Muuttomaailma.fi-tiimi

Ja muuttaminen onkin mukavaa

Yhteistyössä:

Haluatko säästää muutossa? Onko edullinen muutto hakusessa, niin taloudellisesti kuin henkisestikin?

Edullinen ja stressivapaa muutto ei ole haaveunta. Se on mahdollista, kun tietää mitä tekee. Kaiken A ja O on muuton nopeus ja sujuvuus. Alta löydät viisi parasta keinoa säästää aikaa, rahaa ja hermoja.

edullinen muutto

1. Säästä mieluummin rahaa, älä romuja kaapin perällä

Tavaroiden pakkaaminen ja purkaminen sekä kantaminen vievät eniten aikaa muutossa. Mitä vähemmän muutettavaa tavaraa on, sitä nopeammin kaikki tapahtuu.

Myy ja kierrätä kaikki tarpeeton tavara kaappien ja varastojen perukoilta. Kartoita myös huonekalujen sopivuus uuteen kotiin – jos niille ei ole sopivaa paikkaa, hankkiudu niistä eroon. Aloita tyhjennysoperaatio viimeistään kuukausi ennen muuttoa.

2. Sano ei nyssykkämuutolle

Olet varmasti ollut mukana muutossa, jossa on hieman liikaa irtotavaraa, nyssyköitä ja pussukoita. Niiden kantaminen ja lastaaminen on hankalaa ja aikaavievää. Miksi ryhtyä siihen hommaan, kun pienellä panostuksella pakkaaminen on huomattavasti helpompaa?

Unohda nyssäkät, ja hanki asianmukaiset muuttolaatikot, joko pahviset tai muoviset. Kunnollisilla laatikoilla muutossa helpottuu moni asia: tavaroiden pakkaaminen, kantaminen ja purkaminen. Homma on kertaheitolla paljon tehokkaampaa.

Lue myös: Vertailussa muuttajan pakkaustarvikkeet: muuttolaatikot, pahvilaatikot ja jätesäkit

3. Älä ajele edestakaisin

Unohda edestakaisin ajelu, ja hanki muuttoosi tilava, hyvinvarusteltu muuttoauto. Kun tavarat mahtuvat kerralla kyytiin, muutto sujuu nopeammin ja turvallisemmin.

Muuttoauton lastaamisessa voi käyttää apuna nokkakärryjä sekä perälautanostinta, joka auttaa etenkin painavien lastien kanssa. Asianmukaiset välineet = vähemmän vahinkoja.

edullinen muutto

Sopivimman kokoinen muuttoauto muuttoosi? Lue muuttoauto-opas.

4. Valmistaudu hyvin – pakkaa kaikki kantovalmiiksi

Kun muuttoauto kurvaa pihaan, on myöhäistä alkaa pakkaamaan tai suojaamaan. Valmistaudu hyvissä ajoin laittamalla kaikki kantovalmiiksi (lukuunottamatta siivousvälineet), jotta muutto voidaan aloittaa heti. Säästä siivousvälineet muuttosiivousta varten, paitsi jos muuttosiivous tehdään muuttofirman tai siivousfirman toimesta.

Irrota valaisimet, hyllyt, pyykinpesukone ja sähkölaitteet. Tarvittaessa pura isot huonekalut, jotka eivät muuten mahdu asunnosta ulos. Laita siis kaikki täysin kantovalmiiksi, ja ilahdut kuinka nopea hyvin valmisteltu muutto on.

Vinkit valmisteluun muuttajan muistilista -artikkelistamme.

5. Löydä paras tarjous kilpailuttamalla muutto

Muuttopalvelu tekee muutosta ihanan stressivapaata ja on koko rahan arvoista. Älä kuitenkaan osta ennen kuin kilpailutat, koska hintahaarukka on suuri. Lisäksi paras tarjous tulee usein odottamattomasta paikasta.

Muuttofirmat ovat jatkuvasti tien päällä, joten yrityksen kotipaikkaa ei kannata tuijottaa. Kilpailukykyisin tarjous voi tulla naapurikunnasta tai pitemmänkin matkan päästä.

Älä siis missaa parasta tarjousta, jätä tarjouspyyntö Suomen suurimpaan muuttojen kilpailutuspalveluun Muuttomaailma.fi.

Saat keskimäärin 6 tarjousta, ja ensimmäiset jo tunnissa.

Mukavia muuttoja toivottaen,
Muuttomaailma.fi-tiimi

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran 4.10.2020, päivitetty 30.3.2023

Muuttomaailma.fi ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio