Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Meidän kodin sisustaminen alkoi konkreettisesti marraskuussa, kun kannoimme muuttokuorman kynnyksen yli. Sitä ennen olimme mieheni kanssa tutkineet pohjapiirrustuksia, palanneet myynti-ilmoituksen valokuviin ja yrittäneet visualisoida tulevaa. Miten uuden kodin sisustaminen alkaisi?

Kokosin tähän tekstiin omat vinkkini uuden kodin sisustamiseen. Ajatukset tulevat sen pohjalta, mitä olen menneiden kuukausien aikana itse oppinut ja kokenut. Ehkä näistä vinkeistä on apua muillekin muuttoa tekeville.

Kovin montaa sisustusratkaisua emme uskaltaneet suunnitella tai hankkia ennen muuttoa. Kauppapäivän ja muuttopäivän väliin jäi lähes kaksi kuukautta – aika tuntui pitkältä. Siinä ajassa ehdimme lähes unohtaa, miltä uusi koti näytti. Onneksi meillä oli puhelimet pullollaan asuntonäytössä otettuja kuvia, jotka auttoivat hieman suunnittelua.

uuden kodin sisustaminen

uuden kodin sisustaminen

1. Ota asuntonäytössä paljon kuvia

Valokuvat auttavat päätöksenteossa asuntonäytön jälkeen ja myöhemmin niistä voi on apua asunnon sisustuksen suunnittelussa ennen muuttoa. Ota mieluummin liikaa kuin liian vähän kuvia.

Huonekaluista tyhjä asunto näyttää muuton aikana kolkolta ja jopa pieneltä. Mittasuhteet ovat kadoksissa, taulujen kolot seinissä huutavat olemassa olostaan ja kuluneet pinnat näyttävät epäsiisteiltä. Jos kysymyksessä ei ole täysin uusi koti tai juuri remontoitu kohde, kannattaa kodin sisustaminen aloittaa kevyestä pintaremontista.

uuden kodin sisustaminen

2. Kodin raikastus pintaremontilla – pinnat kuntoon ja puhtaiksi

Muuton jälkeen aloitimme maalausurakan. Makuuhuoneen sininen seinä ja työhuoneen keltainen seinä saivat peittyä valkoiseen. Muutenkin kävimme kaikki seinät läpi paklaamalla kuopat ja kolot, sekä maalaamalla pinnat puhtaiksi. Sillä oli iso vaikutus kokonaisuuteen ja tunnelmaan. Pohdimme myös parketin hiomista, mutta tulimme siihen tulokseen, että uusimme lattian myöhemmin keittiöremontin yhteydessä. Puhtaalta pöydältä on niin sanotusti helpompi aloittaa!

Kun pinnat olivat siistit ja seinät puhtaan vaaleat, aloimme mittailla isojen huonekalujen paikkoja. Mihin sohva asettuu olohuoneeseen? Miten iso ruokapöytä keittiöön mahtuu? Miten isoimmat huonekalut sijoitetaan uudessa kodissa?

uuden kodin sisustaminen

uuden kodin sisustaminen

3. Hanki ensin isoimmat huonekalut – keskity somistamiseen ja tekstiileihin myöhemmin

Uuden kodin sisustaminen kannattaa aloittaa isoimmista huonekaluista, jolloin mittakaavat hahmottuvat ja tärkeimmät kulkuväylät selkeytyvät. Me valitsimme uuteen kotiin melko ajattoman värisiä ja ajattoman muotoisia huonekaluja, koska uskomme niiden kestävän sillä tavoin parhaiten aikaa. Ajatuksenamme on luoda ajaton, mutta tyylikkään kodikas sisustus. Sellainen koti, jossa meidän perhe viihtyy.

Sisustusinspiraatiota kannattaa käydä bongailemassa Ideat & vinkit -galleriassa

uuden kodin sisustaminen

uuden kodin sisustaminen

uuden kodin sisustaminen

4. Hiljaa hyvä tulee – aloita uuden kodin sisustaminen rauhassa

Meidän muutosta on kulunut aikaa noin neljä kuukautta, eikä kotimme ole vielä valmis. Mutta ei sen tarvitsekaan olla.

Vaikka ajatus koko kodin laittamisesta pikavauhdilla olisi houkutteleva, kannattaa sisustamiselle antaa aikaa. Sisustuksen ei tarvitse valmistua viikossa! Parhaat oivallukset ottavat aikaa ja koti muotoutuu pikkuhiljaa oman näköiseksi. Olemme pyöritelleet huonekaluja kodissamme, miettineet värimaailmoja ja keskustelleet yhdessä mieheni kanssa, millaisen kodin haluamme. Vähitellen kodin sisustus on alkanut löytää muotonsa. Kaikkea ei tosissaan kannattanut sännätä tekemään nyt, heti tai kohta, vaikka jossain vaiheessa houkutus olisikin ollut suuri.

Sellaisilla vinkeillä minä lähtisin uutta kotia sisustamaan muutaman muuton kokemuksella. 🙂

Hilla Stenlund

Ps. Lue myös aikaisemmat kirjoitukseni siitä, miten asunnonvaihtomme eteni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio