Yhteistyössä:

Uusi avara asunto, rauhallinen asuinalue, puolen tunnin junamatka Helsinkiin, oma koti ilman isoa asuntolainaa – kuulostaako hyvältä?

Järvenpään Pajalaan, rauhallisen pientaloalueen kupeeseen aletaan kesän aikana rakentaa Lakean uusia Omaksi-koteja, joihin pääsee käsiksi pienellä alkupääomalla. Tarjolla on monen kokoisia koteja aina yksiöstä neliöön. Jatka lukemista, niin kerromme lisää!

Mistä Omaksi-asunnossa on kyse?

Lakean kehittämä Omaksi-asuntorahoitusmalli on uudenlainen tapa hankkia oma asunto. Sen saavuttaman suuren suosion takia uusia Omaksi-taloja on parhaillaan suunnitteilla useita.

Lyhykäisyydessään Omaksi-rahoitusmallissa on kyse tästä: ostaessasi asunnon maksat 7 % sen kokonaishinnasta, minkä jälkeen maksat kuukausittain vuokraa kasvattaen samalla omistusosuuttasi asunnosta. Sopimuksessasi määritellyn ajan kuluttua (tällä hetkellä se on 20 vuotta) voit maksaa jäljellä olevan asuntosi hinnan loppusuorituksella, jonka jälkeen sinulla on hallussasi aivan tavallinen omistusasunto.

Omaksi-asuntorahoitusmallissa pääsee pienellä pääomalla maksamaan omaa asuntoa. Jos esimerkiksi asuu haja-asutusalueella, ei omakotitalon myynnistä saadulla pääomalla välttämättä pääse ilman lisälainaa uuteen omistusasuntoon.  Omaksissa sen sijaan pääsee vain 7 % pääomalla kiinni vastavalmistuneeseen kotiin, kertoo Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide

Esimerkki Omaksi-asunnon rahoitusmallista  (Järvenpää Pajalantie, 1h+kt, 33,5 m2, valmistumisajankohdan vuokra/kk)

  • kokonaisvuokra 597 €
  • kokonaisvuokra sisältää lainanlyhennysosuuden 313  € hoitovastikkeen 284 €
  • omaksi-maksu 10 344 €
  • asunnon kokonaishinta 138 731 €
  • lisäksi vesi-, sähkö- ja autopaikkamaksut

Omaksi-asunnon hankkimiseen ei tarvita suurta henkilökohtaista asuntolainaa. Taloudellista turvaa tuo sekin, että asunnon Omaksi-sopimuksineen voi myös myydä kolmannelle osapuolelle tai luovuttaa takaisin Lakealle –  kahden asunnon loukkuun joutumista ei tarvitse pelätä. Omaksi-asuntonsa voi myös laittaa vuokralle.

Omaksi on siis joustava asumismuoto, josta on iloa muuttuvissa elämäntilanteissa ja esimerkiksi silloin kun harkitsee tavallisen omistusasunnon ostamista tulevaisuudessa. Omaksi-asunnon hankkiminen ei poista ensiasunnon ostajan etuja vaikka siihen omistamista kuuluukin – ASP-tilille voi kerryttää säästöjä tavalliseen tapaan ja varainsiirtoverovapauskin säilyy.

Lue lisää Omaksi-rahoitusmallista

Avaria koteja ja viihtyisä ympäristö – Järvenpäässä asutaan mukavasti

Pajalantien uudet Omaksi-asunnot rakentuvat rauhalliselle alueelle kävelymatkan päähän Järvenpään keskustasta ja juna-asemasta.

“Järvenpäässä voi asua edullisemmin päästen kuitenkin junalla helposti Helsingin keskustaan puolessa tunnissa ja puolen tunnin välein aamun sarastuksesta yömyöhään”, Pirjo toteaa.

Korttelikokonaisuuden yhteisöllinen korttelipiha viihtyisine leikki- ja oleskelualueineen

Nykyään uusista asunnoista pyritään usein suunnittelemaan neliöiltään mahdollisimman tehokkaita, mutta tähän seitsemänkerroksiseen taloon on piirretty mukavan väljästi suunniteltuja koteja. Lisäksi talon kaikkiin asuntoihin on tulossa lasitettu parveke, joka on kuin ylimääräinen huone varsinkin kesäisin.

Yksiöt ovat reilua 30 neliötä ja kaksiot 47,5–50,0 m2 välillä. Pajalantien isoimman kolmion kokoiset asunnot ovat normaalisti nykyään jo neljän huoneen asuntoja. Tämän talon kohdalla olemme peruuttaneet pois tehoneliöitten ajattelutavasta.

Rakennustyöt  Pajalantiellä aloitetaan tänä kesänä ja asukkaat pääsevät näillä näkymin muuttamaan uunituoreisiin koteihinsa syksyllä 2021. Hyvissä ajoin asunnon varanneet pääsevät vaikuttamaan pintamateriaaleihin, joiden valinnassa voi hyödyntää sisustussuunnittelijan kuratoimia sävy- ja materiaalipaketteja. Omaksi-kodista saa siis tehdä oman näköisen!

Kiinnostaisiko Omaksi-koti Järvenpäässä? Katso lisätiedot kohteesta täältä

Voit olla myös suoraan yhteydessä asuntomyyjään:

Pirjo Heide
asuntomyyjä, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio