Muuttomaailma.fi-tiimi

Ja muuttaminen onkin mukavaa

Yhteistyössä:

Onko muutto välineurheilua? No kyllä se tavallaan on!

Käyn seuraavassa läpi suomalaisten suosimat TOP 3 pakkaustarvikkeet, eli muoviset ja pahviset muuttolaatikot sekä jätesäkit. Valtaosa muutoista tehdään tällä voimakolmikolla. Mutta miten niitä oikeastaan kannattaa käyttää, ovatko muoviset muuttolaatikot oikeasti hyödyllisiä ja paljonko ne maksavat?

1. Muoviset muuttolaatikot – oikeasti rahan arvoiset?

Omasta kokemuksestani muoviset muuttolaatikot ovat ylivoimaisesti miellyttävimmät käsitellä. Ei siitä pääse mihinkään. Muovilaatikot eivät liiskaannu tai repeä suurenkaan kuormituksen alla, kestävät kosteutta, eli ne voi huoletta laskea alas kostealle tai lumiselle alustalle. Laatikkoon pakatut tavarat eivät ole siitä moksiskaan. Ihanan helppoa ja huoletonta.

muuttolaatikot

En tarkoita, että sinun pitäisi pakata aivan kaikki muovisiin muuttolaatikoihin, mutta oma suositukseni on, että hanki ne vähintään keittiötavaroita varten. Lautaset, lasit, aterimet, veitset ynnä muut painavat ja erityishuomiota vaativat tavarat on helppo pakata tukeviin muuttolaatikoihin. Voit luottaa siihen, että laatikot kestävät, ja suojaavat omaisuutesi aina uuteen kotiin asti.

Muoviset muuttolaatikot ovat helposti pinottavia, ja lukkiutuvat tukevasti päällekkäin. Ne eivät liu’u tai ala kallistelemaan, joka helpottaa sekä kantamista että kuljetusta. Kaiken kaikkiaan turvallista ja tervetulleen huoletonta muuttamista.

Normaali käytäntö on, että muuttofirma pesee muuttolaatikot jokaisen käyttökerran jälkeen, joten laatikoihin on miellyttävä pakata esimerkiksi elintarvikkeet, astiat ja tekstiilit. Sen lisäksi muovilaatikoista ei irtoa pahvipölyä tai jätesäkeille ominaisia hajuja.

Muoviset muuttolaatikot vuokrataan tyypillisesti vuorokausitaksalla, eli voit pitää laatikoita niin pitkään kuin haluat, ja maksat vain toteutuneesta vuokra-ajasta.

Muovisten laatikoiden vuokrahinta vaihtelee, mutta on yleensä hintahaarukassa 0,13 – 0,19 € / vuorokausi. Esimerkiksi 40 muovista muuttolaatikkoa viikoksi maksaisi 36 – 53 euroa, johon pakkaa helposti kaikki yksiön tavarat, tai jopa kaksion.

Voit noutaa ja palauttaa muuttolaatikot itse tai tilata kuljetuksen. Kuljetuskustannukset vaihtelevat paljon paikkakunnittain ja muuttofirmoittain, mutta tyypillisesti hintahaarukka on 10 – 30 euroa per kuljetus. Harvemmin asutetuilla alueilla hinta voi olla korkeampi.

Muuttomaailma.fi Muuttajakysely 2018: Joka kolmas muuttopalvelun käyttäjä tilasi myös muuttolaatikot.

muuttolaatikot

Vinkki: Jos harkitset muuttopalvelun käyttämistä, niin tiedustele heiltä myös muuttolaatikoita. Muuttopalvelun yhteydessä voit saada muuttolaatikot edullisemmin.

Muovisten muuttolaatikoiden edut: 

 • kestävyys, tukeva rakenne
 • kosteuden kesto
 • puhtaus, siisteys
 • kantokahvat joka reunassa
 • tukevat pinot, eivät liu’u
 • tyhjänä pinottavissa sisäkkäin
 • ei jätteitä
 • valmistettu kierrätyskelpoisesta muovista

2. Pahviset muuttolaatikot ja banaanilaatikot – tavarat säilöön ja rahaakin säästyy

Jokainen meistä on joskus käyttänyt muutossa pahvilaatikoita. Niitä on helppo ostaa tavarataloista tai kysyä käytettynä ilmaiseksi ruokakaupan takahuoneesta. Pahvilaatikoiden yksi parhaista ominaisuuksista onkin helppo saatavuus, ja toisaalta myös hävitettävyys, koska ne voi käytön jälkeen litistää pahvinkeräykseen. Näppärää.

muuttolaatikot

Pahviset muuttolaatikot menevät kokoontaiteltuna pieneen tilaan, joten niitä mahtuu kymmenittäin pieneenkin henkilöautoon. Voit hankkia pahvilaatikot vaikkapa kauppareissun yhteydessä. Tosin kannattaa huomioida, että esimerkiksi banaanilaatikoita ei voi taitella kasaan tai pinota sisäkkäin, joten ne vievät paljon tilaa tyhjänäkin. Pahvilaatikoissa on siis eroja.

Pahviset muuttolaatikot maksavat noin 1 – 4 euroa kappale. Kiinnitä huomiota hintalapun lisäksi myös pahvin vahvuuteen, koska halpaan heiveröiseen pahvilaatikkoon ei välttämättä voi pakata kovin paljoa tavaraa, jolloin tarvitset niitä useamman.

Pakkaa pahvisiin muuttolaatikoihin etenkin tavaroita, joita ei ole tarkoitus purkaa heti. Voit kantaa pahvilaatikot suoraan varastoon säilytykseen ja unohtaa ne sinne. Ainakin siihen asti kunnes on seuraavan muuton aika.

Pahvilaatikoiden edut:

 • menevät taiteltuna pieneen tilaan
 • voi kantaa suoraan varastoon
 • banaanilaatikoita saatavilla ilmaiseksi
 • hyvä saatavuus
 • hävitys pahvinkeräykseen

3. Rullallinen jätesäkkejä ja viimeisen illan paniikkipakkailut

Jätesäkit astuvat mukaan pakkausoperaatioon viimeistään kun pahvilaatikot loppuvat. Kun loput tavarat on vaan pakko pakata johonkin, niin rullallinen jätesäkkejä pelastaa tilanteen. Mutta on jätesäkeillä muitakin hyviä ominaisuuksia.

muuttolaatikot

Itse tykkään pakata jätesäkkeihin tyynyjä, peittoja, pyyhkeitä, sohvan pehmusteita, vaatteita ja muita tekstiilejä. Niitä on helppo kuljettaa jätesäkeissä, ja pehmeitä säkkejä voi käyttää pehmusteena muuttoautossa. Säkillinen tyynyjä on erinomainen matkaseuralainen vaikkapa viihde-elektroniikalle, etteivät laitteet heilu ja kolise muita tavaroita vasten automatkalla.

Hankalin osuus on jätesäkkien tyhjentäminen. Ne ovat niin pimeitä, että sisältöä on vaikea penkoa, joten ainoa järkevä purkutapa on räjäyttää koko säkin sisältö lattialle, ja perata tavarat siitä eteenpäin.

Jätesäkkien käyttö helpottuu kuitenkin reilusti, jos löydät läpinäkyviä säkkejä. Niitä voi olla hankalampi löytää kaupasta, mutta ovat etsinnän arvoisia. Nimittäin se helpottaa elämää, kun heti näkee mitä säkkiin on pakattu.

Jätesäkkien hinnat alkavat noin 0,25 eurosta, eli muutamalla eurolla saa rullallisen.

Jätesäkkien edut:

 • menevät erittäin pieneen tilaan
 • erinomainen saatavuus
 • kätevä vaatteille ja kankaille, jos saavat rypistyä
 • pehmeitä säkkejä voi käyttää pehmusteena

Yhteenveto

Tässä oli lyhyt katsaukseni muovi- ja pahvilaatikoiden sekä jätesäkkien käyttöön. Mitä tästä jäi käteen? No, sanoisin, että jokaisella on oma tähtiroolinsa, jossa se loistaa. Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun käyttää niitä kaikkia, ja myös omaa päätään eli pakkaa fiksusti.

Tässä vielä peukalosäännöt tarvikkeiden käyttöön:

 • Jätesäkit: Pakkaa tekstiilit jätesäkkeihin
 • Pahvilaatikot: Säilytykseen ja varastoon menevät tavarat
 • Muovilaatikot: Kaikki muu

Täällä voit tutustua muuttolaatikoihin vielä tarkemmin ja pyytää niistä tarjouksia

Lataa myös muuttajan muistilista, niin muuttaessa pysyy homma hanskassa

Toivotan mukavaa muuttoa!

-Juha Muuttomaailma.fi:stä

Muuttomaailma.fi ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio