Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Härmälän hirsitalo on hyvää vauhtia matkalla naapurustonsa komeimmaksi kodiksi. Alahirsien vaihdon jälkeen olivat vuorossa muut ulkotyöt, kuten uuden katon asennus ja hirsitalon ulkoverhous. Talon omistajalla Pasilla on koko projektin ajan ollut vahva visio siitä, miltä haluaa talon näyttävän sitten kun remontti on valmis. Kesän aikana projekti otti hyvän harppauksen eteen päin ja nyt ollaan aika paljon lähempänä tuon vision toteutumista.

Alkukesästä asennettiin katto

Alkukesästä hirsitalolla vieraillessa vastassa oli tällainen näky. Tipotiessään olivat vanha sininen ulkoverhous ja punainen katto.

Tässä vaiheessa meneillään oli uuden, mustan peltikaton asennus. Sateinen kesä asetti omat haasteensa tälle hommalle.

Tippalistojen ja tuulensuojalevyjen asennus oli myös käynnissä.

Loppukesästä hirsitalon ulkoverhous paikoillaan – maalia vaille valmista! 

Loppukesästä talo näytti jo aika paljon kauniimmalta! Kadulta päin katsottaessa ei heti arvaisi, että sisällä on menossa vielä aikamoinen myllerrys. Nyt hirsitalon ulkoverhous oli saatu paikoilleen ja sen pohjamaalattu pinta odottaa lopullista väriä.

Ensi kesänä talo saa pintaansa kauniin kartanonkeltaisen sävyn. Koska tätä vanhaa hirsitaloa remontoidessa halutaan ottaa huomioon perinnerakentamisen periaatteet, on luonnollisesti myös sen tuleva väri valittu perinnevärien joukosta. Kaunis ja lämmin kartanonkeltainen on punaisen ohella käytetyimpiä sävyjä suomalaisten puutalojen ulkomaalauksessa.

ulkoverhous

Yksi Härmälän hirsitalon upeista yksityiskohdista ovat leveät tippalistat. Niiden tarina juontaa juurensa Pasin pojan vanhaan päiväkotiin, joka oli vanha, kartanomainen rakennus. Poikaansa päiväkodista hakiessaan Pasi oli kiinnittänyt huomiota rakennuksen leveisiin tippalistoihin, käynyt mittailemassa niitä ja todennut haluavansa omaan taloonsa samanlaiset. Siinä ne nyt ovat. Esteettisen aspektin lisäksi tippalistoilla on tärkeä rooli hirsitalon terveenä pysymisen kannalta, sillä ne ohtaajat sadeveden oikeaan suuntaan niin, ettei se pääse kastelemaan ja lahottamaan hirsiä.

hiristalon ulkoverhous, smyygi

Myös ikkunanpuitteet eli smyygit ovat saaneet osansa yksityiskohdista, nimittäin nuo pienet mustat salmiakit. Pieni juttu, mutta antaa talolle oman persoonallisen ilmeensä.

 

hirsitalon ulkoverhous

Vanha ovi on vielä paikoillaan, mutta se saa ajaa asiansa vielä niin kauan siitä kannetaan sisään ja ulos remonttitavaraa. Uusi hieno ovi ja portaat toimivat sitten loppusilauksena.

Härmälän hirsitalon ulkokuori alkaa näyttää jo aika valmiilta, mutta miltähän näyttää sisäpuolella? Sinne kurkistamme blogisarjan seuraavassa osassa.

-Juulia

Ps. Olethan jo tutustunut tämän vanhan hirsitalon remontin alkutilanteeseen ja alahirsien vaihtoon

Jos vanhan talon remontointi kiinnostaa, kannattaa katsastaa myös Katin vanhan maatilan remonttikuulumiset

Juulia Vuori

Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Katso myös nämä

Hirsitalon kengitys – vanhan talon anatomiaa
Blogi Remontti
Vanha hirsitalo Härmälässä saa uuden elämän
Blogi Remontti
Annie Sloan kalkkimaalit – astiakaapin uusi ilme
Blogi Sisustus
Kaakeleiden maalaus: Laattojen pinnoitus pelasti kylpyhuoneen
Blogi Remontti
Uuden talon maalaus – amatöörin opit ja maalausvinkit
Blogi Talon rakentaminen
Pasi Rasku: ”Väärä asunnon myyntihinta voi viivästyttää myyntiä kuukausilla”
Blogi Asunnonvaihto
Haussa paras terassilauta: komposiitti, kestopuu vai joku ihan muu?
Blogi Piha & puutarha
Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 2/2
Blogi Asunnonvaihto
Vanha ja uusi Pispala – mitä saa rakentaa ja mitä ei?
Blogi Raksalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *