Yhteistyössä:

Mökkikauppa on aina yhtä jännittävää. Tärkeimmät vinkit oman lomamökin löytämiseen ja vastaukset useimmin esitettyihin kysymyksiin saat lukemalla tämän jutun!

Kevätauringon paistaessa ja lumien sulaessa alkavat monet jo haaveilemaan tulevasta kesästä ja kesälomasta. Loma omalla mökillä on monen unelma ja niinpä loma-asuntojen kysyntäkin herää usein jo maaliskuussa. Kun mökin etsintä aloitetaan ajoissa, on hyvät mahdollisuudet jo juhannuksena saunoa omalla mökillä.

Vapaa-ajan asunnon tai mökin osto on kiinteistökauppaa siinä missä kodinkin ostaminen. Ostoaikeissa olevan kannattaa ottaa avuksi asiantunteva kiinteistönvälittäjä. Mökkikaupoille lähdettäessä on tärkeää tietää, mitkä asiat ovat itselle tärkeitä ja kuinka paljon on valmis panostamaan mökkiin ja mökkeilyyn.

Minkälainen mökki sinulle sopii?

Haaveilu on ihanaa, mutta tärkeää on kuitenkin ensin selvittää, millainen mökkeilijä olet. Haluatko hyödyntää lomakotiasi ympäri vuoden? Onko kalastus tai marjastus teidän perheen yhteinen harrastus vai vietättekö aikaa mieluiten ilman ylimääräisiä pihatöitä? Vietätkö aikaa mökillä pienellä porukalla vai haluatko että useampikin yövieras mahtuu saman katon alle? Oletko valmis tekemään loma-asunnostasi remontoimalla sinulle sopivan vai arvostatko sitä että kaikki on valmista?

vinkit mökkikaupoille

Mökkejä on markkinoilla laidasta laitaan, vaatimattomista mummonmökeistä hulppeisiin huviloihin. Hirsimökki järvenrannalta kaikilla mukavuuksillla tai kuivanmaan lautarakenteinen loma-asumus omenapuineen ja marjapensaineen. Kesäkodissa mukavuudet voivat olla pihan perällä ulkopuuceessä ja pihasaunassa tai mökissä sisällä. Mökin varustetaso määrittelee myös osin hintaa perinteisen sijainnin, järven läheisyyden ja rakennusmateriaalin lisäksi.

Mietinnän paikka on myös mökkimatka. Onko matka osa lomaelämystä vai haluatko ehkä käydä kesäaikaan sieltä töissäkin?

Mökkikaupan heräämisen huomaa yhtä aikaa lintujenlaulun kanssa. Monesti vappuun mennessä on jo useampi kauppa tehty. Usein ostajat ovat aikaisemmin liikkeellä kuin mökkien myyjät. Mökistään luopuvien olisikin syytä lähteä jo liikkeelle, tuumii Hämeenlinna Kiinteistömaailman yrittäjä Arja Sarusto.

Mitä välittäjä ottaa huomioon?

Mökin ostossa, kuten kiinteistökaupassa muutenkin, ammattilaiset ovat apunasi. Kiinteistövälittäjän tulee selvittää kiinteistön rajat, mahdolliset rasitteet ja oikeudet, kaavoitusasiat sekä mahdollisuuksien mukaan itse rakennuksesta mahdollisimman paljon tietoa esim. rakennusvuosi, rakennusmateriaalit ja pinta-ala. Meillä Kiinteistömaailmassa välittäjä auttaa sinua myös varaamaan kuntotarkastuksen ja kaupanvahvistajan.

vinkit mökkikaupoille

Joskus uuden mökin tietoja selvittäessä voi esimerkiksi selvitä, että rakennusoikeudet ovat olleet aikoinaan puutteelliset. Tämä on tärkeää saada ostajalle tietoon ennen kaupantekoa, jotta kaikki tarvittavat dokumentit tulevat korjattua ennen omistajanvaihdosta. Juridisen avun lisäksi hyvän välittäjän aluetuntemus on korvaamaton tuki vaihtoehtoja pohdittaessa. Haluaisitko jo ostaessa tietää, mitä kaloja läheisestä järvestä nousee?

Hämeenlinnan alueella on useita upeita järviä. Meillä Hämeenlinnassa Kasarmikatu 13 välittäjät ovat paikallisten mökkialueiden asiantuntijoita. Itsekin aktiivisesti kalastusta harrastavana osaan kertoa mistä löytyvät alueen parhaimmat mökit ja kalavedet, kertoo myyntijohtaja Joni Mansikka, joka on myös aktiivinen toimija Hämeenlinnan kalatalousalueen hallituksessa.

Miksi et siis ottaisi kaikkea hyötyä irti kiinteistönvälittäjästä ja antaisi hänen etsiä juuri sinulle sopivan lomapaikan? Kertomalla toiveistasi voimme hyödyntää Kotihaku-palvelua jolloin saat heti tiedon kun sinua kiinnostava lomakoti tulee myyntiin. Palvelu on maksuton ja saat sen avuksesi heti, kun otat yhteyttä välittäjiimme.

Palvelemme Hämeenlinnassa koko Suomen mökkiasiakkaita ja ohjaamme sinut alueesi ammattilaisille! Ota rohkeasti yhteyttä asuinkunnastasi riippumatta

3 kommenttia sivuun “Vinkit mökkikaupoille – näin löydät unelmiesi lomapaikan

  1. Jutusta tulee lievästi käsitys, että kiinteistönvälittäjä kalastaa useammin ja tuntee kalavedet, vaikka asialla tuskin lienee korrelaatiotakaan. Pienellä paikkakunnalla se toki on mahdollista. Etenkin jos on vain yksi pieni järvi.

  2. Mekin pitkään pohdittiin mökin ostamista. Kuten kirjoituksessa sanotaan, mökkikaupoille lähdettäessä on tärkeää miettiä, mitkä asiat ovat itselle tärkeitä ja kuinka paljon on valmis panostamaan mökkiin ja mökkeilyyn. Itse päädyimme lopulta vuokraamaan mökkimajoitusta. Näin aikamme säästyy ja saamme vaihtelua kun voidaan vaikka joka kesä olla eri paikkakunnalla.

  3. Oli huvila, mutta ei ollut enää järkevää maksaa kalliita kiinteistöveroja ja sähkönsiirtomaksuja pienestä kesäajan käytöstä. Samoin paskavesilaki painoi päälle. Piti myydä pois että saa asuntovelat nollattua ennen eläkkeelle pääsyä. Vajaa kymmenen jäljellä siihen. Sellainen on Suomi. Nitisti omistajansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio