Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Yhteistyössä:

tämä asunto on myynnissä

Kun minulta kysyttiin, kuinka sisustaisin uuden kerrostalokolmion 111 neliötä Helsingin Vallilassa, Konepajan alueella, näin heti itseni siellä asumassa muutaman vuoden kuluttua. Mitä minä tekisin noilla neliöillä sitten kun muksut lentävät omiin koteihinsa ja koko asunto on vain meidän aikuisten käytössä? Voih, kyllä tekisin ja paljonkin…!

Tässä jutussa kerron, mitä kaikkea suunnittelin kodin sisustukseen (mm. ompeluhuoneen!). Pääset myös mukaani videokierrokselle – lue siis juttu loppuun asti 🙂

Näitä koteja on vielä myynnissä muutama, muuttovalmiina – katso lisätiedot YIT:n sivuilta.

kaupunkikoti tehdasmiljöössä Helsingin Vallilassa

Kuva: YIT Koti / Konepajan alue Vallilassa

Tämä ”mielikuvitusasuntoni” sijaitsee Helsingin Vallilassa vanhassa Konepajan tehdasmiljöössä. Sen lisäksi, että historia havisee ympäristön upeissa, vanhoissa tiilirakennuksissa, olen keskellä ydintä. Kaikki palvelut ovat helposti lähellä ja voin aistia kaupungin sykkeen kotini parvekkeelta ja ikkuinoista. Vaikka asun julkisen liikenteen ympäröimänä, asuinkorttelin sisäpihalle muodostuu suojaisa tila, jota voisin kuvailla myös mielenkiintoisen arkkitehtuurin synnyttämäksi. Siellä voisivat myös lapsenlapseni leikkiä turvallisesti. Ihana, ainutlaatuinen alue!

Lue lisää Konepajan alueesta Helsingin Vallilassa

Lue myös, mitä mieltä Naapurioppaat ovat alueesta!

Helsingin Rafael, kerrostalokodin sisäpiha

Kuva: YIT Koti / Konepajan alue Vallilassa

Pääsin viemään mielikuvistusleikkiäni vieläkin pidemmälle. Sain luvan stailata yhden asunnon Helsingin Rafaelista, taloyhtiöstä, johon pääsee jo muuttamaankin. Stailauskumppaneiksi tähän leikkiini lähti mukaan Ellos ja Kodin 1.

Minulla on siis iso keittiö, kaksi huonetta ja valtavan kokoinen olohuone, johon keksinkin jo vaikka mitä…

Asunnon pohjakuvan ja tarkemmat tiedot kodista löytyi täältä.

Keittiössä sujuu niin arki kuin juhlatkin

Keittö on heti eteisen yhteydessä, mikä on mielestäni loistava ratkaisu kauppakassien venyttämille käsilleni. Mikä parasta, keittiön arkinen osuus toiminallisuuksineen jää ikään kuin nurkan taakse piiloon, eikä pöydille kerääntyvät astiatkaan näy muihin tiloihin. Keittiösyvennyksen välittömässä yhteydessä on iso tila ruokapöydälle, johon mahtuu syömään isommallakin porukalla, tai ihan vaan levittämään aamun lehdet vaikka kahdestaankin. Valoa tulvii sisään kahdesta isosta ikkunasta.

kaupunkikoti tehdasmiljöössä Helsingin VallilassaRuokailutila avautuu eteiseen tehden sisääntulosta valoisan ja kutsuvan. Keittiö löytyy nurkan takaa oikealta, ja sieltä löytyy paljon valoisaa laskutilaa. Kuva: Jonathan Melartin. Kuvan sisustustuotteet: Ellos ja Kodin 1..

Makuuhuone, jossa on tilaa kalustamiselle

Huoneistossa on kaksi tilavaa makuuhuonetta, joista isomman valitsen makuuhuoneeksemme. Parisängyn lisäksi tilaan mahtuisi hienosti myös yöpöydät sekä lipasto ja nojatuoli. Mielestäni jokaisessa makuuhuoneessa tulisi olla myös tilaa kalusteelle, jonka päälle voi siirtää päiväpeiton yön ajaksi, ja tässä huoneessa sitä olisi. Makuuhuone on sijoitettu fiksusti asunnon koillispäätyyn, joten aurinko ei pääse porottamaan kuumasti huoneeseen.

Helsingin Vallilan kaupunkikoti tehdasmiljöössä Parisängyn sivuille ja päätyyn jää reilusti tilaa niin yöpöydille, nojatuolille kuin lipastollekin. Makuuhuoneessa on myös pitkä seinällinen vaatekaappeja. Kuva: Jonathan Melartin. Kuvan sisustustuotteet: Ellos ja Kodin 1.

Tähän kotiin mahtuu myös harrastehuone!

Ja sitten minulle jää vielä tämä ylimääräinen extrahuone, jolle voin tehdä ihan mitä haluan. Aiemmin se olisi ollut lastenhuone, mutta nyt se on minun ikioma harrastehuoneeni. Teen siellä omia juttujani, ehkä myös töitä, mutta se on minun näköiseni. Tässä mielikuvitusleikissäni sisustin ihan oman huoneen ompelukoneelleni! Oih, mitä luksusta!

Helsingin Vallilan kaupunkikoti tehdasmiljöössä Myös tässä asuinhuoneessa on vaatekaapit. Kuva: Jonathan Melartin. Kuvan sisustustuotteet: Ellos ja Kodin 1.

Olohuone, joka muuntautuu moneksi

Tässä kohtaa meinasi mennä sormi suuhun. Olohuone on niin iso, etten heti keksi parasta kalustesijoittelua. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka monta. Asetanko oleskelutilan huoneen keskelle vai lähemmäksi ikkunoita? Televisiotasolle löydän useampiakin hyviä paikkoja. Keskilattialle mahtuisi iso pöytä tai sitten monta pientä.Helsingin Vallilan kaupunkikoti tehdasmiljöössä

Olohuoneessa vallitsee sisustamisen vapaus, kun kalustejärjestystä on mahdollista vaihtaa aina vaihtelua kaivatessaan. Vaikka tila on monimuotoinen, avonainen ja iso, löytyy olohuoneesta myös riittävästi ehjää seinätilaa. Kuva: Jonathan Melartin. Kuvan sisustustuotteet: Ellos ja Kodin 1.

Helsingin Vallilan kaupunkikoti tehdasmiljöössä Eteisen vaatekaappi jakaa mukavasti olohuoneen omaksi rauhalliseksi tilakseen, johon saa muodostettua mukavan seurustelutilan isompiinkin illanistujaisiin. Kuva: Jonathan Melartin. Kuvan sisustustuotteet: Ellos ja Kodin 1.

Jakaisinko kulman takana olevan tilan esim. vierashuoneeksi vai pidänkö sen itsekkäästi ihan itselläni? Siihen voisi saada kivan pikku kirjaston! Tai ehkä jätän muutaman neliön myös miehelleni? Tässähän olisi ihanteellinen paikka myös kuntoilulle! Käsipainot, kahvakuulat, kuntopyörä ja ainakin joogamatto – siitähän pitäisi myös rakas, charmantisti harmaantuva kumppanini!

Helsingin Vallilan kaupunkikoti tehdasmiljöössä Tämä kulmaus on helppo jakaa vaikka ihan omaksi huoneekseen. Tässä tilaa jopa pienelle kirjastolle tai kuntoilutilalle. Kuva: Jonathan Melartin. Kuvan sisustustuotteet: Ellos ja Kodin 1.

Parveke, yrttitarha vai molemmat?

Stailaamisen tarkoituksena on parantaa tilan hahmotuskykyä ja herätellä mielikuvitusta kaikkien mahdollisuuksien suhteen. Etenkin mittasuhteiden selvittäminen on stailaamisessa tärkeää. Kokeilin tämän parvekkeen kalustamista ihan perinteisellä parvekekalustesarjalla todetakseni, että tilaan mahtuisi paljon enemmänkin. Tässä parvekkeessa on mukavaa se, että ovi ei ole reunassa. Tämä jättää tilaa oven toiselle puolelle esim. istutushyllyille ja silti minulle jää iso oleskelutila parvekkeen toiselle puolelle. Tästä onkin sitten mukava katsella lastenlapsieni leikkejä sisäpihalla 🙂

Helsingin Vallilan kaupunkikoti tehdasmiljöössä Asunnossa on tilava aurinkoinen parveke, josta avautuu näkymät kauniille sisäpihalle. Kuva: Jonathan Melartin. Kuvan sisustustuotteet: Ellos ja Kodin 1.

Oma huone myös mankelille!

Vaikka harrastehuoneeni onkin asunnon ehdoton suosikkini, en voi olla ihastelematta myös kodin wc- ja kylpyhuonetiloja. Heti ulko-oven läheisyydessä on väljät kodinhoitohuonetilat wc:llä varustettuna. Paljon pöytätasoa, johon saan vaikkapa mankelin.

Meidän unelmakodistamme löytyy myös toinen wc kylpyhuoneen ja saunan yhteydestä. Erityisesti minua ilahduttaa tässä tilassa se, että sitä ei ole suunniteltu ahtaaksi, ja täältäkin löytyy peilikaappitilaa. Omat kaunistautumistilat meille molemmille 😉

Helsingin Vallilan kaupunkikoti tehdasmiljöössä Kylpyhuone-saunatilassa ei kyynärpäät kolise seiniin, sillä tässä kodissa arvostetaan tilaa myös kosteissa tiloissa. Kuva: Jonathan Melartin. Kuvan sisustustuotteet: Ellos

Ihana mielikuvitusleikkini huipentuu vielä videon pätkään unelmakodissani. Tule kierrokselle kanssani ja kommentoi minulle, miten sinä sisustaisit tämän kodiksesi!

Video: Jonathan Melartin

Konepajan kodit eivät ole mielikuvitusta!

Tämä koti on oikeasti olemassa, ja pääset katsomaan sitä paikan päälle, kun otat yhteyttä YIT Koti asuntomyyntiin:

Helsingin Asuntomyynti, puh. 020 433 2990 (0,088 eur/min – kotimaan puheluista) tai asuntomyynti.helsinki@yit.fi

Uskallan suositella tätä kotia myös tulevaisuuden sijoitukseksi, sillä alueen historia ja sijainti ovat ainutkertaisia.

Rohkeasti unelmoiden,

Memmu

P.S. Tutustu Vallilan alueeseen myös Etuovi.comin aluesivulla ja katso kaikki myytävät asunnot Vallilassa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio