Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Tällä kertaa Helsingin kaupunginosia esittelevässä juttusarjassa on Töölön vuoro. Töölö, tuo leppoisa ja moninainen Helsingin kantakaupungin osa, jota ei ihan parilla sanalla pysty kuvailemaan. Töölössä yhdistyy tyylikäs historia ja rennon nuorekas tunnelma. Moni Töölössä asuva hehkuttaakin aluetta Helsingin parhaaksi, eikä syyttä suotta. Mielipiteessä on perää, antakaas kun kerron.

Töölössä on upeita vanhoja taloja, vehreitä puistoja ja puhuttelevaa arkkitehtuuria. Kaiken tämän voi huomata, kun hidastaa askeleiden tahtia ja nostaa pään asfalttiviidakkoa korkeammalle. Rajat Töölölle asettavat Mannerheimintie ja merenranta – vilkasliikenteisen sisääntuloväylän ja seesteisen rantaviivan väliin jää kaikkea mielenkiintoista ja 30 000 asukkaan koti.

Kuva: Etuovi.com

Tutustu Töölöön myös Etuoven aluesivulla

Katso kartalta, minkälaisia asuntoja Töölössä on myynnissä tällä hetkellä

Täydellinen asuinalue äitiyslomalaiselle

Tähän juttuun sain haastatella töölöläistä Laura Enrothia, joka viettää parhaillaan äitiyslomaa ja hoitovapaata kotosalla. Lauralla onkin perspektiiviä Töölö-fiilikseen, palveluihin ja kulttuuriin, sillä katuja on tullut tallattua vaunujen kanssa kilometri jos toinenkin.

Mammaystävien kanssa on juotu kahveja alueen kahviloissa, lapsen kanssa on laskettu liukumäkeä Töölön leikkipuistoissa ja vauhdikkaan kaupunkielämän vastapainoksia rauhaa on haettu Hietalahden rannoilta. Tämä on ollut niin oikea paikka asua äitiysloman aikana. Minusta on kivaa, että ympärillä tapahtuu, Laura tuumailee.

Mikä on parasta Töölössä?

Laura muutti miehensä ja vastasyntyneen vauvansa kanssa Töölöön tammikuussa 2017. Vuosi muuton jälkeen on kulunut vauhdilla Töölön ja koko Helsingin tunnelmasta nauttien.

Töölössä asumisessa on parasta se, että kaikki on lähellä. Palveluita löytyy ja keskustaan pääsee näppärästi kävellen tai ratikalla, sanoo Laura, kun pyydän kertomaan Töölön parhaista puolista.

Töölö jakautuu Helsingin Kampista alkavaan Etu-Töölöön ja ja kauempana Hesperian esplanadin puistovyöhykkeen pohjoispuolella sijaitsevaan Taka-Töölöön. Laura perheineen asuu noin 60 neliön kaksiossa Taka-Töölössä, vanhassa ja tyylikkäässä kivitalossa, jonka leveiltä ikkunalaudoilta voi katsella kotikadun vilinää.

Kotona äitiyslomaillessa tämä on ollut kiva sijainti. Muutimme Lehtisaaren rauhasta Töölöön ajatuksena viettää äitiysloma-aika ”kaiken keskellä” ja se on toiminut minulle mainiosti. Olen menevä tyyppi ja Töölöstä käsin tavallaan kaikki on mahdollista, eikä kulkemiseen mene aikaa.

Lue myös: mitä maksaa kerrostalokoti pienelle perheelle Helsingin kantakaupungissa? 

Laura on myös aktiivinen lenkkeilijä ja liikunnan harrastaja, jolle Töölön lenkkimahdollisuudet ovat olleet jokseenkin jopa yllätys. Voisi ehkä kuvitella, että Töölö ei ole paras asuinpaikka juoksun ystävälle, mutta tuo luulo on osoitettu vääräksi.

Töölö täyttää ainakin meidän perheen lenkkimaastokriteerit täysin ja valikoimaa löytyy. Lenkille pääsee muun muassa Töölönlahdelle, Seurasaareen, merenrantaan tai Mannerheimintien toiselle puolelle keskuspuistoon. Keskuspuistossa tiet ja polut eivät lopu, niitä riittää vaikka Vantaalle saakka.

Leikkipuistot ja kulttuuritarjonta takapihalla

Kysyessäni Lauralta hänen lempipaikkaansa Töölössä, jää hän hetkeksi mietteliääksi ja arvottaa vastaustaan.

Kyllä se on Cafe Regatta, 100 vuotta vanha kalastajamökki merenrannassa, Regatan maisemat sekä Hietalahden ranta. Siellä on niin spesiaali tunnelma. Tuore korvapuusti ja kahvi aamulenkin pääteeksi on parasta, valottaa Laura valintaansa.

Meidän taapero vastaisi lempipaikakseen kaikki Töölön leikkipuistot, joissa vietämme oikeasti tosi paljon aikaa. Leikkipuistot ovat tavallaan kuin kotipihamme, sillä eihän meillä omaa pihaa ole. Leikkipuistossa lapsi saa juoksennella vapaasti.

töölö asuminen

Ravintolatarjonta on sekin kattava Töölössä. Lauran suosikkeja ovat Linko PitsaBar, Umeshu, Kuu, DaddyGreens, Carelia ja Bar Teos muutamia mainitakseni. Kulttuuritarjontaa löytyy sitäkin Finlandia-talon, Oopperan, Musiikkitalon ja Taidehallin myötä. Niiden lisäksi naapurissa sijaitseva Töölön kirjasto on upea!

töölö asuminen

Töölö tuntuu kodilta

Lauran ja hänen perheensä arki sujuu hyvin Töölössä. Pienet ruokaostokset hoituvat useissa lähikaupoissa, mutta viikonlopun isommat ostokset perhe tykkää tehdä auton kanssa marketissa. Iltaisin koko perhe puuhailee yhdessä ja viettää paljon aikaa kotiseinien ulkopuolella.

Kaupunkiasuminen on sopinut ainakin tässä vaiheessa elämää meille erinomaisesti. Töölö tuntuu kodilta, iloitsee Laura.

Kiitos haastattelusta Laura ja perhe!

Hilla Stenlund

Kurkkaa myös asukkaiden kokemukset muilta Helsingin asuinalueilta:

Sihvosten perhe viihtyy kasvavassa Kalasatamassa

Viihtyisä Vallila on nuoren pariskunnan unelmien asuinpaikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio