Muuttomaailma.fi-tiimi

Ja muuttaminen onkin mukavaa

Yhteistyössä:

Yksiön muutto edessä? Miten se kannattaa hoitaa? Peräkärry, pakettiauto vai muuttofirma avuksi?

Annan tässä jutussa vinkit, joilla selviät yksiön muutosta helposti ja samalla edullisesti. Muutamat tärkeät asiat huomioimalla muuttosi sujuu taatusti sujuvammin.

yksiön muutto

Onko peräkärry halvin vaihtoehto?

Perinteisesti yksiön muutot ajetaan lainatulla peräkärryllä. Siinä on omat kommervenkkinsä, mutta on ihan toimiva vaihtoehto, kun tavaraa on vähän.

Peräkärry on edullinen vuokrata tai lainata. Valitettavasti sen kanssa on myös vaarallisen helppoa mokata kalliisti.

Pahimmat mokat vältät, kun kiinnität erityistä huomiota peräkärryn lastaukseen. Lastaa painavimmat tavarat akselin päälle, ja ole tarkkana, ettei kärrystä tule takapainoinen. Takapainoinen peräkärry keventää vetoauton perää vaarallisesti, jolloin syntyy ainekset suureen vahinkoon.

Tutustu etukäteen peräkärryn turvalliseen käyttöön, esimerkiksi Liikenneturvan sivuilla, tai käytä ammattilaista apuna. Lue kuinka hankit ammattitaitoisen muuttomiehen avuksi muuttoon.

Jos turvallisuusasiat ovat kunnossa, eikä useamman edestakaisen reissun ajaminen ole ongelma, peräkärry on kustannustehokas vaihtoehto yksiön muuttoon.

Peräkärryn vuokraus yksiön muuttoon maksaa tyypillisesti 20-40 €.

yksiön muutto

Entä pakettiauton hinta? Minkä kokoinen pakettiauto yksiön muuttoon?

Jos peräkärryn käyttö askarruttaa, vuokraa pakettiauto. Pakettiautoja löytyy monenlaisia ja kokoisia. Aina pienistä 3 ㎥ – keskikokoisiin 9 ㎥ – ja suuriin 20 ㎥ pakettiautoihin asti.

Mikä niistä on paras yksiön muuttoon?

Tyypillisen yksiön tavarat mahtuvat 15 ㎥ pakettiautoon. Yksi ruokaryhmä, sohva, sänky, lipasto, 20-30 muuttolaatikkoa, jne.

Pienempikin pakettiauto käy, jos kaikkien tavaroiden ei tarvitse mahtua kerralla kyytiin, ja muutto voidaan suorittaa useammalla ajolla.

Silloin, kun edestakaisin ajelu ei ole vaihtoehto, käytä mieluummin hieman liian suurta kuin pientä autoa. Sen lisäksi, että omaisuus mahtuu varmasti kyytiin, ylimääräinen tila helpottaa kuorman turvallista pakkaamista.

Pakettiauton vuokraus yksiön muuttoon maksaa tyypillisesti 50-80 €.

Lue myös: Pienen kodin sisustus – kekseliäisyys kunniaan

yksiön muutto

Saisiko olla mukavampi yksiön muutto? Muuttopalvelun hinta alkaen 100 €

Muutossa on hurjan paljon tehtävää ja stressattavaa. Kannattaako se kaikki tehdä itse?

Jos haluat hoitaa muuton mahdollisimman helposti, unohda peräkärryn ja pakettiauton kanssa värkkäys. Yksiön muuttoon saa edullisesti ammattitaitoista apua, joka kääntää stressitasot laskuun.

Kun omasta takaa löytyy 1-2 reipasta kantajaa, kevyt muuttopalvelu (pakettiauto ja kuski) on täydellinen valinta yksiön muuttoon. Muuttofirma hoitaa muuttoauton, toimii kantoapuna ja pitää muuton raiteillaan.

Ei stressiä peräkärryn vekslailusta tai muuttoauton vuokraamisesta. Ammattilainen ohjaksissa, ja muutto ohi parhaimmillaan alle kahdessa tunnissa. Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta.

Nopea yksiön muutto maksaa noin 100 euroa.

Kiinnostuitko? Kilpailuta muuttopalvelu Muuttomaailma.fi:ssä. Saat keskimäärin 6 tarjousta, ja ensimmäiset jo tunnissa.

Lue myös: Paljonko muuttopalvelu maksaa ja miten hinta muodostuu?

Olipa valintasi sitten peräkärry, pakettiauto tai muuttofirma, toivotan mukavaa muuttoa!

Juha Muuttomaailma.fi-tiimistä

Muuttomaailma.fi ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio