Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Kuntosali kotona on laiskan liikkujan pelastus. Kun ei napostele eikä motivoi, on itsensä huijaaminen kodin kuntosalille helpompaa kuin houkutella oma takamus liikuntakeskukseen. Lue blogista, kuinka me Pitkäset huijaamme itsemme liikkumaan, ja miten toteutimme kuntosalin kotiin reilun kymmenen neliön tilaan.

– Raksalla-juttusarjassa pääsette seuraamaan kotimme suunnittelu- ja rakennusprojektia Tampereen Pispalassa.

kuntosali kotona
Isoimmat laitteet on sijoitettu kymmenen neliön alalle. Kuva: Jonathan Melartin

Meillä on uuden kotimme kellariin varattu kymmenen neliön alue, johon on mahdollista tehdä myöhemmässä vaiheessa sauna ja pesutilat. Tarvittavat vesi-, viemäri- ja sähkövaraukset ovat jo olemassa, mutta ne on piilotettu laatoituksen alle ja kotelointien taakse. Toistaiseksi varastoksi kaavailtu tila on sisustettu kotikuntosaliksi. Kellarin pohjakuva löytyy aikaisemmasta kirjoituksestani.

Kymmenen neliötä on tiukka tila kotikuntosalille, mikäli sinne mielii muutamia laitteitakin. Siispä olikin tärkeää aluksi luonnostella tilaa mittakaavassa ja suunnitella, mitä sinne mahtuisi ja miten. Hyvällä suunnittelulla pienikin tilaa saadaan tehokkaasti käyttöön.

kuntosali kotona
Myös puolapuut ja nyrkkeilysäkki ovat saaneet omat paikkansa. Vatsa-selkäpenkki on helposti liikuteltavissa pyörien avulla. Kuva: Jonathan Melartin

Kuntosalilaitteet ja -välineet kotiin ilman kikkailuja

Kuntosalilaitteiden hankkiminen kotiin voi olla myös helppoa. Me otimme rohkeasti yhteyttä Tamperelaiseen Fysioline-yritykseen, joka toimittaa kuntosalilaitteita kuntosaleille, mutta myös kotisaleille. Otimme mitat mukaan ja menimme hakemaan ammattiapua 🙂

Siellä me sitten ilta istuttiin, kun Antti Lamminen kasasi meille sopivan laitesetin. Kotiin kannettuna tietysti.

kuntosali kotona
Talja vie suurimman tilan kodin kuntosalilta, mutta se on myös laitteena monipuolisin. Kuva: Jonathan Melartin

Onnistuimme mahduttamaan tilaan kaiken haluamamme: Ylä-/alataljalaitteen, kyykkyräkin vino/tasapenkillä sekä juoksumaton lämmittelyyn ja aerobiseen treeniin. Lisäksi ostimme pyörien avulla liikuteltavan selkä-vatsa-hauiskääntöpenkin, joka näppärästi liikahtaa seinän vierestä käyttöön.

kuntosali kotona
Kolmen kympin löytö nettikirppikseltä säilöö meidän jokaisen jumppatamineet. Kuva: Jonathan Melartin

Monipuolinen kuntosali kotona on paras tsemppi!

Se, että kotikuntosalilta löytyy mahdollisuuksia erilaisiin treenimuotoihin, auttaa pitämään kiinnostusta yllä. Mikä parasta, monipuolisuus ei tarvitse edes paljon tilaa. Käsipainot, erilaiset tangot, kahvakuulat, jumppamatot, hierontarullat, puolapuut ja nyrkkeilysäkkikin on helppo mahduttaa pieneen tilaan. Lämmittelylaitteen monipuolisuuteen kannattaa myös kiinnittää huomioita. Minä valitsin juoksumaton, joten sadepäivä ei ole enää tekosyy aamulenkin väliin jättämiselle. Juoksukulmaa tai vauhtia muuttamalla saan myös lisättyä vastusta.

kuntosali kotona
Kuntosalin fiilistä pehmentää valokuvatapetti. Tapetin kuva on teetetty omalla kännykällä räpsästystä valokuvasta. Kuva: Jonathan Melartin

Kotikuntosalin sisustaminen viihtyisäksi

Viihtyisyys kotikuntosalilla on myös tärkeää. Minulle sisustussuunnittelijana pistää laitteiden kirkuvat värit silmään, joten olen tasapainottanut fiilistä harmaan sävyillä. Myös puun sävy tuo hieman kodikkuutta raudan keskelle. Suuret peilit seinällä auttaa sekä treenamisessa, mutta myös avartaa tilaa ja tekee siitä valoisamman. Magneetti- ja liitutaulumaali seinällä on osoittautunut myös näppäräksi muistitauluksi antaen samalla vähän ilmettä valkoisille kiviseinille.

kuntosali kotona
Juoksumatto on oiva laite mm. lämmittelyyn. Seinälle maalatuille liitutaulu- ja magneettipinnoille voi kirjata niin reeniohjelman kuin tuloksiakin. Kuva: Jonathan Melartin

Mitä kotikuntosali maksaa?

Kotikuntosalin hintaan vaikuttaa sekä määrä että laatu. Vastaava setti kuin meidän kotonamme maksaa 4000-8000 euroa, lämmittelylaitteestakin riippuen. Laadukas juoksumatto on setistä hintavin, mutta ehdottomasti hyvä hankinta. Meidän juoksumatto on ostettu Fysiolinelta käytettynä, joten sain hyvää halvalla 🙂

Myös laitteiden alle sijoitettava kumimatto on ykköshankinta, vaikka sen hinta kipuaakin yli 40 euron per neliö. Tämä kumimatto on 8 mm paksu ja pysyy hienosti paikallaan lattiaa suojaten ja jalan alla joustaen.

Kotikuntosalinkin ehdoton ykkönen on kumimatto laitteiden alla! Kuva: Jonathan Melartin

Tiesitkö, että Wrange on kotimainen tuotemerkki? Minullekin tuli yllätyksenä, että tuo tuttu Wrange on samaa perhettä Fysiolinen kanssa! Wrangen kotisivuilta löytyy myös hintatietoja eri laitteille.

Kuntosali kotona helpottaa minun ”lähtemistäni” salille. Siellä saa myös kuunnella ysärin gangsta-räppiä niin lujalla kun tahtoo. Siellä saa huutaa ja irvistellä sekä jumpata vaikka kalsarit jalassa, ja kaasuttelukin on sallittua 😉 Suosittelen!

Pumppiterveisin,

Memmu

Psst…Lue myös Katin kodin kuntosalista, joka on hieman isompi!

Yksi kommentti sivuun “Kuntosali kotona – nopein reitti kesäkuntoon!

  1. Hei, onpas upean näköinen. Itsellänikin unelmana olisi lopettaa ainainen kuukausimaksaminen kuntosaleille plus bensamaksut edestakaisin ja treenata omassa salissa ilman katsojia ja omine musiikkeineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio