti vähän tylsiltä ja persoonattomilta. Mitä jos maalaisin olohuoneen seinän vaikka keltaiseksi?

Lisää tietoa ja kuvia tästä asunnosta Etuovi.comissa

Purjeentekijänkuja 13

Koti meren päällä

Kuva: Etuovi.com/YIT Asuntomyynti Helsinki

Selatessani asuntokuvia pysähdyin hetkeksi ihastelemaan yllä olevan kuvan kaunista maisemataulua ennen kuin tajusin, että taulu onkin ikkuna. Helsingin Jaakari on kuin laiva: asunnot rakennetaan veden päälle ja maisemat ovat huikeita! Kai talo pysyy kuitenkin paikallaan? Horisontissa siintää Jätkäsaari ja joutsenet laskeutuvat meripihallesi kun sinä istut ja ihailet elämää punaviinilasi kädessä valkoisessa nahkatuolissasi. Tämä kohde on kahdessa kerroksessa, huoneita on joka sormelle ja sanoinko jo, että maisemat ovat ihan käsittämättömän upeita?!

Lisää tietoa ja kuvia tästä asunnosta Etuovi.comissa

Lauttasaari on kyllä mielenkiintoinen asuinalue. Erityisesti alueen tietynlainen syrjäisyys, keskustan läheisyys, upeat ulkoilureitit, meri ja saaren yhteisöllisyys kiehtovat minua. Mutta onko saaressa asuminen hankalaa? Tuuleeko Lauttasaaressa koko ajan? Riehuuko mökkiläiset? Lisää mielipiteesi tai fiiliksesi Lauttasaaresta kommenttiboksiin ja autetaan toinen toisiamme löytämään Se Oikea asuinalue ja koti!

Kiinnostaako muita Lauttasaari asuinalueena? Kurkkaa Lauttasaaren aluesivulle Etuovi.com palveluun ja löydä kaikki alueella myynnissä olevat asunnot. Vai olisiko Töölö enemmän sinua varten?

Ensi kerralla muutetaan suloiseen Käpylään!

Meilahdenmutsi

Katso myös nämä

6 kommenttia sivuun “Meilahdenmutsi muuttaa Lauttasaareen

  1. Kiitos tästä! Ollaan mietitty Lauttasaarta ja nyt taisi tulla päätös että sinne muutetaan 😊

  2. Kiva näin helsinkiläistyneenäkin lukea sun blogia. Tekisi melkein mieli lähteä asuntonäyttöihin ihan huvikseen 🙂 Varsinkin muihin edellisen postauksen Töölöasuntoihin!

    1. Ihana kuulla, kiitos! Joo sanopa muuta, minä voisin viettää kaikki sunnuntait asuntonäytöissä kierrellen 😀 Ja Töölö <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio