”Wau!” lipsahti suustani, kun näin ensimmäistä kertaa kuvan Aarikan uudesta Reitti-valaisimesta. Sama spontaani reaktio toistui Helsingin Vallilassa päästessäni tutustumaan yrityksen syksyn sisustusuutuuksiin. Kukapa ei tietäisi Aarikan klassista Pässi-veistosta ja muita tuttuja puuesineitä, joiden muotoilussa toistuu sama ajaton ”puupallero”. Olikin upeaa huomata, kuinka 60-vuotias kotimainen yritys pystyy edelleen uudistamaan tuotetarjontaansa, pysyen samalla kuitenkin uskollisena sekä tyylilleen että periaatteilleen!

Aarikan Reitti-valaisimet ikkunalla

Aarikan helminauhaiset Reitti-valaisimet eri väreissä

Kuvat: Aarikka

Yrityksen 60-vuotisjuhlanäyttelyyn alun perin suunniteltu Reitti on yksinkertaisuudessaan mitä piristävin valaisinuutuus! Ja mitä enemmän, sen parempi. Jopa kolme metriä pitkä, korumainen johto on näyttävä elementti niin yksinään kuin useammankin lampun rykelmässä vaikka ruokapöydän päällä. Ihastuttavan valaisimen on suunnitellut Anu Penttinen.

Aarikan Valopallo-valaisimet ikkunalla

Aarikan Valopallo-valaisin pöydälläKuvat: Liisamaija

Yrityksen toinen valaisinuutuus, Valopallo, muistuttaa erehdyttävästi lumilyhtyä, joka onkin toiminut inspiraationa tuotteen suunnittelijoille Aamu Songille ja Johan Olinille. Valoa kauniisti taittavaa Valopalloa on saatavilla sekä katto- että pöytävalaisimena ja ennustan tämänkin tuotteen saavuttavan nopeasti klassikon aseman yrityksen tuotevalikoimassa.

Aarikka Poiju-lyhty ja Ruustinna-lyhty

Kuva: Aarikka

Tunnelmallinen kynttilänvalo on mitä parhain sisustuselementti syksyn pimeneviin iltoihin. Liekille hyvin suojaa tarjoava Poiju-lasilyhty kuuluu sarjassamme esineisiin, joiden muotoilu tulee kestämään niin vuodesta kuin vuosikymmenestäkin toiseen. Lyhtyä löytyy kahdessa eri koossa ja sen alaosa on kaunista, vaaleaa vaahteraa. Pauliina Aarikan suunnittelema Ruustinna-lyhty on niin ikään hurmaava sisustusesine skandinaaviseen kotiin. Molemmat ovat mitä mainioimpia lahjaideoita!

Aarikka - musta Palko-kuosi

Aarikka - punainen Palko-kuosi

Kuvat: Liisamaija

Yrityksen retrohenkinen Palko-kuosi on löytänyt tiensä vihdoin myös uusiin kodin tekstiileihin. Aiemmin
muun muassa pöytäliinasta ja purkeista löytynyt Palko ihastuttaa nyt myös tyynynpäällisissä ja keittiötekstiileissä. Punavalkoisella kuosilla päivittää sekä olohuoneen että keittiön tyylikkäästi jouluun.

Suurin osa vuonna 1954 perustetun perheyrityksen tuotteista on kotimaisia. Olin myös iloinen kuullessani Aarikan työllistävän useita kotimaisia pienyrittäjiä, näiden valmistaessa muun muassa puuosia yrityksen sisustustuotteisiin. Useat sisustustuotteet ovatkin todellista lähituotantoa, materiaalin ollen pitkäikäistä ja ekologista puuta. Aarikka on ehdottomasti yksi inspiroivimmista esimerkeistä tämän hetken kotimaisessa sisustusteollisuudessa!

Liisamaija

4 kommenttia sivuun “Puu on pääosassa syksyn valaisin- ja lyhtyuutuuksissa

  1. Ihania, veikeitä ja hauskoja kodikkaita ihan minun ikäisiä juttuja. Me vaan toimitaan vielä kuusikymppinisäkin??

    1. Kiitos Mirja ihanasta kommentista! Aarikan tuotteet ovat kyllä ajattomia ja sopivat kotiin kuin kotiin, asukkaan tai kodin ikään katsomatta :-).

  2. Katsokaa ruotsalaisen valaisinvalmistajan Pholc:in kotisivuja.
    Heillä on tuolla idealla, puupallerot, ollut riippuvalaisin myynnissä jo yli
    5 vuotta.

    1. Kiitos Rasmus vinkistä! Samaa ideaa on aikanaan käyttänyt myös Tanskalainen Bloomingville. Reitti-valaisimen eduksi katson kuitenkin sen kolme metriä pitkän johdon, upeat värivaihtoehdot ja kotimaisuuden (tottakai!). 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio