Tänä vuonna Habitare-messuja kierrellessäni huomasin kaipaavani värejä. Tiedä sitten, johtuiko kaipuu messujen maltillisesta yleisfiiliksestä; joukosta kun ei tuntunut erottuvan selkeästi yhtään näytteilleasettajaa ylitse muiden. Syy voi löytyä myös vuodenajasta tai pitkään jatkuneesta mustavalkoisesta sisustustrendistä. Niin kauniita kuin mustavalkoiset kodit parhaimmillaan ovatkin, huomaan ikävöiväni hyvin sommiteltujen värien luomaa tunnelmaa ja kerroksellisuutta kodin sisustuksessa.

Alla muutama väripilkku tämän vuoden Habitaresta sekä muutama muu täysin subjektiivinen otos tuotteista, jotka ovat vain jollain muulla tavalla aivan erityisen mainioita :-).

Marimekko Habitare 2015 -messuilla

Marimekko Habitare 2015 -messuilla
Marimekon osasto suorastaan hehkui heidän uutuuskuosinsa Hattarakukan ansiosta. Jälleen kerran jouduin tunnustamaan uskoni kyseistä brändiä kohtaan. En ole ikinä joutunut pettymään yrityksen uutuustuotteiden äärellä ja innolla odotankin yrityksen joulukuoseja saapuvaksi myymälöihin.

Laattapiste Habitare 2015 -messuillaNäin iloiset kylpyammeet löytyivät Laattapisteen osastolta! Baltecon Danube-kiviamme oli kaiken lisäksi muotoilultaan mitä linjakkain. Lisäksi amme mahtuu pienempääkin kylppäriin, sillä tuotteen pituus on vain 154 cm.

Punainen jalkavalaisin Iskun osastolla - Habitare 2015
Iskun osastolta löytyi varsinainen katseenvangitsija. Näin hehkeä kaunotar sopisi parhaiten avaraan, rohkeaan ja persoonallisesti sisustettuun kotiin. Selvitystyö valaisimen nimestä on aloitettu ja lisään nimen kommentteihin, heti kun saan sen tietooni.

Verso Design pärekorit - Habitare 2015
Olen aiemminkin hehkutellut kotimaisen Verso Designin tuotteita blogissamme. Pärekori on tuote, jonka ääreen pysähdyn niin toreilla kuin (näköjään) messuillakin. Verso Design on lisännyt Lastu-koreihinsa kaiken lisäksi joko huovasta tai nahasta valmistetut kahvat. Perinteinen ja tyylikäs ratkaisu kodin säilytyshaasteisiin!

Ilse Berg -räsymatot Habitare 2015 -messuilla

Onko sinuakin alkanut ärsyttää nykyisten halpatuontimattojen huono laatu? Monet kun alkavat kupruilemaan jo muutamassa vuodessa ja tarvitsevat alleen lähes aina kumisen liukuesteen. Juuri kesälomalla raahasin kaksi kappaletta omatekoisia (ja painavia) räsymattoja torimyyjältä eteiseeni. Maarianhaminalaisen Ilse Bergin matot säteilivät energiaa, kuteen ollessa paksua puuvillatrikoota. Tutustu Ilsen ja muiden Salt Konsthantverkin tekijöiden tuotteisiin suomenkielisessä verkkokaupassa.

Inkuton afrikkalaiset tekstiilit - Habitare 2015
Inkuton pieneltä messustandilta löytyi ennennäkemättömän hurmaavia, afrikkalaisia kankaita. Inkuto.com on pääasiassa keskittynyt reilun kaupan luomukosmetiikan tuotantoon, enkä löytänytkään kankaita enää jälkikäteen heidän kotisivuiltaan. Toivottavasti kankaat tulevat kuitenkin kiinteäksi osaksi yrityksen valikoimaa, sillä niin kauniita ne olivat!

Counterform mikrosementti - Habitare 2015

Oletko jo kuullut mikrosementistä? Tuotteella voi luoda betonia muistuttavan pinnan muun muassa vanhojen laattojen päälle, mikä mahdollistaakin astetta helpomman kylpyhuoneen freesauksen. Pinnoite tuntuu olevan tämän hetken hittituote ja ihan googlaamalla löytyykin paljon tarinoita ja kokemuksia mikrosementistä. Nämä kauniit mallipalat löytyivät Counterformin betonitaso.fi -osastolta.

Suihkukulman ja kylpyammeen yhdistelmä - Habitare 2015
Tästä vähemmän värikkäästä kuvasta löytyy tuote, jonka ”olemassaolottomuutta” tai ainakin epätietoisuutta siitä olen harmitellut pitkään. Kyse on siis suihkukulman ja kylpyammeen yhdistelmästä. Vaikka yritänkin välttää yletöntä vedellä lotraamista, palvelee yhdistelmä niin pikasuihkuttelijaa kuin kylpemistä rakastavaa lasta tai aikuista. Tuote olisi täydellinen, jos siihen sisältyisi ulkopuolelle sijoitettava jakkara ammeeseen astumiselle.

Laura Väre: naulakko - Habitare 2015
Kokosin noin kuukausi takaperin ideoita yksiön sisustukseen, johon tämäkin tuote olisi sopinut kuin nakutettu. The Block –kortteli esitteli Habitaren tulokkaat Talentshop-näyttelyssään, josta löytyi muun muassa Laura Väreen suunnittelemat innovatiiviset, mutta pelkistetyt naulakot. Toivottavasti tämä tyylikäs tuote saadaan mitä pikimmiten massatuotantoon!

Destinystore - Habitare 2015
Kukapa ei kaipaa hieman huumoria varsinkin arkiaamuihin. Mikseipä tähän kävisi meikkipussi revolveriprintillä, mutta itseeni kolahti erityisesti pussukka, joka tiivistää kaiken olennaisen kosmetiikkapussin tarkoituksesta ;-). Näin hauskat tuotteet löytyivät muutenkin tyylikkäältä Destinystoren osastolta.

Lisää nappaamiani kuvia Habitare 2015-tapahtumasta löydät Etuovi.comin Ideat & Vinkit -galleriasta :-).

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio