Marika Ritala-Mäkinen

Luova sisustussuunnittelija

Eipä ole tullut aiemmin selailtua saunoja Etuovi.comin myytävien asuntojen joukosta. Mutta tänään selailin niitä oikein olan takaa, sillä pääsin kokoamaan Etuovi-blogin viikon valintoja aiheesta upeimmat saunan lauteet. Löysin kymmeniä toinen toistaan upeampia saunoja ympäri Suomen – ja kun viisi piti valita, niin tiukkaa teki! Tässä nyt kuitenkin teillekin näytille 5 upeaa, yksilöllistä ja erilaista saunaa, joissa jokaisessa on jotain erityistä.

Hämyisän saunan lauteet ja oma spa Nauvossa

Tässä saunassa sykähdytti erityisesti tumma sauna, joka on upea vastakohta spa-osaston vaalealle, pehmeälle ja puuteriselle ilmeelle. Tähän suureen saunaan mahtuu kerralla vähän isompikin porukka saunomaan ja rentoumaan. Tutustu tarkemmin tähän saunaan ja upeaan kotiin, joka sijaitsee Klockarbergin kauniilla alueella, aivan Nauvon venesataman vieressä.

sauna ja spa-osasto

 

 

Kuva: Etuovi.com: Bo LKV Turku, omakotitalo 212,5 m², Laivanvarustajantie 2

tummat saunan lauteet

 

 

Kuva: Etuovi.com: Bo LKV Turku, omakotitalo 212,5 m², Laivanvarustajantie 2

Kotoisa sauna Urjalassa

Tässä saunassa ihastuin kotoisaan tunnelmaan, joka syntyy kiuasseinän luonnonkivisestä taustasta sekä puupaneelien ja lauteiden yksityiskohdista. Tumma katto ja tummat saunan lauteet pehmentävät tumman kiven ja vaaleiden puupaneeleiden välistä kontrastia ja tekevät kokonaisuudesta mielenkiintoisen. Tässä saunassa voi oman maun mukaan valita, haluaako löylyihin nopeasti vai pitemmän kaavan mukaan. Saunassa on nimittäin sekä puu- että sähkölämmitteinen kiuas viereikkäin. Tutustu lisää tähän tilavaan Mammutti-hirsitaloon Etuovessa.

perinteiset saunan lauteet

 

 

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Asunto Pirkanmaa Oy LKV / omakotitalo 166 m², Kolkantie 5

Linjakkaat saunan lauteet Helsingin Marjamäessä

Kiukaan musta taustaseinä ja linjakkaat vaaleat lauteet sykähdyttävät tässä saunassa. Tämän saunan lauteilla ja tässä paritalokodissa on tilaa isommallekin perheelle. Kurkkaa Etuovesta, miltä koti näyttää muuten.

vaaleat linjakkaat saunan lauteet

 

Kuva: Etuovi.com paritalo 186,3 m², Kunnallisneuvoksentie 5, Kiinteistömaailma | Hki-Etelä, Kruununhaka ja Katajanokka (KK-Neliöt Oy LKV)

Hirsisauna luonnon helmassa Janakkalassa

Tämä kaunis hirsirakenteinen pihasauna suorastaan kutsuu saunomaan. Ihan kuin aika pysähtyisi saunatuvassa ja saunassa. Hirret on käsitelty sekä saunatuvassa että saunassa upean väriksi. Tummahko hirsi yhdessä luonnonvalkoisen kanssa toimii takuuvarmasti. Saunan kruunaa upea katto, joka on tehty tuppeensahattuja lautoja yhdistämällä. Mansardikattoisen päärakennuksen puolelta löytyy paljon lisää ihasteltavaa.

Saunan eteinen

Kuva: Etuovi.com / Kaisa Liski LKV Oy, Hämeenlinna / omakotitalo 176 m², Alimaantie 231

hirsiseinät ja kauniit saunan lauteet

 

 

Kuva: Etuovi.com / Kaisa Liski LKV Oy, Hämeenlinna / omakotitalo 176 m², Alimaantie 231

Persoonallinen kerrostalosauna Rovaniemellä

Kerrostalosaunoissa näkee harvemmin personaallisia tila- ja materiaaliratkaisuja, mutta tämä kerrostalosauna Rovaniemeltä pääsi yllättämään positiivisesti. Materiaalit ja tilaratkaisut on toteutettu erittäin hyvällä maulla ja laatuun on selvästi panostettu. Kosteantilan lattian ja seinien kivimateriaali on vuolukiveä, joka ei ole märkänäkään liukas. Vuolukivellä on myös erinomainen lämmönvarauskyky, mikä tekee siitä loistavan lattimateriaalin erityisesti lattialämmitteisiin tiloihin.

persoonallinen kerrostalosauna

 

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Rovaniemen Kodit Oy LKV, kerrostalo 98 m, Veitikantie 35

perinteinen sauna ja saunan lauteet

 

 

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Rovaniemen Kodit Oy LKV, kerrostalo 98 m, Veitikantie 35

Etuoven ideagalleriaan näitä poimitaan myös koko ajan lisää, käy ihastelemassa lisää suomalaisia saunoja!

Ja ei muuta kuin saunomaan tai hakemaan lisää saunaideoita omaan saunaan Etuoven kuvagalleriasta 🙂

/ Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio