Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Yhteistyössä:

Puutarhakaupunkina tunnettu Tapiola sijaitsee Espoossa, aivan meren ja Helsingin rajan tuntumassa. Tapiola tiedetään etenkin arkkitehtuuristaan, mutta myös luonnostaan ja taiteestaan. Myös Otaniemen Kampusalue Aalto-yliopistoineen sijaitsee Tapiolan vieressä. Tässä jutussa kerron hieman, mitä uutta Tapiolaan on rakentumassa just nyt!

Tapiolan puutarhakaupunki
Tapiolan asukkaat voivat aistia ympäristössään niin metsän kuin merenkin. Kuva: © Tietoa Finland Oy

Tapiolan puutarhakaupungin menestyksekäs historia

Tapiolan peruskivi muurattiin 1953, jolloin Asuntosäätiö aloitti modernin puutarhakaupungin rakentamisen. Suunnittelun ja arkkitehtuurin takana on Aarne Ervin johtama arkkitehtiryhmä, jonka käsialaa ovat mm. Tapiolan keskusallas, Heikintori, Keskustorni sekä Tapiola Garden hotelli.

Ihmisen hyvinvointia palveleva puutarhakaupunki nostikin suomalaisen kaupunkisuunnittelun maailmanmaineeseen. Tapiolan 1950-luvulla rakennettu ydinalue on myös nimetty yhdeksi Suomen kansallismaisemista sekä museoviraston määrityksessä valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Tapiola puutarhakaupunki
Tapiolan nykyrakentamisessa vaalitaan alueelle tyypillistä historiaa ja asukkaiden luontoyhteyttä. Meren läheisyys ja puistonäkymät huomioidaan myös asuntosuunnittelussa. Kuva on tutustumiskäynniltäni Tapiolan Kirjokannen rakennustyömaalla.
Tapiola puutarhakaupunki
Tapion aukiolta avautuva puistonäkymä. Tämä kuva on otettu tutustumiskäynnilläni työmaahississä Tapiolan Kirjokannen rakennustyömaalla.

Espoon Tapiolasta on vain vartin matka Helsingin keskustaan, ja se lyhenee entisestään uuden metrolinjan avauduttua vuoden 2017 aikana. Loistavat liikenneyhteydet sekä ympäröivä kulttuuri ja luonto tekevät alueesta houkuttelevan ja sitä myöten myös arvokkaan sijoituksen asukkailleen.

Minulle tamperelaisena alue oli aiemmin vieras, ja nyt tutustuttani Tapiolaan paremmin, hämmästyin myös sen palveluiden kirjosta. Tapiolalaisilla on jopa ikioma Stockmannin tavaratalo ja ihania kauppakeskuksia putiikkeineen. Kaikki tiiviisti idyllisessä kaupunkiympäristössä. Vau!

Tapiola puutarhakaupunki
Uuden kaupunkikorttelin asuinkerrostalojen pihat ovat suojaisella puutarhakannella, josta on hissiyhteys alakerran kauppakeskus Ainoaan. Kuva: © Tietoa Finland Oy

Tapiolan nykyarkkitehtuuri tuo palvelut asukkaiden kotiovelle

Tapiolan uuden metroaseman ja bussiterminaalin päälle on rakenteilla myös uusi ja moderni kaupunkikortteli. Korttelin katutasoon valmistuu kauppakeskus Ainoan ja Stockmannin tilat. Liiketilojen yläpuolelle puutarhakannen päälle nousee korkeatasoisia koteja asukkaille, jotka arvostavat palvelujen läheisyyttä ja luontoa. Miltä tuntuisi astella kuivin jaloin kelillä kuin kelillä kahvilaan ja ostoksille? Oma kauppakeskus – ihanaa arjen luksusta!

© Tietoa Finland Oy
© Tietoa Finland Oy

Tapiolan Kirjokansi – asuntoja panorama-parvekkeilla ja nykyteknologialla varustettuina

Pääsin tutustumaan Kirjokannen rakennustyömaalle ja kurkkaamaan hieman valmistuvien asuntojen sisällekin. Sain myös tehtäväkseni sisustaa yhden Kirjokannen asunnoista. Tämä sisustamani As Oy Kuunkiertymän huoneisto tarjoaa huikeat panorama-näkymät länteen ja kahvilakujalle.

Asunnoissa on huoneistokohtainen ilmanvaihto sekä vesikiertoinen lämmitys ja viilennys. Kiinteät kalusteet ja pintamateriaalit ovat myös laadukkaat ja huolella valitut. Sanon taas kerran Vau, sillä tämä asunto saa haukkomaan henkeä. Rakennusarkkitehtiopiskelijana ihailen suuresti myös Kirjokannen rakennusten arkkitehtuuria, korttelisommittelua, sekä kansiratkaisun tuomaa rauhallisuutta ja monimuotoisuutta sisäpihalle.

Tapiola puutarhakaupunki
Kuunkiertymän asunnon parvekkeelta avautuu pian näkymät eloisalle kahvilakujalle. Kuva: © Tietoa Finland Oy

Tapiola on todellakin tutustumisen arvoinen helmi asuinalueena ja kaupunkivierailukohteena. Näiden taustatietojen siivittämänä, esittelen pian myös sisustamani Kuunkiertymän asunnon täällä blogissa. Asuntoa sisustavat kanssani yhteistyössä Kirjokannen omat kaupat: Stockmann, Cafe Latte Lifestyle sekä Hemtex!

Myynnissä olevaan Kirjokannen esittelyasuntoon pääset tutustumaan, kun olet yhteydessä rakennuttajan myyntihenkilöön:

Tapiolan Kirjokansi, Mia Ojanen

Mia Ojanen, puh. 0400 211 178

mia.ojanen@4client.fi

Tutustu asuntoihin etukäteen Tapiolan Kirjokannen sivuilla!

/Memmu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio