Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Vallalla olevat sisustustrendit ylistävät lämpimiä, intensiivisiä sävyjä ja villejäkin väriyhdistelmiä. Mutta minkälaiset sisustusvärit ovatkaan suosiossa ihan oikeissa suomalaisissa kodeissa? Meiltä toivotaan usein inspiraatiota värien käyttöön sisustuksessa – toiveenne on kuultu! Tässä Viikon valinnat -jutussa kurkistetaan kauniisiin koteihin ja etsitään inspiraatiota kodin värittämiseen, joko pienellä tai vähän suuremmallakin pensselillä.

Rohkeasti yhdistelemällä syntyy ihana kokonaisuus

turkoosit seinät olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy
värikäs sisustus olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy

Heti tähän hurmaavaan puutalokotiin sisään astuttaessa on vastassa herkullisia värejä, kaunis keltainen lintutapetti tuulikaapissa ja turkoosit seinät eteisessä. Eteisen värimaailma vihjailee siitä mitä peremmällä on luvassa, sillä nämä sävyt toistuvat myös muualla sisustuksessa.

Kodin sisustuksessa on käytetty paljon värejä niin huonekaluissa, tekstiileissä kuin seiniä koristavassa taiteessakin. Murretut ja kirkkaammat sisustusvärit yhdessä muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden.

Tehosteseinä tuo ryhtiä isoon tilaan

petroolinsininen seinä olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Bulevardin Kotimeklarit Oy LKV

Tämä omakotitalon korkea olohuone kattoparruineen on kerrassaan vaikuttava kokonaisuus! Tilan molemmat päätyseinät on maalattu upealla petroolinsinisen sävyllä, mikä antaa ryhtiä suurelle ja korkealle tilalle.

Värit luovat tunnelmaa

sisustusvärit
Kuva: Etuovi.com / Solid House Oy LKV, Helsinki
sisustusvärit
Kuva: Etuovi.com / Solid House Oy LKV, Helsinki

Tämän kauniin kerrostalokodin yleisilme on vaalea ja valoisa, mutta värejä on käytetty harkituissa paikoissa rohkeasti ja niiden avulla on luotu ihanasti erilaisia tunnelmia. 50-luvun alussa rakennetun asunnon keittiö on remontoitu aikakauteen sopivasti ja kaapistoihin on valittu raikas vaaleanvihreä sävy. Yleisin näky suomalaisissa keittiöissä ovat ehdottomasti valkoiset kaapistot, mikä on ymmärrettävää – eihän keittiötä uusita joka vuosi eikä siihen haluta kyllästyä. Muidenkin värivaihtoehtojen kartoittaminen kuitenkin kannattaa, lopputulos voi olla näin ihana!

Vaaleasta, raikkaasta keittiöstä makuuhuoneeseen siirryttäessä tunnelma muuttuu täysin, sieltä löytyy intensiivisiä sinisen, violetin ja vihreän sävyjä. Takaseinä on tapetoitu näyttävällä Kiurujen yö -tapetilla. Kurkkaa kuvagalleriasta ideat tapetointiin

Pastellisävyt antavat raikkaan ilmeen

skandinaavinen sisustus olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Casa Alto | Casa Alto Oy LKV
pastellivärejä keittiön sisustuksessa
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Casa Alto | Casa Alto Oy LKV

Näin kevään korvalla alkavat erityisesti hempeät pastellisävyt kiehtoa. Tässä kodissa sisustus on maustettu niillä ihanasti – se on kuin jäätelöannos, jonka päälle on ripoteltu pastellivärisiä strösseleitä! Kun pinnat ovat vaaleat ja huonekalut neutraalin sävyisiä ja ajattomia, on tilaa leikitellä värikkäillä yksityiskohdilla.

Värikäs sohva vangitsee katseen

sisustusvärit
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Noste | Noste Oy LKV

Sohvatyynyt ja muut tekstiilit ovat hyvä tapa tuoda väriä sisustukseen, mutta myös itse sohva voi olla kodin väripilkku! Tässä neutraaleilla mustan, valkoisen ja puun sävyillä sisustetun kodin oleskelutilassa katse kiinnittyy väistämättä vihreään sohvaan.

sisutusvärit
Kuva: Etuovi.com /Huoneistomyynti LKV / Huoneistotrendi Oy

Tämän ihanan rennon olohuoneen keskipiste puolestaan on samettisohva, joka on supertrendikäs niin värinsä kuin materiaalinsakin puolesta. Tässä tilassa se ei ole kuitenkaan yhtä hallitseva elementti, sillä värejä löytyy muualtakin sisustuksesta. Seinät voi maalata vaaleanpunaisiksi ilman että kokonaisuudesta tulee liian lälly, kun lisää vähän mustaa tuomaan särmää.

Taide toimii väripilkkuna

Kuva: Etuovi.com / Roof Group

Jos tykkää suosia sisustuksessa neutraaleja sävyjä, on taide hyvä keino tuoda kokonaisuuteen vähän väriä. Tässä suloisessa puutalokodin keittiössä seinälle on koottu värikäs taulukokoelma. Inspiraatiota oman tauluseinän kokoamiseen löydät ideagalleriasta

sisustusvärit
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Helsinki Oy

Tähän olohuoneeseen väriä tuovat tekstiilit ja sohvien ylle ripustetut näyttävät, abstraktit öljymaalaukset. Taideteoksista tekstiileihin poimitut värit tuovat tilaan kodikkuutta ja tekevät kokonaisuudesta ehjän ja haromonisen.

Kyllä, suomalaisten kotien yleisimmät sisustusvärit löytyvät värikartan neutraalimmasta päästä mutta kyllä väreillä ilottelukin osataan! Kuten nämäkin ihanat kodit todistavat, on monen monta tapaa tuoda väriä sisustukseen. Lisää ideoita värien käyttöön sisustuksessa kannattaa käydä katsomassa ideagellariassamme

-Juulia

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio