Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Vallalla olevat sisustustrendit ylistävät lämpimiä, intensiivisiä sävyjä ja villejäkin väriyhdistelmiä. Mutta minkälaiset sisustusvärit ovatkaan suosiossa ihan oikeissa suomalaisissa kodeissa? Meiltä toivotaan usein inspiraatiota värien käyttöön sisustuksessa – toiveenne on kuultu! Tässä Viikon valinnat -jutussa kurkistetaan kauniisiin koteihin ja etsitään inspiraatiota kodin värittämiseen, joko pienellä tai vähän suuremmallakin pensselillä.

Sisustusvärit voi poimia tapetista tapeteista

retro olohuone
Kuva: Etuovi.com / Aktia Kiinteistönvälitys Oy, Turku, Aktia Fastighetsförmedling Ab, Åbo
värikäs keittiö
Kuva: Etuovi.com / Aktia Kiinteistönvälitys Oy, Turku, Aktia Fastighetsförmedling Ab, Åbo

Tässä kodissa on käytetty upealla tavalla värikkäitä, kuviollisia tapetteja. Ne luovat jokaiseen huoneeseen omanalaisensa ihanan tunnelman. Muualle sisustukseen värit on poimittu tapettien väripaletista, joten kokonaisuus on kuitenkin hallittu.

Kurkkaa kuvagalleriasta ideat tapetointiin

turkoosit seinät olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy
värikäs sisustus olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy

Heti tähän hurmaavaan puutalokotiin sisään astuttaessa on vastassa herkullisia värejä, kaunis keltainen lintutapetti tuulikaapissa ja turkoosit seinät eteisessä. Eteisen värimaailma vihjailee siitä mitä peremmällä on luvassa, sillä nämä sävyt toistuvat myös muualla sisustuksessa.

Kodin sisustuksessa on käytetty paljon värejä niin huonekaluissa, tekstiileissä kuin seiniä koristavassa taiteessakin. Murretut ja kirkkaammat sisustusvärit yhdessä muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden.

Intensiiviset sävyt hurmaavat

petroolinsiniset seinät makuuhuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Oma LKV Oy
skandinaavinen työhuone
Kuva: Etuovi.com / Oma LKV Oy

Erityisesti tummat, intensiiviset sinisen ja vihreän sävyt ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina. Kuten näistä kuvista näkyy, ne sopivat mainiosti tuomaan tunnelmaa vaikkaapa makuuhuoneeseen. Yhden tehosteseinän sijaan kannattaa ehdottomasti uskaltaa maalata kaikki seinät!

Pastellisävyt antavat raikkaan ilmeen

sisustusvärit
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Casa Alto | Casa Alto Oy LKV

Näin kevään korvalla alkavat erityisesti hempeät pastellisävyt kiehtoa. Tässä kodissa sisustus on maustettu niillä ihanasti – se on kuin jäätelöannos, jonka päälle on ripoteltu pastellivärisiä strösseleitä! Kun pinnat ovat vaaleat ja huonekalut neutraalin sävyisiä ja ajattomia, on tilaa leikitellä värikkäillä yksityiskohdilla.

sisustusvärit
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Hki-Etelä, Kruununhaka ja Katajanokka (KK-Neliöt Oy LKV)
sisustusvärit
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Hki-Etelä, Kruununhaka ja Katajanokka (KK-Neliöt Oy LKV)

Tämän kodin harmoniseen sisustukseen on lisätty harkiten murrettuja pastellisia sävyjä. Hillityn sävyiset ykstyiskohdat eivät hypi silmille, mutta maustavat sisustusta juuri sopivasti tehden siitä kiinnostavan.

Värikäs sohva vangitsee katseen

sisutusvärit
Kuva: Etuovi.com /Huoneistomyynti LKV / Huoneistotrendi Oy

Tämän ihanan rennon olohuoneen keskipiste puolestaan on samettisohva, joka on supertrendikäs niin värinsä kuin materiaalinsakin puolesta. Tässä tilassa se ei ole kuitenkaan yhtä hallitseva elementti, sillä värejä löytyy muualtakin sisustuksesta. Seinät voi maalata vaaleanpunaisiksi ilman että kokonaisuudesta tulee liian lälly, kun lisää vähän mustaa tuomaan särmää.

Taide toimii väripilkkuna

sisustusvärit

Taide on erinomainen tapa tuoda väriä ja persoonallista ilmettä sisustukseen. Tässä olohuoneessa yhdistyvät kivasti taulusta poimitut herkulliset värisävyt. Katso ideoita ihanan tauluseinän kokoamiseen täältä

Suomalaisten kotien yleisimmät sisustusvärit löytyvät värikartan neutraalimmasta päästä mutta kyllä väreillä ilottelukin osataan! Kuten nämäkin ihanat kodit todistavat, on monen monta tapaa tuoda väriä sisustukseen. Lisää ideoita värien käyttöön sisustuksessa kannattaa käydä katsomassa ideagellariassamme

-Juulia

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 24.2.2018 ja päivitetty 4.1.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio