Tänä vuonna Habitare-messuja kierrellessäni huomasin kaipaavani värejä. Tiedä sitten, johtuiko kaipuu messujen maltillisesta yleisfiiliksestä; joukosta kun ei tuntunut erottuvan selkeästi yhtään näytteilleasettajaa ylitse muiden. Syy voi löytyä myös vuodenajasta tai pitkään jatkuneesta mustavalkoisesta sisustustrendistä. Niin kauniita kuin mustavalkoiset kodit parhaimmillaan ovatkin, huomaan ikävöiväni hyvin sommiteltujen värien luomaa tunnelmaa ja kerroksellisuutta kodin sisustuksessa.

Alla muutama väripilkku tämän vuoden Habitaresta sekä muutama muu täysin subjektiivinen otos tuotteista, jotka ovat vain jollain muulla tavalla aivan erityisen mainioita :-).

 

marimekko, koristetyyny, hattarakukka marimekko, koristetyyny, hattarakukka
Marimekon osasto suorastaan hehkui heidän uutuuskuosinsa Hattarakukan ansiosta. Jälleen kerran jouduin tunnustamaan uskoni kyseistä brändiä kohtaan. En ole ikinä joutunut pettymään yrityksen uutuustuotteiden äärellä ja innolla odotankin yrityksen joulukuoseja saapuvaksi myymälöihin.

 

laattapiste, kylpyamme
Näin iloiset kylpyammeet löytyivät Laattapisteen osastolta! Baltecon Danube-kiviamme oli kaiken lisäksi muotoilultaan mitä linjakkain. Lisäksi amme mahtuu pienempääkin kylppäriin, sillä tuotteen pituus on vain 154 cm.

 

punainen lattiavalaisin, isku
Iskun osastolta löytyi varsinainen katseenvangitsija. Näin hehkeä kaunotar sopisi parhaiten avaraan, rohkeaan ja persoonallisesti sisustettuun kotiin. Selvitystyö valaisimen nimestä on aloitettu ja lisään nimen kommentteihin, heti kun saan sen tietooni.

 

pärekori
Olen aiemminkin hehkutellut kotimaisen Verso Designin tuotteita blogissamme. Pärekori on tuote, jonka ääreen pysähdyn niin toreilla kuin (näköjään) messuillakin. Verso Design on lisännyt Lastu-koreihinsa kaiken lisäksi joko huovasta tai nahasta valmistetut kahvat. Perinteinen ja tyylikäs ratkaisu kodin säilytyshaasteisiin!

 

käytävämatto, Ilse Stand
Onko sinuakin alkanut ärsyttää nykyisten halpatuontimattojen huono laatu? Monet kun alkavat kupruilemaan jo muutamassa vuodessa ja tarvitsevat alleen lähes aina kumisen liukuesteen. Juuri kesälomalla raahasin kaksi kappaletta omatekoisia (ja painavia) räsymattoja torimyyjältä eteiseeni. Maarianhaminalaisen Ilse Bergin matot säteilivät energiaa, kuteen ollessa paksua puuvillatrikoota. Ilsen ruotsinkieliset kotisivut löytyvät osoitteesta www.salt.ax.

 

afrikkalainen tekstiili
Inkuton pieneltä messustandilta löytyi ennennäkemättömän hurmaavia, afrikkalaisia kankaita. Inkuto.com on pääasiassa keskittynyt reilun kaupan luomukosmetiikan tuotantoon, enkä löytänytkään kankaita enää jälkikäteen heidän kotisivuiltaan. Toivottavasti kankaat tulevat kuitenkin kiinteäksi osaksi yrityksen valikoimaa, sillä niin kauniita ne olivat!

 

mikrosementti
Oletko jo kuullut mikrosementistä? Tuotteella voi luoda betonia muistuttavan pinnan muun muassa vanhojen laattojen päälle, mikä mahdollistaakin astetta helpomman kylpyhuoneen freesauksen. Pinnoite tuntuu olevan tämän hetken hittituote ja ihan googlaamalla löytyykin paljon tarinoita ja kokemuksia mikrosementistä. Nämä kauniit mallipalat löytyivät Counterformin betonitaso.fi -osastolta.

 

suihkukulma kylpyamme
Tästä vähemmän värikkäästä kuvasta löytyy tuote, jonka ”olemassaolottomuutta” tai ainakin epätietoisuutta siitä olen harmitellut pitkään. Kyse on siis suihkukulman ja kylpyammeen yhdistelmästä. Vaikka yritänkin välttää yletöntä vedellä lotraamista, palvelee yhdistelmä niin pikasuihkuttelijaa kuin kylpemistä rakastavaa lasta tai aikuista. Tuote olisi täydellinen, jos siihen sisältyisi ulkopuolelle sijoitettava jakkara ammeeseen astumiselle.

 

pieni naulakko
Kokosin noin kuukausi takaperin ideoita yksiön sisustukseen, johon tämäkin tuote olisi sopinut kuin nakutettu. The Block –kortteli esitteli Habitaren tulokkaat Talentshop-näyttelyssään, josta löytyi muun muassa Laura Väreen suunnittelemat innovatiiviset, mutta pelkistetyt naulakot. Toivottavasti tämä tyylikäs tuote saadaan mitä pikimmiten massatuotantoon!

 

hauska meikkipussi
Kukapa ei kaipaa hieman huumoria varsinkin arkiaamuihin. Mikseipä tähän kävisi meikkipussi revolveriprintillä, mutta itseeni kolahti erityisesti pussukka, joka tiivistää kaiken olennaisen kosmetiikkapussin tarkoituksesta ;-). Näin hauskat tuotteet löytyivät muutenkin tyylikkäältä Destinystoren osastolta.

 

Lisää nappaamiani kuvia Habitare 2015-tapahtumasta löydät Etuovi.comin ideagalleriasta :-).

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Katso myös nämä

Habitare-messut 2016: Trendit ja parhaat sisustustärpit
Blogi Viikon valinnat
Messuille käy sisustajan tie – Forma 2015
Blogi Sisustus
Habitare-messut 2017 – sisustustrendit ja ideat huomisen kotiin
Blogi Sisustus
Puutarhamessut 2015 – vihersisustajan mekka
Blogi Piha & puutarha
Kodikas loft-henkinen koti, osa 2/2
Blogi Kylässä
Habitare 2016 – mikä messuilla kiinnostaa tänä vuonna?
Blogi Sisustus
Asuntomessujen 2015 antia
Blogi Sisustus
Yksiön sisustus – ideat ja vinkit pieneen tilaan
Blogi Sisustus
Valon ja värin viikonloppu – Sisustus 2015
Blogi Sisustus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *