Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Asuntomessut tarjoavat monipuolisesti inspiraatiota asumiseen, niin rakentamisen kuin sisustuksenkin osalta. Tämän vuotiset asuntomessut ovatkin pian nurkan takana, joten on hyvä aika virittäytyä tunnelmaan fiilistelemällä viime vuosien parhaita paloja.  Valitsin tähän juttuun suosikkini asuntomessuilta 2014 ja 2015. Ja ainakin yksi näistä ihanuuksista – Talo Luck – on nyt myös myytävänä!

Vuonna 2014 asuntomessut järjestettiin Jyväskylässä ja vuonna 2015 Vantaalla. Molempien vuosien asuntomessujen kuvasatoa löytyy kuvagalleriastamme.

Viikon valinnat -juttusarjassa poimimme esille kiinnostavimpia suomalaisia koteja ja niiden sisustusratkaisuja viikottain vaihtuvan teeman mukaan. 

Asuntomessut 2014 Jyväskylässä

Jyväskylän asuntomessujen teemat ”Aalto” ja ”puutarha” kunnioittivat Alvar Aallon perintöä sekä messualue Äijälänrannan maanviljely- ja puutarhahistoriaa. Messukohteissa nähtiinkin todella tyylikästä arkkitehtuuria. Mielestäni vuonna 2014 asuntomessujen parasta antia ovatkin modernia ja ajatonta tyyliä edustavat talot, joissa on käytetty kauniisti puuta.

Talo Luck

Asuntomessut 2014 Jyväskylä, talo Luck terassi

Asuntomessut 2014 Jyväskylä, talo Luck takkahuone

Talo Luck on moderni ja raikas kokonaisuus, ja edustaa juurikin sitä tyylikästä arkkitehtuuria. Atrium-mallinen talo kätkee syleilyynsä suojaisan pihan. Talossa on puhtaan valkoiset pinnat, jotka toimivat pohjana hehkuvan värikkäille huonekaluille ja sisustustavaroille sekä taiteelle.

Tämä upea koti on myynnissä! Klikkaa tästä myynti-ilmoitukseen

 

Skammin talo

Asuntomessut 2014 Jyväskylä, Skammin talo ruokailutila

Skammin talo on arkkitehtipariskunnan suunnittelema ja rakentama talo, joka on täynnä upeita arkkitehtuurisia ratkaisuja, kuten muuntuvia tilaratkaisuja ja talon mielenkiintoinen ulkomuoto. Sisätiloissa seinäpinnoissa on käytetty puuta. Puisista seinistä tulee ensimmäisenä mieleen kesämökin kellastuneet mäntypaneelit, mutta tämä on kyllä jotain ihan muuta! Talo henkii modernia skandinaavista tunnelmaa ja luonnonläheisyyttä. Marimekon  kuosit sopivat täydellisesti tämän talon sisustukseen.

 

Kannustalon Lato

Asuntomessut 2014 Jyväskylä, Kannustalo Lato olohuone

Kannustalon Lato on aikalailla oma unelmataloni, joten pakkohan tämä oli yhdeksi lemppariksi valita. Modernin puutalon ilme on ulkoa päin todella vähäeleinen, mutta sisältä löytyy ihanan avarat, korkeat ja valoisat tilat. Vaaleat pinnat ja tammisten puitteiden kehystämät suuret ikkunat tarjoavat kauniit puitteet ajattoman tyylikkäälle sisustukselle.

 

Asuntomessut 2015 Vantaalla

Vuoden 2015 asuntomessuilla teemoja olivat ”arjen pienet ylellisyydet” sekä ”kodin ja pihan viherkeitaat”. Arjen ylellisyys on käsitteenä todella subjektiivinen, se voi tarkoittaa erilaisille asujille eri asioita. Asuntomessukohteet tarjosivatkin tähän monia erilaisia näkökulmia ja ideoita.

Urban Villa

Asuntomessut 2015 Vantaa, Urban Villa makuuhuone

Urban Villa edustaa ylellistä tyyliä parhaimmillaan. Ylellisyyttäluovat tyylikkäät huonekalut ja materiaalit, rauhallinen värimaailma sekä näyttävät yksityiskohdat. Tunnelma on oikeastaan aivan kuin ihanassa boutique-hotellissa. Aika mukava idea tuoda arjen ylellisyyttä kotiin onkin pedata sänky oikein kutsuvaksi kuten hotellissa käyttäen laadukkaita lakanoita ja muita tekstiilejä. Voisi kuvitella, että arkiaamu alkaa hyvin kun on nukkunut yönsä pehmeissä pellavalakanoissa ja herätessään laskee varpaansa ihanan muhkealle matolle.

 

Lakkalaine

Asuntomessut 2015 Vantaa, LakkaLaine olohuone

Hieman samaa fiilistä löytyy upean harmonisesta Lakkalaineesta. Myös se sisustettiin seesteisillä sävyillä ja maustettiin kiiltävillä pinnoilla. Sisustuksessa on käytetty tyylikkäitä design-huonekaluja ja ilmettä pehmentävät kauniit tekstiilit. Arjen luksusta taloon tuovat kauniin sisustuksen lisäksi toimivat tilaratkaisut, esimerkiksi makuuhuoneiden yhteyteen sijoitetut kylpyhuoneet.

 

Vivola

Asuntomessut 2015 Vantaa, Vivola lastenhuone

Asuntomessut 2015 Vantaa, Vivola aulaVivolassa viehättävät kauniit massiivipuiset pinnat ja valoisuus sekä loft-henkiset tilaratkaisut. Sisustuksessa on käytetty ajattomia ja melko kepeitä huonekaluja, sävyt ovat täälläkin rauhallisia. Viherkasveja on runsaasti, mikä lisää viihtyisyyttä ja parantaa ilmanlaatua sisällä. Kokonaisuus on ihanan ilmava ja raikas, mutta samalla kertaa kodikas.

 

Dekotalo 192

Asuntomessut 2015 Vantaa, Deko olohuone

Dekotalo 192 on blogiimmekin kirjoittavan sisustussuunnittelija Memmun suunnittelema.  Kohde on isojen ikkunoidensa ansiosta ihanan avara ja valoisa. Se toteutettiin lapsiperheen tarpeita ja unelmia kuunnellen. Mustavalkoista sisustusta tehostavat ferrarinpunaiset väripilkut ja persoonalliset yksityiskohdat. Lue lisää tästä kohteesta Memmun blogipostauksesta.

Oliko joku näistä messukohteista sinunkin suosikkisi – vai kenties joku ihan muu?

Tänä vuonna asuntomessut järjestetään Seinäjoella 8.7-7.8. Teemana on tällä kertaa ”Pohjalainen tekemisen tahto”, eli kuuluisat pohjalaiset rakennus- ja puusepäntaidot tulevat näkymään kohteessa. Lue lisää asuntomessuilta täältä.

Odotamme jo innolla, minkälaisia uusia ideoita tämän vuoden asuntomessut tarjoavat. Kuvia ja blogijuttuja asuntomessuilta tulossa tänäkin vuonna, kannattaa pysyä kuulolla!

Katso lisää kuvia asuntomessuilta kuvagalleriastamme ja lue Liisamaijan kirjoittamat kattavat blogipostaukset Jyväskylän asuntomessuista ja Vantaan asuntomessuista

/Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio