Etuovi.com

Oma toimitus

Riitta ei ollut ajatellut myydä rivitalokotiaan ihan vielä, mutta sitten vahtiviestistä löytyikin kiinnostava asunto. Hän lähti näytölle ja ihastuminen ensitapaamisella johti kauppoihin. Ja mikä hienointa, näytöltä löytyi myös kiinteistönvälittäjä, joka hoiti Riitan vanhan asunnon myynnin.

Eteinen rivitaloneliössä Mankkaalla
Neljän huoneen rivitaloasunto oli käynyt turhan isoksi. Kuva: Merja Natunen LKV

Asuin 99-neliöisessä perheasunnossa Espoon Mankkaalla. Asunto oli liian iso, joten olin jo tehnyt vahdin ja seurailin asuntotarjontaa. Tarkoituksena oli  pitää vanha koti vielä tukikohtana opiskeleville lapsilleni.

Ihastuminen uuteen asuntoon ensinäytöllä tuli vähän yllätyksenä. Myös asuntoa esitellyt välittäjä, Merja Natunen, teki minuun heti positiivisen vaikutuksen. Jo näytöllä aloimme keskustella vanhan asuntoni myynnistä.

Kävi ilmi, että Merjalla oli paljon kokemusta asuinalueestani, hän oli jopa asunut siellä. Merjasta syntyi heti positiivinen käsitys asiantuntijana ja ihmisten kohtaajana. Näytöllä käydyn keskustelun seurauksena Merja sai toimeksiannon myydä vanha asuntoni

Harkitsitko asuntosi myymistä itse?

Minulle oli alusta asti selvää, että ammattilainen myy asuntoni. Minulla ei ole asiasta kokemusta, ja halusin säästää aikaa sekä vaivaa.

Olin seuraillut vastaavien asuntojen hintoja alueella, joten minulla oli käsitys hintatasosta. Merjan hintapyyntöehdotus vaikutti perustellulta.  Merjallahan oli käytössään myös toteutuneet kauppahinnat. Varmuuden vuoksi otin toisenkin välittäjän arvioimaan asuntoni.

Välityspalkkiosta pääsimme yhteisymmärrykseen. Jälkikäteen arvioiden palkkio oli hintansa väärti tehtyyn työmäärään nähden.

Etsitkö sopivaa ammattilaista? Täältä löydät Etuovi.com-takuuvälittäjät

Keittiön rivitaloneliössä Mankkaalla
Myyjä arvosti sitä, että asunnon kuvat olivat laadukkaita ja realistisia. Kuva: Merja Natunen LKV

Miten asiat etenivät?

Mietimme yhdessä, mitkä asuntoni valtit ovat. Merja laati myynti-ilmoituksen esittelytekstin ja sain kommentoida sitä.  Myyntiin lähti hyvän taloyhtiön perheasunto rauhalliselta paikalta.

Merja ei ehdottanut asunnon stailaamista, mutta ylimääräisiä tavaroita karsin ennen valokuvausta. Sitä suosittelen muillekin myyjille.

Merja käytti ammattikuvaajaa ja se olikin hyvä. Tykkäsin siitä, että kuvat olivat realistisia. Saman kuvaajan kuvat olivat houkutelleet minut tulevan kotini näytölle.

Olohuone rivitaloneliössä Mankkaalla
Turhat tavarat kannattaa karsia ennen myyntikuvien ottoa. Kuva: Merja Natunen LKV

Kiinnostiko asuntosi, pääsittekö toivottuun lopputulokseen?

Asunnossani oli yleisnäyttöjä parin viikon välein, yksityisnäyttöjä vielä useammin. Kaikkiaan Merja piti näyttöjä  enemmän kuin olin odottanut. Ostajien kiinnostus säilyi koko myynnin ajan!

Olimme Merjan kanssa arvioineet alueen keskimääräisen myyntiajan perusteella, että myyntiin menisi noin kolme kuukautta. Asuntoani myytiin lopulta viisi kuukautta. Jossain vaiheessa hieman mietitytti, olinhan jo sitoutunut ostamaan uuden asunnon. Liian suurta riskiä ei tilanteeseen liittynyt, olinhan muuttamassa pienempään.

Se yllätti,  että ostajaehdokkaat kävivät katsomassa asuntoa moneenkin kertaan ja kauppaa harkittiin tosi pitkään. Ehkä asuntoni pintaremontin tarve vaikutti tähän. Merja piti minut koko ajan ajan tasalla, hän soitti lähes aina näyttöjen jälkeen. Ilmoituksen kuvia päivitettiin vuodenajan vaihtumisen myötä.

Hintaa ei onneksi tarvinnut tarkistaa alaspäin. Lopulta eräs useasti asuntoa katsomassa käynyt ostaja rohkaistui tekemään kaupat ja selvisin pienellä tinkimisellä.

Sauna rivitaloneliössä Mankkaalla
Pintaremontin tarve saattoi olla yksi myyntiaikaa pidentäneistä syistä. Kuva: Merja Natunen LKV

Vinkkisi asuntonsa myyntiä harkitseville?

Suosittelen välittäjän kautta myymistä. Asunnon myyminen on jännittävää aikaa, ja jos sen vielä tekee itse, on tilane huomattavasti stressaavampi.

Välittäjän valinnassa korostan pitkää kokemusta sekä ammattitaidon ja persoonan kokonaisuutta. Ainakin parilta välittäjältä kannattaa pyytää hinta-arvio ja kysellä välittäjän aluetuntemusta sekä markkinointisuunnitelmaa asunnollesi.

Kiitos Merjan, asuntoni myynti oli hyvissä käsissä ja selvisin prosessista hyvällä fiiliksellä. Haasteellisinta taisi olla asunnon pitäminen aina tip top -kunnossa näyttöjä varten, ja sekin onnistui oikein hyvin!

Lue  lisää kokemuksia asunnon myynnistä

Riitan asunnon myyjän tarinan kirjasi Sarianne Etuovi.comilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio