Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Yhteistyössä:

Olen aina rakastanut vanhan talon tunnelmaa! En voinut olla enempää innoissani, kun pääsin tutustumaan Hämeenlinnan ydinkeskustassa remontoitavaan vanhaan taloon nimeltään Rauhanlinna. Taloon on remontoitu uusia asuntoja, joista jokaikinen on oma uniikki yksilönsä. Tervetuloa mukaani pienelle kierrokselle yhteen näistä myynnissä olevista asunnoista!

Mikä voisikaan olla ihanampaa kaupungin keskusta-asumista kuin asua tässä yli 100-vuotiaassa jugend-talossa aivan torin kupeessa ja melkeinpä järven rannalla. Läheltä löytyvät Hämeenlinnan keskustan kivijalkaputiikit ja kahvilat, mutta niin myös iso ostoskeskus kävelymatkan päässä. Rauhanlinnaa ei suotta kutsuta Hämeenlinnan kauneimmaksi taloksi ja ulkopuolikin kertoo miten upeasta kohteesta on kyse.

vanha talo Hämeenlinnan keskustassa

Vanhan talon historia ja autenttinen tunnelma

Rauhanlinnalla on huikea historia ja kohde on lajiaan ainutlaatuinen Hämeenlinnassa. Talon on suunnitellut 1899 arkkitehti Henrik Helin ja on hienoa nähdä, miten rakennuskulttuurillinen kohde pääsee jälleen takaisin loistoonsa.

Talon julkisivua restauroidaan ja talo on julkisivultaan suojeltu kohde. Rauhalinnan tiloissa on sadan vuoden sisällä toiminut niin konjakkikauppa kuin raittiusravintolakin. Sen seinillä olisi kerrottavanaan varmasti mitä ihmeellisimpiä tarinoita.

Sain myös nähdä vanhat talon piirustukset ja julkisivukuvat – ne ovat kyllä herkullisia ja yksityiskohdat kutkuttavat tutustumaan taloon paremmin!

Taloon viimeksi 80-luvulla remontoitujen virastohuoneiden tilalle remontoidaan nyt upeita asuntoja, joissa jokaisessa on yksilöllinen tunnelma. Huoneistoja Rauhanlinnassa on kaikkiaan 18 kappaletta kolmessa eri kerroksessa ja jokainen niistä on oma yksilönsä. Osalla ensimmäisen kerroksen huoneistoista on myös kaunis oma sisäänkäynti suoraan kadulta.

Rauhanlinnassa jokainen asunto on uniikki

Vanhoja kaaria, ikkunoita, jotka ovat erilaiset lähes jokaisessa huoneistossa. Upeat ovet… voi mitä voisikaan vielä toivoa. Alimman kerroksen huoneistossa huonekorkeus nousee lähes neljään metriin, kun taas ullakkohuoneistojen huonekorkeus on normaali. Huoneistot ovat tilavia, joten etenkin isoimmat asunnot sopivat hienosti myös perheille.

Jotta pääset itse fiilistelemään paikan päälle – pyydä oma asuntoesittelysi Pyykkösen Jussilta puh. +358505637779 tai jussi.pyykkonen@lakea.fi

Katso Etuovesta Rauhanlinnassa vielä vapaana olevat huoneistot. Näihin asuntoihin todellakin kannattaa tutustua. Asuntoesittelyissä pääset myös fiilistelemään, miten yksi huoneisto on sisustettu malliksi. Huoneistojen uniikit pohjaratkaisut ovat kiehtovia – ei ole kahta samanlaista, mitä toimintoja kukin kotiinsa haluaa? Katso Lakean esitteestä rakennustapaseloste ja pohjakuvat!

Remontoitu vanhaa säilyttäen, nykyajan mukavuuksilla

Rauhanlinnan remontoinnissa on keskitytty siihen, että huoneistossa pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon talon omia autenttisia piirteitä sekä tuomaan esille kauniita klassisia piirteitä. Leveät jalkalistat ja kattolistoitukset syvine ikkunapenkkeineen tuovat ajan havinaa kunnioittaen rakennuksen vuosisataista kulttuuria.

Talon kellarikerroksen tiilikaaret tuovat upeaa kontrastia ja kaunis saunaosasto palvelee koko huoneisto-osakeyhtiötä.

 

rauhanlinna

Rauhanlinna on kyllä ideaali kohde sijaintinsa suhteen kaupunkiasumista rakastavalle ja liikkuvalle asukkaalle. Hämeenlinna sijaitsee keskeisellä paikalla ja kulkuyhteydet löytyy helposti niin Helsinkiin kuin Tampereenkin suuntaan. Tämä on ihana, rauhallinen kaupunki jokaiselle ikäpolvelle! Läheltä löytyvät hyvät mahdollisuudet harrastuksille: uimahalli, kahvilat, ravintolat ja myös kulttuurin nälkäisille Verkatehdas.

Voisitko sinä nähdä itsesi ja oman kotisi Rauhanlinnassa Hämeenlinnan ydinkeskustassa? Tämä upea, kutsuva ja uniikki talo ottaa mielellään vastaan uusia asukkaita. Vapaana olevat huoneistot löydät helposti Etuovesta ja täältä rakennuttajan sivuilta.

Todella kaunis ja historiallinen kohde on pian täysin valmis, joten tule tutustumaan sekä löytämään oma kotisi Rauhanlinnasta.

Ihanaa Syksyä ja Tervetuloa Hämeenlinnaan!

Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio